• Zaterdag 19 januari Brederodes 19-1 – PVCV 19-1 1 - 4

  Deze toeschouwer was benieuwd hoe deze keer ‘tussen de rivieren’ zou worden gevoetbald. De laatste keer dat hij erbij was ‘tussen de rivieren’ werd het een bloedeloze 0 – 0 bij Focus in Culemborg. Peef was op die gure najaarsdag meer in gevecht met de wind dan met de tegenstander.
  Nu was het wederom – elke wedstrijd is dit namelijk – een belangrijke wedstrijd bij en tegen Brederodes. Bij winst kan Peef vanaf februari doorspelen in de promotiepoule. Bij een gelijkspel of verlies niet.
  Peef begon de wedstrijd goed met druk zetten. Na 5 minuten resulteerde dit in een kans, Lars ging goed door op rechts, maar de voorzet op Fabian was net niet scherp genoeg. Jammer. Het druk zetten resulteerde al snel in een serie corners, allemaal zonder succes.
  Na een minuut op 10 was het plotseling aan de andere kant raak. Een communicatie fout tussen onze Luke – die met het stemvolume en de passie van Gijs van Woudenberg (PVCV 1 – 1978) het doel van Peef verdedigd – en Julian resulteerde in een cadeautje voor Brederodes: 1 – 0. Het was voor het vervolg van de 1e helft, maar ook in de 2e helft één van de weinige kansen voor Brederodes.
  Peef liet zich door deze tegenvaller niet uit het veld slaan en bleef hard door werken, waarbij gezegd moet worden dat tactisch gezien er niet altijd even slim werd gespeeld. Inzet genoeg, maar het oogde soms een beetje als ouderwets Engels voetbal. Het resulteerde in de 1e helft uiteindelijk niet tot die kans waaruit een goal ontstond.
  Direct na de rust in de 2e helft was het wel raak. Dit maal door een fout achterin bij Brederodes. Door druk zetten van Fabian werd de bal hard en zuiver door een Brederodes verdediger net onder de lat van de eigen keeper geschoten: 1 – 1.
  Het was precies deze goal die Peef nodig had om de achterstand om te gaan buigen in een voorsprong. Speciale vermelding in deze fase van de wedstrijd voor Tom. Met een paar mooie acties en doelpogingen viel hij in deze fase van de wedstrijd in positieve zin op. Het was ook Tom die het voorbereidende werk deed voor de 1 – 2. Masis kon na zijn voorbereidende werk op links doorlopen richting de goal en bekeken scoren.
  In de vervolgfase van de wedstrijd werd de score verdiend uitgebreid naar 1 – 3, door een netjes ingeschoten penalty van Fabian & 1 – 4 door een goed ingekopte bal van Lars uit een corner.