• Yassin Oukili vervolgt carrière bij RKC Waalwijk. PVCV belde met onze oud-speler…

  24 jan 2021
 • Yassin Oukili vervolgt carrière bij RKC Waalwijk. PVCV belde met onze oud-speler…

  Deze week werd bekend dat Yassin Oukili zijn professionele voetballoopbaan vervolgt bij RKC Waalwijk. Yassin begon met voetballen bij PVCV bij de Benjamins en voetbalde in de JO8, JO9 en JO10. Uiteindelijk belandde hij via onder meer Alphense Boys in de jeugdopleiding van de Arnhemmers. Dit seizoen speelde hij voornamelijk in Vitesse O21, waar hij had nog een jeugdcontract tot 2022 en debuteerde in het eerste van Vitesse op 19 december 2019 tegen FC Twente.

  Yassin speelde vier officiële wedstrijden voor Vitesse en tekent een contract voor 2,5 seizoen bij RKC Waalwijk, met een optie voor nog een seizoen. De twintigjarige Yassin stond afgelopen week direct na het tekenen van het contact al op het trainingsveld bij zijn nieuwe club. RKC Waalwijk’s algemeen directeur Frank van Mosselveld: "Yassin is een speler die op verschillende posities op het middenveld uit de voeten kan en krijgt de komende maanden de tijd om zich conditioneel aan te passen en op te trekken aan onze manier van spelen."

  PVCV belde met Yassin, thuis na de training op donderdag, om hem met de overstap te feliciteren. Hij is “superblij” met de overstap naar RKC na een mooie periode bij Vitesse. “Minuten maken in het eerste is nu prioriteit nummer één. En met RKC in de Eredivsie blijven. Daarna groeien naar een basisplaats.” De Waalwijkers staan op de 14e plaats in de Eredivisie en het team onder leiding van trainer Fred Grim krijgt regelmatig complimenten voor het goede spel. “Je merkt echt aan de trainingen dat mijn nieuwe team echt goed voetbal wil spelen. Geen lange ballen naar voren.”

  De rechtsbenige middenvelder woont nog altijd dicht bij PVCV in Vleuterweide en gaat nu dagelijks met de auto naar Waalwijk. Hij traint daar zes keer in de week met zijn nieuwe teamgenoten. Eentje daarvan kent hij al: oud- Ajax en Vitesse doelman Kostas Lamprou.

  Op maandag en dinsdag zijn de voetbal-conditionele trainingen en op woensdag is er een speciale training voor de verschillende linies. Yassin speelt het liefste op “acht” dus een training met de middenvelders. Op donderdag is de team-tactische training ter voorbereiding van de wedstrijd in het weekend.  Dan wordt de tegenstander onder de loep wordt genomen en het eigen strijdplan wordt getraind. Op vrijdag is er nog een relaxte lichte training waar ook wordt gelachen om met gezonde spanning de wedstrijd in te kunnen.

  Rust nemen is belangrijk na de training. Dan kijkt Yassin graag naar een serie of speelt hij een potje FIFA op de PS. Zijn favoriete speler? Neymar! Maar net als iedereen is ook de familie Oukilli meer thuis bij elkaar dan normaal door de lockdown. Is dat lastig? Lachend: ”mijn broertje en zusje zijn echte teenagers, dus is het af- en toe aanpassen!”. Een herkenbare situatie voor velen van ons.

  Heeft Yassin op de club nog te maken met corona zaken? “Alle spelers moeten allemaal een mondkapje dragen in de catacomben en kleedkamers van RKC. Het team is over meerdere kleedkamers verdeeld om goed afstand van elkaar te houden. En om de week een coronatest is ook verplicht.”

  Yassin speelde vijf jaar bij PVCV – in het laatste jaar als JO10 in de JO11, die toen de E1 heette. Zonder aarzelen vertelt hij dat zijn leukste moment bij onze club was dat hij in de JO11 kampioen werd met het team van trainer Wilt-Jan de Boer.

  Welke tips heeft hij voor de jeugd van PVCV die op dit moment dromen van een carrière als profvoetballer? “Het allerbelangrijkste is dat je hard blijft werken. Je best doen. Elke training weer. Uiteindelijk krijg je daar de beloning voor. Dat is de beste les die ik ze kan geven.”

  PVCV Spelers bij BVO’s
  Yassin is de eerste voetballer van PVCV die een profcontract heeft verdiend sinds het begin van Leidsche Rijn. Hij werd geboren in 2001 toen onder meer Veldhuizen net werd opgeleverd. Na hem volgden er tweeëntwintig spelers, waarvan er naast Yassin op dit moment nog vijftien voetballen in jeugdopleidingen van de BVO’s.

  Ze spelen op dit moment bij de volgende clubs (of daar komend seizoen spelen):
  FC Utrecht                  9
  Ajax                           
  ADO Den Haag          
  Den Bosch                  
  Feyenoord                  
  RKC Waalwijk             
  Sparta Rotterdam      
  Vitesse                       

  Op dit moment staan ook weer PVCV-spelers in de belangstelling van de BVO’s, zowel bij de jongens als de meisjes. Net voor de Kerst werd bekend dat Lukas Heil bij komend seizoen bij FC Utrecht al spelen. Binnenkort gaan er ook weer spelers op stage bij onder andere De Graafschap en PSV.

  Foto's copyright RKC Waalwijk