• Vorige week werd de opvallende opmars van PVCV O17-2 gestuit door de fysieke kracht van het gevreesde Vreeswijk (1:0). Vandaag konden Gijs en zijn wonderboys onder een hartverwarmend lentezonnetje de stijgende lijn weer oppakken tegen een andere hooggeplaatste en fysiek spelende tegenstander: OSM O17-1 uit Maarssen. Bij onze jongens heerste prikkelende revanchegevoelens, want de met 5:2 verloren uitwedstrijd in december was in de slotfase uitgelopen op een veldslag in de stijl van Rico tegen Badr waarbij Derek in zijn gezicht werd gespuugd en geslagen. Hopelijk zou het er vandaag sportiever en gezelliger aan toe gaan. De geblesseerden Luuk en Niels en de vakantiegangers Kay en Wessel konden vandaag niet meespelen, maar met de O16-2 spelers Ano en Thijs waren er prima vervangers ingehuurd voor deze spraakmakende kraker. Want een kraker werd het…

  Na het startsignaal van arbiter Joost ontbrandde de wedstrijd direct. Na 100 seconden legde Tobias met zijn fluwelen rechtervoet een vrije trap bij de tweede paal, waar de opstomende rechtsback Mats de bal in het zijnet kopte. Niet alleen de balvirtuozen uit Vleuten hadden aanvallende intenties, want vlak daarna flitste OSM met een vlijmscherpe counter door onze defensie en scoorde. Gelukkig stond de doelpuntenmaker met zijn kalknagel een centimeter buitenspel. In de tegenaanval soleerde spits Guylai dwars door de OSM-defensie, bezorgde de bal bij gelegenheidsaanvoerder Jarno die in de bomvolle 16 meter het overzicht behield en Lars aanspeelde. Met de binnenkant van zijn voet plaatste Lars de 1:0 in het net. Terwijl de harde kern van PVCV nog in polonaise over sportpark Fletiomare ging, kreeg slangenmens Guylai na een heerlijke steekpass van Julian al een levensgrote kans op de 2:0. Maar helaas vloog zijn slimme inzet net langs de paal.

  Een minuut later veroverde OSM op ons middenveld de bal en met twee razendsnelle passjes stond de rechtsbuiten vrij voor Djavi en mocht Chef Scorebord de 1:1 noteren. Nauwelijks bekomen van de schrik stond het fanatieke thuispubliek weer op de banken toen Mats over de rechterflank kwam aanstormen en de bal loepzuiver voor het doel bracht, waar Lars net niet zijn team op voorsprong kon zetten. Direct daarna counterde OSM weer bliksemsnel richting het doel van Djavi en lepelde de rechtsbuiten de bal net over de lat. Deze rechtsbuiten was in de eerste helft een plaag voor onze verdedigers en linksback Thijs had zijn handen vol aan deze getructe en bloedsnelle balgoochelaar. Tien minuten voor rust kreeg deze sterspeler het zelfs voor elkaar om uit een onmogelijke hoek van het strafschopgebied toch nog de 1:2 in de verre hoek te plaatsen.

  Weer richtten onze mentaal ijzersterke jongens zich direct op. Tobias speelde 7 minuten voor rust Guylai aan en die gaf in het 16 metergebied een Teleac-cursus kappen en draaien voor gevorderden. Nadat drie OSM-verdedigers dronken waren getikt schoot Guylai met links gortdroog de gelijkmaker in de korte hoek (2:2). Zo waren we als toeschouwers getuige van een heerlijke partij voetbal die in de eerste helft op en neer golfde. Een wedstrijd in balans met een hoge amusementswaarde en met grote kansen aan beide zijden. PVCV was het team met het soms oogstrelende combinatievoetbal en OSM de sluwe counterploeg met 3 opgevoerde brommers voorin.

  In de rust hamerde Gijs er bij zijn jongens op om ook de tweede helft vlijmscherp te beginnen, want de ploeg die na rust als eerste op voorsprong zou komen was psychologisch in het voordeel. En dat deden onze rood-wit-zwarte helden! Guylai gooide direct weer de trucendoos open en legde de bal op de 16 meterlijn klaar voor de aanstormende spelmaker Tobias die hard en laag de 3:2 tegen de touwen jaagde. Deze vroege goal zorgde voor frustraties bij de Maarssenaren. Na een meer dan terechte gele kaart voor OSM tikte Guylai in de 10e minuut het door de OSM-keeper geredde schot van Jarno tussen de palen (4:2). Weer een paar minuten later maakten onze mannen koelbloedig gebruik van het feit dat OSM met een man minder op het veld stond. De speersnelle Ano werd op links de diepte ingestuurd, speelde zijn mannetje uit en legde heel sociaal de bal klaar voor Tobias die weer vanaf de rand van het 16 metergebied de bal langs de wanhopig duikende keeper pegelde (5:2).

  Met deze goal was de wedstrijd definitief beslist. Het OSM-team viel uiteen in 11 op elkaar scheldende individuen, terwijl onze mannen juist als hecht collectief over het veld scheurden. Djavi was onder de lat de koele kikker. De backs Younes, Mats en Thijs denderden als stoomwalsen over de zijkanten naar voren en slingerden levensgevaarlijke voorzetten voor het OSM-doel. De centrumverdedigers Wisse en Derek waren bikkelhard in de duels en rustig in de aanvalsopbouw. Op het middenveld was Jarno zowel de onverzettelijke controleur als het kloppende hart van de PVCV-machinekamer, Milan de bewegelijke box-to-box speler en Tobias de intelligente architect van het aanvalsspel. Voorin voegde Ano pure snelheid en diepgang toe, was Lars met zijn balvastheid en passing de allround-aanvaller, zorgde Julian met zijn lange passen en doelgerichtheid steeds voor gevaar en bleek balartiest Guylai vandaag met zijn creativiteit en fluwelen techniek een entertainer van topniveau.

  In de slotfase gooide ons vrolijke vriendenteam alle remmen los en speelde het OSM helemaal kleurenblind. Enige kritische punt was dat de score niet verder werd opgevoerd. Want de ene na de andere moddervette kans en zelfs een penalty werden om zeep geholpen, waardoor OSM met een nog aanvaardbare 5:2 nederlaag terug naar huis mocht wandelen.

  Coach Gijs was zo trots als een pauw met misschien wel de beste wedstrijd van dit seizoen. Want het hondstrouwe publiek kon van de eerste tot de laatste minuut genieten van soepel combinatievoetbal met bewegende spelers die oog voor elkaar hadden. Met dit ervan afspattende spelplezier kan er in de laatste twee competitiewedstrijden met een compleet en fit team nog veel leuks gebeuren.