• Regen noch kou, vrij van blessures, een relaxte vrijdagavondtraining, iedereen was aanwezig en een goede scheids. Er waren geen excuses en de verwachtingen bij het publiek waren dan ook hoog gespannen!

  Het begin van PVCV was wat weifelend, maar langzaam maar zeker groeiden ze in de wedstrijd. Na een combinatie tussen Brent en Pascalle nam Louka de bal op snelheid goed mee langs een verdediger, maar de keeper kon net op tijd het doel uitkomen. Een hoge pass van Louka werd door Pascalle knap doorgespeeld op Tijn, die de bal uit de lucht op zijn slof nam, maar zijn inzet net naast zag gaan. De volgende kans was voor Tijn was veel gemakkelijker na een prachtige steekbal van Fabian, maar Tijn leek zelf van de grote kans te schrikken. Nick besloot de keeper eens van afstand op de proef te stellen, maar de keeper stond weer in de weg.

  Een grote kans voor Desto volgde toen de spits vrij op Thijmen leek te kunnen aflopen. Gelukkig wist Twan de spits nog net te achterhalen. De spits wist Twan op volle snelheid goed uit te kappen, maar had vervolgens niet gerekend op Duncan die de spits geen kans gaf een schot te lossen.

  Hierna was het Louka die goed druk zette op de achterhoede van Desto, de bal wist te veroveren en ook een goed schot in huis had, maar zijn inzet werd net over getikt. De hieruit volgende corner werd door Louka op het hoofd van Tijn gemikt die helaas net naast kopte.

  Vlak voor de time-out een prachtige aanval over veel schijven; Nick -> Twan -> Sven -> Fabian -> Tijn -> Louka (eindstation). Er viel weining aan te merken op de aanval, behalve dat het schot van Louka een paar centimeter te hoog was, waardoor zijn schot op de lat kwam.

  PVCV verdiende een doelpunt, maar het stond nog steeds 0-0. Gewoon zo doorgaan als de laatste vijf minuten, dan moest het doelpunt vallen en PVCV ging door! Een voorzet van Tijn kwam bij de tweede paal bij Pascalle, maar wederom stond de keeper een doelpunt in de weg. Een schot van Fabian kon nog net worden geblokt en ook een rebound uit een corner van Sven kon Fabian net niet tot doelpunt promoveren.

  Na veel aandringen viel het doelpunt eindelijk uit een corner van Pascalle die Tijn van dichtbij binnen werkte met een karate trap waar Zlatan jaloers op zou zijn, 1-0! Een volgende corner van Sven leek Tijn wederom te scoren, maar de bal schampte zijn kruin. Na een aanval via Duncan, Louka en Pascalle kwam de bal bij Fabian die van afstand op goal knalde en het geluk eindelijk aan zijn zijde had. De bal schoot van de voet van Fabian en ging via de onderkant van de lat en de keeper in het doel, 2-0!

  De voorsprong van PVCV was dik verdiend, maar na de rust beet Desto flink van zich af. Ook PVCV bleef de aanval zoeken en er ontstond een leuke open wedstijd, waar PVCV Thijmen meermaals dankbaar was dat hij in vorm was!

  Brent probeerde het eens van afstand en had pech toen hij (en de keeper) de bal op de kruising zagen belandden. Een goede cross pass van Louka kwam bij Tijn die de bal niet vol wist te raken, waardoor zijn inzet een makkelijke prooi was voor de keeper.

  Een grote kans voor Desto oog in oog met Thijmen werd knap gered. Fabian glipte langs zijn tegenstander op het middenveld en kon van rand strafschopgebied vrij aanleggen en schoot hard en laag binnen, maar helaas niet in de hoek,
  waardoor de keeper zijn inzet met moeite kon keren.

  In het laatste kwart drong Desto aan en werd de ruimte in het veld steeds groter. Duncan, Nick, Pascalle en Twan verdedigden met alle macht. Fabian, Brent en Sven probeerden het middenveld te belopen wat eigenlijk niet te doen was en Tijn en Louka bleven voorin gevaarlijk. De overwinning was dichtbij, maar een doelpunt van Desto hing in de lucht en hoe zou men reageren bij een 1-2? Gelukkig werd die vraag nooit beantwoord, mede dankzij twee prachtige reddingen van Thijmen. Vlak voor tijd scoorde Tijn zelfs de 3-0 uit een corner van Louka en kon de overwinning worden gevierd!

  Een leuke spannende wedstrijd, waarvoor ik graag naar het stadion kom!