• Zaterdag 05 oktober zijn we afgereisd naar Sportpark Fletiomare Oost voor de wedstrijd van de plaatselijke JO15 tegen de leeftijdsgenoten van JSV Nieuwegein.

De grote vraag van te voren was: krijgt de koploper vandaag tegenstand of wordt het weer een “walk-over”.

Na 10 minuten voetbal was het al duidelijk dat het op deze zonnige middag niet spannend zou worden. PVCV was veelvuldig in balbezit en JSV kwam er nauwelijks uit. Het was wachten op doelpunten en deze kwamen ook:
    1-0 kopdoelpunt door Hugo.
    2-0 Koert na een fraaie aanval en goed terug leggen van Ilias.
    3-0 Mooie uithaal van spits Lars
    4-0 Vrije trap in de kruising wederom door Lars
    5-0 Fraaie goal van Finn na een goede een-twee met Ilias.

Nog voor rust maakte JSV de 5-1 uit een van de spaarzame kansen die ze kregen de 1e helft.

In de 2e helft werd het spel slordiger aan de zijde van PVCV en JSV werd wat grimmiger (3 gele kaarten). Er werd nog 2x gescoord door PVCV, Koert maakte de 6-1 na een mooi uitgespeelde aanval over links en het slotakkoord was voor Rick, 7-1.

De conclusie na deze wedstrijd is dat het een hele uitdaging wordt voor de technische staf om de jongens gemotiveerd te houden in deze poule. 4 wedstrijden gespeeld, 12 punten en een doelsaldo van 31 voor en 2 tegen.

De spanning zit waarschijnlijk in 1 hooguit 2 wedstrijden en de andere duels moeten ze met ruime cijfers (dubbele) kunnen winnen en dat is jammer want daar leer je weinig van (ook de tegenstander niet) en er zit genoeg voetbal in deze groep, wat ze door de weeks elke keer weer laten zien tegen tegenstanders die hoger (Divisie) spelen en waar ze goed tegenstand geven en goed voetbal laten zien. KNVB kijk eens goed naar jullie indelingen en kijk wat voor iedereen het beste is, want hier wordt geen enkele speler beter van.