• Wie de jeugd heeft…

  12 december was nooit een spannende datum. Het is de geboortedatum van Frank Sinatra (die het op zijn eigen manier heeft gedaan) en de overlijdensdatum van Koning Willem I (die het vooral veel gedaan heeft getuige zijn 16 kinderen). Veel meer is er eigenlijk niet gebeurd op 12 december. Tot vandaag.

  12 december zal vanaf nu echter de analen ingaan als de dag waarop Max verstappen Wereldkampioen F1 werd (grote griebels, wat was het spannend) EN als de dag waarop Niels Daalhuizen zijn debuut maakte in het eerste elftal van PVCV. Is dat zo bijzonder dan? Jazeker! Niels is keeper en pas 16 jaar en 4 maanden oud. Hij is daarmee de op één na jongste debutant van Peef ooit (Sven Oorschot was zelfs 24 dagen jonger toen hij zijn debuut maakte als invaller tegen Elinkwijk). Niels startte echter in de basis en dat maakt hem de allerjongste debutant in de basisopstelling van PVCV 1.

  Het debuut van Niels is al net zo bijzonder als dat toen van Sven. Ook Niels is namelijk bij PVCV in de F-jes begonnen. Hij begon in de F14 en keept nu in de O17-1. Het ventje van toen is een grote kerel geworden, die nog steeds nauwelijks een 2e bal weggeeft, goed mee kan voetballen en zowel op de lijn als uit zijn doel prima zijn mannetje staat. Zo ook vandaag.

  In het eerste van drie blokjes tegen KDO (De Kwakel) hield Niels met een paar uitstekende reddingen zijn doel schoon. De ploeg had al snel in de gaten dat Niels ook prima kan voetballen en werd continu in de opbouw betrokken. Dat deed hij uitstekend. In het tweede blokje scoorde PVCV twee keer (Sam en Sven). Het was echter niet voldoende om de wedstrijd te winnen. In het derde blokje zette KDO nog even flink aan en won de oefenwedstrijd uiteindelijk met 3-2. Fijn om Thom weer op het veld te zien. Nu is het wachten nog op Sjoerd. Hij wordt nog altijd node gemist.

  Met het debuut van Niels wordt nog maar eens benadrukt dat Peef een geweldige toekomst tegemoet gaat. De ene na de andere jeugdspeler maakt zijn debuut in het eerste en dat gaat de komende jaren alleen maar vaker gebeuren. Als zij samen aan de hand van de ‘oudere’ spelers ervaring kunnen opdoen, dan kan het niet anders dat ons eerste elftal de toekomst heeft.

  Oh ja, ook 10 december is een bijzondere dag. Onze voormalige jeugdspeler Kevin Gadella heeft op 10 december zijn profdebuut gemaakt. Hij won met Jong FC Utrecht de uitwedstrijd tegen VVV Venlo. Kevin is ook keeper. Toeval?

  Kevin, Niels en Max, weet dat we hartstikke trots op jullie zijn. Fijne verjaardag Mitch.

  Dit was waarschijnlijk het laatste verslag van 2021. Ik wens u alvast hele fijne feestdagen toe en zie u graag weer in 2022. Ik kijk ernaar uit.