• Foto copyright: Brenda Dekker Fotografie

   

  PVCV – Renswoude 3-0

  “Jeetje Lucas. Waar kwam die prachtige ontlading vandaan toen je de 3-0 maakte?” Lucas zei “Weet je, sinds mijn vijfde speel ik bij PVCV. Mijn droom was om betaald voetballer te worden of anders bij Peef in het 1e te spelen. Betaald voetbal zat er niet in, dus toen werd het eerste mijn doel. Dit seizoen heb ik al een paar keer mee mogen doen en toen ik vandaag mijn eerste doelpunt maakte, kwam alle blijdschap eruit.” “Dat was wat je zag”.

  Toen ik dat verhaal van Lucas thuis vertelde, moest ik even met mijn ogen knipperen. Eigenlijk vertelde Lucas in het kort waar het zovelen om is begonnen. Spelers opleiden zodat ze later als ze de leeftijd en of de kwaliteit hebben in het eerste kunnen spelen. En dan staan we lekker aan de lijn naar de jongens (en nu dus mannen) te kijken en drinken na afloop een biertje met hen.

  Zo zagen we dat 12 jaar geleden en met dat gedachtengoed werd de weg ingeslagen naar de club die we nu zijn. We hebben inmiddels een florerende jeugdafdeling waar ieder op zijn eigen niveau kan voetballen, waar we met steeds betere trainers mogen werken, waar met grote regelmaat spelers worden uitgezwaaid richting een Betaald Voetbalclub, waar alle selectieteams op divisieniveau hun wedstrijden spelen en waar de eerste spelers (die van 12 jaar geleden) zich bij de O23 en het 1e hebben gemeld. Een geweldige prestatie van de hele club waar we trots op mogen zijn.

  Zijn we er dan al? Nee, dat nog niet. In het gedachtengoed van 12 jaar geleden staat het 1elftal centraal. We werken ernaar toe dat we op zondag of wellicht volgend seizoen op zaterdag met velen op een vast tijdstip naar het 1e gaan kijken om daar de prestaties en ontwikkeling van onze zelf opgeleide spelers te zien. Aan de zijlijn mijmeren over bijvoorbeeld Lucas, van toen hij nog een jeugdspeler was, hoe hij als linksbuiten menig rechtsback dol speelde. Of over Lars die tegen Renswoude in de eerste helft de absolute voorganger was of over Sjoerd die inmiddels aanvoerder is en misschien wel onze beste speler. Of welke speler dan ook die nu nog in de jeugd speelt. En natuurlijk mogen daar spelers van buiten aan worden toegevoegd, zeker als ze de klasse van een Julian en Utku hebben, maar wel met absolute mate. We willen en moeten onze identiteit behouden. We willen graag. En daarna nuttigen we samen een drankje en een bitterbal in de kantine waar onze geweldige vrijwilligers heel veel tijd besteden om het ons naar de zin te maken en een hele leuke en gastvrije club te laten zijn.

  PVCV 1 is wat ons betreft de kapstok (vlaggenschip) waar we de hele club aan ophangen. Iedereen werkt eraan mee om de gehele club verder te laten ‘shinen’. En dan bedoelen we niet dat PVCV 1 belangrijker is dan welk ander team of geleding dan ook, maar wat we doen, doen we in de overtuiging dat we opleiden voor het 1e en dat we o.a. op zondag of zaterdag samen komen om naar het 1e te gaan kijken.

  Deze keer mochten we op zaterdag spelen voor de beker tegen Renswoude. Dezelfde tegenstander troffen we vorig seizoen ook in de beker. Toen hadden we het vooral in de tweede helft moeilijk en was het gelijke spel een prima weerspiegeling van de wedstrijd. Nu was het echter anders. Het team van trainer Maas was de baas op het veld, gaf in de hele wedstrijd maar 1 grote kans weg en creëerde er zelf velen. Op de 3-0 eindstand was dan ook weinig af te dingen. De doelpunten werden gemaakt door Julian (met een hoofdrol voor Lars), vanaf elf meter door Sjoerd (na heel goed werk door Dani) en door Lucas (na een prachtige assist van Masis).

  Dit resultaat, en zeker de manier waarop er werd gespeeld tegen CDW en Renswoude, geeft veel vertrouwen voor de start van de competitie. En dat hebben we nodig. De KNVB heeft ons vier uitwedstrijden in de eerste vijf wedstrijden gegeven. En niet tegen de minste teams. Maar goed, het korte vorig seizoen maakte ons duidelijk dat we bovenin kunnen meespelen en daar gaan we weer voor.

  En dan kunnen we alle steun gebruiken. Bijvoorbeeld van een andere kleine Lucas die al aan het dagdromen is voor als hij later zelf in het 1e speelt.


  Tot a.s. zondag om 14.00 uur in Amstelveen.