• VV Meeuwenplaat - PVCV 2-1

  In één seizoen twee keer door meeuwen op je kop gescheten worden, is wat veel van het goede. Ook nu verloor de formatie van trainer Maas met 2-1. De hartstikke leuke Rotterdamse club is in 95 minuten welgesteld drie keer in de zestien van PVCV geweest, maar scoort wel gewoon twee keer en dat is ook een kwaliteit. Zo’n verloren wedstrijd van een naaste concurrent is natuurlijk niet fijn, maar als daarnaast ook de andere concurrenten allemaal punten halen, dan is het in dit geval maar goed dat uw stukjesschrijver een positief ingesteld mens is.

  Het was deze zondag natuurlijk niet allemaal kommer en kwel. Zo hebben we gezien dat de trainer van zijn favoriete 4-4-2 heeft durven afwijken als de wedstrijd daarom vraagt. Na de rust werd gestart met een 3-4-3 organisatie en dat was een prima zet. Meeuwenplaat speelden met 5 verdedigers en bijna continue met 8 spelers achter de bal (en een erg goede nummer 10). Onze twee aanvallers (Dennis en Sjoerd) maakten het hen in de eerste helft erg gemakkelijk door zich continue in het overvolle centrum te posteren. Daar was de hele wedstrijd geen enkele ruimte. Die lag er wel op de flanken. Die ruimte werd in de eerste helft overigens wel gevonden, maar dan wil je daar spelers hebben die een voorzet kunnen geven of een 1 tegen 1 kunnen uitspelen. En dat werd in de rust dus prima opgelost. Eerst met spelers uit de basis elf, later door de wissels. Eén van hen was Nick, een typische spits die je in de zestien wil hebben. Prima wissels.

  Daarnaast zagen we in de 2e helft iets meer diepgang, wat naast het breed houden van het veld, de manier is om een enorm verdedigend blok uit elkaar te spelen. De beste aanval was er dan ook één waarbij Jeffrey vanaf de zijlijn diepging en Desney een prachtige steekbal gaf. Achterlijn halen, terugleggen en dan er tegenaan lopen. Dat laatste lukte dan net niet, maar dat is een detail. Zo moet dat en dat ging in de organisatie van de 2e helft iets beter.

  PVCV kwam in de eerste helft met 1-0 achter, letterlijk bij de eerste keer dat de meeuwen in de zestien kwamen. Een grote teleurstelling voor de ploeg, maar ook nu was de vechtlust van de ploeg erg goed. Het is fijn om te zien dat Peef er iedere week voor de volle 100% voor strijd. Ook positief. Daarnaast waren er meer toeschouwers uit Vleuten dan uit Rotterdam (die zaten in de kantine PSV – Feyenoord te kijken en daar was begrip voor op te brengen) en dat is natuurlijk ook top. Een steun in de rug van onze jongens, het zal allicht een beetje helpen.

  PVCV had de verloren wedstrijd ook zomaar kunnen winnen. Na de verdiende gelijkmaker (op basis van het veldspel, niet op basis van uitgespeelde kansen), gescoord door een kopbal van Robbin (corner), kreeg Peef zomaar een erg gemakkelijk gegeven strafschop (overigens was de scheidsrechter met afstand de beste man van het veld). De pingel werd helaas niet door Sjoerd benut. Dat deed Meeuwenplaat een paar minuten later wel. Ook zij kregen een penalty en die werd feilloos ingeschoten. En daarmee was het verhaal van de wedstrijd wel verteld. PVCV streed het laatste kwartier met verve, maar meer dan dreigend kon de ploeg van trainer Maas niet meer worden.

  Maar niet getreurd, volgende week mogen we weer. Dan komt hekkensluiter Xerxes naar Vleuten. Zij zullen zich gesterkt voelen door een verrassend gelijkspel tegen de koploper, dus Peef is gewaarschuwd. Om de druk er wat af te halen, zijn de drie punten natuurlijk gewenst.

  En om positief af te sluiten…volgende week doet Dani weer mee.

  Onze jongens kunnen alle steun gebruiken, dus kom uw ploeg steunen. Graag tot volgende week zondag om 14.00 uur op Sportpark Fletiomare-Oost.

  Come on Peefie!