• Vrije trappen Stefan en Ruben blijken de redding in IJsselstein

    En zo zijn we alweer aanbeland in de laatste maand van 2018. Toch staat er nog genoeg op het programma voor de boys, waaronder vandaag de uitwedstrijd bij VVIJ in IJsselstein. Na een aantal moeilijke wedstrijden, waaronder de 2-6 nederlaag van afgelopen week, was PVCV afgezakt naar plek 10. Wilden we nog in de middenmoot eindigen, dan moesten er drie punten worden gepakt tegen VVIJ, dat 8e stond. Maar dat zou nog niet zo makkelijk worden, want Peef vertrok zowel uit Loosdrecht, Aalsmeer, Weesp en Nieuwegein met 0 punten. Er lag dus vandaag zeker kans om aan die slechte uitreeks een einde te maken. Metin ontbrak, Ruben was gelukkig terug.

    Aftrap rond twee uur op het kunstgras (compleet met verwarrende blauwe lijnen) op het grote sportpark van VVIJ. Ondanks het late tijdstip waren de 22 spelers op het veld nog niet wakker. Het spel van de twee ploegen zou de benaming 'kelderklasse' nog niet eens verdienen. Balbezit duurde bij zowel VVIJ als Peef gemiddeld vijf seconden en zo'n beetje iedere bal kwam bij de tegenstander terecht. Ook werden er veel duels halfslachtig aangegaan. Dat er nog goals vielen met zulk spel was verrassend. Na een lange haal naar voren van VVIJ kon hun spits afronden voor de openingstreffer. Stefan liet het daar niet bij zitten. Op de training laat hij al vaak zien wat hij kan en hij besloot het vandaag eens te proberen met een vrije trap vanaf de middenlijn. En ja hoor, de bal ploft gewoon in de hoek. Als we een prijs zouden uitreiken voor mooiste PVCV-goal zou hij waarschijnlijk naar ons blok beton centraal achterin Stefan gaan. Bobbie en Koen hadden pech toen ze net naast het doel mikten met hun schoten. Na weer een voorsprong van VVIJ werd Jean, die telkens een gevaar was voor de verdediging, neergehaald in de 16. Penaltyspecialist en aanvoerder Ruben schoot onberispelijk binnen. Rusten met 2-2.

    Het was duidelijk dat het in de tweede helft beter moest. Het begon helaas niet lekker toen VVIJ opnieuw de leiding nam. Daarna sloeg de vlam in de pan dat gele kaarten opleverde aan beide kanten. Maar Peef toonde ook met een man minder veerkracht. Ruben schoot de bal keihard in de hoek uit een vrije trap en Peef was gewoon weer gelijk gekomen! Daarna leek het echter weer mis te gaan. Stefan kreeg een heel discutabele rode kaart en later werd Freek in de slotfase naar de kant gestuurd vanwege praten. Met 10 en later 9 man werkte PVCV keihard om het achterin dicht te houden en voorin waren Jean en Ties nog dichtbij de winnende treffer! Bij 3-3 eindigde de wedstrijd uiteindelijk, tot opluchting van de boys.

    Het eerste punt buiten Vleuten is binnen, maar het moet nog een heel stuk beter wil PVCV het de ongeslagen koploper DWSM enigszins moeilijk gaan maken. Volgende week 16:10 op ons eigen sportpark gaan we de Maarssense ploeg bestrijden en er hopelijk een mooi resultaat aan over houden. Of we dat met een compleet team kunnen doen, valt nog te bezien maar we gaan ervoor! Volgende week in Vleuten wordt het vervolgd, eerst maar eens goed trainen.