• Vriendenteam blaast concurrent de Lek in

  Na de net zo zakelijke als verdiende 4:0 winst op UVV vorige week leek de mentale dreun van de gluiperige 0:1 nederlaag in het potentiële kampioensduel tegen Nieuw Utrecht O14-1 wel verwerkt. Vandaag was het daarom weer tijd voor een pittige tegenstander: het vlak achter de Top 3 staande VVIJ O14-2. Bij aankomst in het altijd beregezellige IJsselstein bleek VVIJ toch gedeeltelijk een ander elftal dan waar onze boys vorig seizoen twee bloed, zweet en tranen potjes tegen speelden.

  Vandaag moest coach Kenzo het doen zonder zomeraanwinst Ethan en zonder zijn mattie Jilles die als interim Roetpiet Chef Pepernoten was. Ethan & Jilles misten daardoor de spetterende start van onze Vinex-krijgers. Want na 16 seconden profiteerde de diepgaande wegpiraat Milo van het slaapwandelstandje van de VVIJ-defensie en plofte koeler dan een bevroren ijskonijn de 0:1 langs de stomverbaasde VVIJ-doelman.

  VVIJ schrok zo van het openingsgeweld uit Vleuten dat ze zich massaal terugtrokken voor de neus van hun bloednerveuze keeper. Daardoor was in de rest van de 1e helft de wedergeboorte van het IJzeren Gordijn in IJsselstein te bewonderen. Onze Machtige Muizen konden de gaatjes maar moeizaam vinden in het akelige kunstwerk van de fel van zich afbijtende betonvlechters uit IJsselstein. Een poging van Milo en een schot voorlangs van Tobias. Dat waren eigenlijk de enige momenten van opwinding in de bitterkoude 1e helft. Het weer bomvolle uitvak uit Vleuten kon zich toen nog niet voorstellen dat er nog een 2e helft vol oogstrelend siervuurwerk zou volgen.

  Het spektakel begon al na 4 minuten toen de zo betrouwbare Derek een ongevaarlijke bal van randje 16 terug wilde koppen op de al ruim een half uur blauwbekkende ijslolly Djavi. Die had net besloten om uit zijn doel te rennen om nog een beetje warm te worden en zag de leren knikker treiterend langzaam over de lijn rollen (1:1).

  Deze lullige gelijkmaker inspireerde zijn maatjes om Derek niet te laten zakken, maar juist om plankgas de aanval te zoeken. Twee minuten later kon Derek al opgelucht adem halen. Mats stuurde gelegenheidsspits Niels de vrije ruimte in en onze stormram schoot vanuit een lastige hoek PVCV weer verschroeiend hard op voorsprong (1:2).

  De vreugde-explosie was bij de jongens onderling groot en zorgde voor een enorme energieboost aan het aanvalsspel. Alle 13 jongens gingen in de 2e helft als tierende Tesla’s over de kunstgraspiste en bliezen het toch zeker niet kinderachtige VVIJ als herfstblaadjes de nabijgelegen Lek in.

  In de slotfase combineerden Mats en Niels als straatvoetballers in de 16 meter en maakte Niels het meedogenloos af (1:3), schoot Mats een penalty loepzuiver in de bovenhoek (1:4) en lanceerde Tobias in blessuretijd een lange afstandsraket in de kruising (1:5). Sommige VVIJ-ers liepen na dit venijnige voetballesje bol van de frustraties over de kunstgras-toendra en nadat ééntje de arbiter van dienst stijf had gescholden kon deze speler met een rode kaart voortijdig het bubbelbad in.

  Met deze klinkende 5:1 overwinning tracteerden onze boys het publiek op een middagje spelplezier. Want vooral in de 2e helft zagen we een ijzersterk vriendenteam dat met blije smoeltjes keihard voor elkaar werkte en elkaars mooie acties met high-fives beloonde.

  Want het was weer een echte teamprestatie. Djavi was 100% geconcentreerd en toonde 1 keer zijn fenomenale reactiesnelheid. Derek, Wessel, Kay, Ffodor en de vandaag zelfs op 3 posities spelende Lukas hielden VVIJ zo ver van het doel dat de VVIJ-spelers Djavi vandaag alleen met een verrekijker konden zien.

  Op het middenveld heersten Wisse, Mats en Younes als Romeinse keizers met lichtvoetig en intelligent tikkie-takkie voetbal. Voorin ging aanspeelpunt Niels fysiek tekeer, raasde Milo over de linkerkant, ging Lars rechtstreeks op zijn doel af en maakte draaitol Tobias zijn acties.

  Dit als vriendenteam verklede symfonieorkest werd vandaag vakkundig geleid door dirigent Kenzo en bleef met 1 punt achterstand in het kampioensspoor van koploper Nieuw-Utrecht. Zaterdag mogen onze jongens in een directe confrontatie met topploeg DHSC O14-1 uitmaken welke nummer 2 als enige uitdager van Nieuw Utrecht overblijft.