• Voetbalfeest bij de zaalvoetbaldagen

  De laatste oliebollen waren opgegeten, de straat was weer schoon geveegd van het vuurwerkgeweld, kortom tijd voor tot in de wijde omgeving bekende PVCV-PLUS-zaalvoetbaldagen. Bart en Cor hadden weer de organisatie opgezet om 125 kinderen te ontvangen voor het 2 dagen durende voetbalfeest in de Galgenwaard bij FC Utrecht. Dit was alweer de 13e editie van de voetbaldagen en was het alweer de 4e keer dat het plaatsvond in de Galgenwaard, waar we natuurlijk optimaal gebruik kunnen maken van onze goede relatie met FC Utrecht.

  Donderdagochtend om 9:30 uur werden de kinderen ontvangen door de organisatie en de trainers. Een leuk detail is dat sommige trainers 4 jaar geleden nog zelf deelnemer waren bij de voetbaldagen, kortom PVCV meer dan een club! Nadat iedereen was aangemeld en bij zijn groepje in de kleedkamer zat werden de voetballertjes opgeroepen om naar de zaal te komen voor een gezamelijke warming-up onder de muziek van Eye of the Tiger en de Snollebollekes met 'van links naar rechts', daarna werden de groepen over de 2 grote zalen van de Galgenwaard verdeeld voor veel voetbalactiviteiten zoals wedstrijden maar ook techniektrainingen onder leiding van onze Bart Bijnen en andere leuke spelvormen.

  Johan Klinkenberg, Natasja Broekman en Co Stols (de vader van!) hadden ondertussen alles klaar gemaakt voor een welverdiende lunch. Na de lunch gingen de oudste groepen verder met spelvormen in de zaal, en de jongste groepen begonnen aan een heuse Playstation Fifa 18 competitie om te proberen zich uiteindelijk te plaatsen voor de grote finale aan de eind van de middag. Er stonden 8 grote flatscreens met playstations klaar om de skills en tricks digitaal te showen. Halverwege de middag waren de oudste groepen aan de beurt om hun skills op het playstation Fifa 18 te laten zien. Aan het eind van de middag was het aan de finalisten hun talenten te laten zien aan alle andere voetballers en de inmiddels gearriveerde ouders, wat een spanning! Iedereen ging vermoeid maar voldaan naar huis met een zakje snoep van onze hoofdsponsor de PLUS Giel Smits

  Vrijdagochtend verzamelde de organisatie en trainers zich al om 7:30 uur bij PVCV om gezamelijk naar Utrecht af te reizen om daar vast alle springkussens en spelvormen klaar te zetten voor dag 2. Toen dit allemaal klaar stond arriveerden de voetbalhelden weer in de Galgenwaard en maakten iedereen zich klaar voor een bezoek aan het stadion van FC Utrecht. De goede relatie met FCU is altijd duidelijk zichtbaar en we werden dan ook ontvangen door 5 gastheren van FC Utrecht, in het stadion was een puzzeltocht uitgezet op 5 verschillende plekken: de kleedkamers (met bad!), mixed zone (waar de spelers gezamelijk het veld opkomen), buiten bij het veld en de dugouts, op de tribune (VIP) en in het museum (en de skyboxen). Dit was toch weer een mooie ervaring voor de voetballertjes.

  De lunch was weer top verzorgd en nu werd het lunch-team geholpen door Elke Oosterwijk. De 2e dag van de voetbaldagen is alijd vooral gericht op fun en de kinderen gingen dan ook de zaal in om plezier te maken op de luchtkussen zoals een FC-Utrecht panna-veld, Dartschieten, Voetgolf en een Stormbaan. Maar er was ook een snelheidsmeter, en werden er ook nog voetbalwedstrijdjes gehouden, maar ook het trefbal werd ook enhousiast en fanatiek gespeeld door iedereen.

  Aan het eind van de dag werd traditiegetrouw een finale gehouden onder toezicht van de hoofdsponsor de PLUS Giel Smits. In de finale werd de winnaar bepaald door de dartschietspel, wie de hoogste score wist te halen met 3 schoten was de gelukkige winnaar. Dat is natuurlijk weer erg spannend met 125 kinderen en hun ouders als toeschouwers. Uiteindelijk was iedereen de gelukkige winnaar en kregen alle voetballertjes een goodiebag van de PLUS mee naar huis gevuld met een certificaat maar ook met een mooie gevulde rugtas van onze voetbalpartner FC Utrecht.

  Kortom het waren weer 2 fanastische voetbaldagen, PVCV meer dan een club!