• Voetbaldagen weer een groot voetbal feest

  29 okt 2019
 • PVCV Voetbaldagen weer een groot voetbal feest !

  Maandag 21 en dinsdag 22 oktober stonden de voetbaldagen weer op het programma bij PVCV in de herfst vakantie. Voor al weer de 11e keer achter elkaar werd dit evenement georganiseerd met weer een grote groep deelnemers van 112 kinderen.

  De organisatie lag zoals altijd in handen van Cor Stols en meerdere PVCV trainers vanuit de jeugd. Het is leuk om te zien dat spelers vanuit meerdere bovenbouw selectie teams mee helpen als begeleider bij deze dagen en zo voor verbinding onderling zorgen binnen de jeugdopleiding.

  Op maandag kwamen de deelnemers vol verwachting vanaf 9.30 het sportpark op voor de aanmelding. Toen alle deelnemers aanwezig en ingedeeld waren in 10 verschillende groepen kon om 10.00 de opening beginnen van de PVCV voetbaldagen. De deelnemers kwamen onder harde muziek en door de rode rook onder de Football Makes It Happen boog het veld op. Daar werd gestart met een gezamenlijk Wilhelmus moment met rood-wit-blauwe rook gevolgd door een fanatieke warming up met de enige echte PVCV mascotte Peevius. Toen iedereen goed warm was kon het programma van start gaan.

  In de ochtend stonden verschillende training en wedstrijd vormen op het programma op veld 1 en veld 2. Mooi om te zien was dat alle kinderen fanatiek alle onderdelen af gingen waarbij de trainers op viel dat er veel goed voetbal op de mat gebracht werd door de verschillende groepen en dat in combinatie met het plezier wat er vanaf straalde bij de kinderen is de gouden combinatie. Na een goede ochtend training stond om 13.00 de weer goed verzorgde lunch vanuit Marianne op het programma. Verschillende soorten broodjes , fruit en de vertrouwde soep stonden op het menu. Na de lunch volgde er een quiz waarbij alle 10 de groepen zich fanatiek op alle afgevuurde vragen storten. Uiteindelijk was groep 9 de grote winnaar die aan het einde van de dag een grote zak snoep mee naar huis kregen. In de middag stonden er verschillende voetbalspellen op het programma op veld 1 en was er ook een programma in de Europahal. Spelletjes die op het programma stonden waren onder andere 3 op een rij , voetvolley , gaten schieten en paaltjes voetbal. Om 17.00 was de afsluiting van de dag met 5 groepsfinales voor de kantine waarmee de dag op een goede manier werd afgesloten. De winnaars kregen nog een lekkere zak snoep mee naar huis maar uiteindelijk waren alle deelnemers de grote winnaar omdat iedereen naar huis ging met een straat voetbal voor thuis.

  Dinsdag de tweede dag die weer om 9.30 begon met de aanmelding. Traditioneel is de tweede dag de grote spelletjes dag bij de voetbaldagen zoals ook vandaag. Veld 1 stond weer vol met onderdelen als een FC Utrecht boarding , stropdas schieten , een voetbal stormbaan , grote bal estafette en mini boarding velden. In de ochtend stonden er trainingsvormen op het programma op veld 2 en mochten de groepen vrij voetballen op veld 1 bij de verschillende voetbal onderdelen. Qua lunch stonden er pannenkoeken op het programma die goed in de smaak vielen bij alle kinderen. Na de pannenkoeken lunch was het tijd voor de traditionele bingo met verschillende mooie voetbal prijzen. Hoogtepunt bij de bingo was dat een jonge benjamins deelnemer die als eerste bingo had en mocht kiezen tussen alle mooie grote prijzen die er aanwezig waren uiteindelijk koos voor de PVCV drinkbeker die ook tussen de prijzen stond. Echte clubliefde zit er dus duidelijk al van jongs af aan in. In de middag dus de spelletjesmiddag waarbij de 10 groepen alle 10 de aanwezige onderdelen langs gingen waarbij ook individuele punten konden worden behaald door alle deelnemers. Om 17.00 zagen we alle groepswinnaars dan ook aan het werk bij de afsluitende 1 tegen 1 finales van de voetbaldagen voor de kantine in de FC Utrecht boarding. Daar waren een aantal spectaculaire finales te zien waarbij alle finalisten nog een mooie beker kregen als aandenken. Uiteindelijk kreeg elke deelnemer voor hun inzet tijdens de 2 dagen nog een medaille als herinnering van hopelijk voor alle deelnemers van twee geslaagde voetbaldagen.

  Het waren in ieder geval weer 2 mooie dagen bij PVCV waarbij 112 kinderen in de vakantie met elkaar weer lekker bezig hebben kunnen zijn met voetbal en onderling plezier maken. Dat is waar PVCV voor staat zodat we daadwerkelijk voor onze jeugd dan ook echt meer dan een club alleen zijn.