• VFC – PVCV 3-4

  Als je googelt op de zoekterm “hattrick PVCV 1” dan verschijnen er tal van resultaten van jeugdwedstrijdjes, daar wordt er lustig op los gescoord. Het meest wat er verder op lijkt is een onvervalste hattrick van Sven Oorschot als future legend in een niemendalletje tegen de Creators FC. Verder geeft Google niet één resultaat….

  Is het dan zo bijzonder dat een speler van PVCV 1 een hattrick maakt? Blijkbaar! Dan maar even Mister PVCV, Kees van Rijnsoever, bellen. Als iemand een beter geheugen heeft dan Google, dan is hij het wel. Geweldig wat er dan gebeurt. “Nou, daar overval je mij mee.” “Tja, laat mij even nadenken.” En dan gaat hij los met een paar fijne anekdotes en nog wat extra motivatie voor de hattrick man van vandaag.

  Tot op vandaag was de laatste hattrick van Jeffrey Hengeveld. Hij scoorde vorig seizoen drie keer tegen Pancratius, wat later de start bleek te zijn van de Houdini act van Peefie 1. Iets verder terug in de tijd was het natuurlijk Martijn Steenhof (het zal wel niet bij één hattrick gebleven zijn) die drie keer het net liet bollen. Daarvoor was die eer toebedeeld aan Nick Vermeulen, Tim Bos, Roel Nieuwenhuizen, Eno Middelham, Marco Voorbij en Peter Vernooij. Hoe verder terug in de tijd, hoe meer namen er opborrelen bij Kees. Zo noemt hij Dennis van der Horst (onze gewaardeerde sponsor van Café De Don). Uit verder vervlogen tijden werden de hattricks gemaakt door Kees van Kooten (de voormalig linksbuiten van FC Utrecht, Wageningen en natuurlijk PVCV), Fred Loggen, Roel Vriezen en Hennie van Klooster. En Kees zelf dan? “Dat zeg je niet over jezelf.” “Maar goed, het is waar, ik heb meerdere keren een hattrick gemaakt. Ik heb er zelfs wel eens zeven in wedstrijd gemaakt.” Wow, daarmee is Kees waarschijnlijk de opperbaas. Maar de laatste naam die Kees noemt, is in relatie tot de wedstrijd van vandaag helemaal geweldig. “Hij scoorde er eens zes in één wedstrijd. Het was Giel Boeijen.”

  Voor de lezer: Giel Boeijen is de vader van Dennis. En het was juist Dennis, die het vandaag weer op zijn heupen had. Dennis scoorde een echte hattrick in de uitwedstrijd tegen VFC. Na in de 1e minuut stil te hebben gestaan bij de vreselijke racistische uitlatingen van o.a. vorige week, scoorde Utku al in de 3e minuut de openingstreffer voor PVCV. Daarna was de beurt dus aan Dennis die de drie andere treffers voor zijn rekening nam. Hij scoorde voor rust en tweemaal in het eerste kwartier van de 2e helft. En dat is niet alleen erg knap, maar het was ook nodig belangrijk om uiteindelijk drie punten mee naar Vleuten te nemen. PVCV heerste het eerste uur, maar kwam uiteindelijk toch nog in de problemen tegen een ploeg die bewonderenswaardig bleef strijden voor een resultaat. Na de 1-4 in de 76e minuut, de 2-4 in de 85e minuut en de 3-4 in de 93e minuut werd bijna de uitstekende wedstrijd van Peef niet beloond met de drie punten.

  Dat lot werd de ploeg van Trainer Maas gelukkig bespaard. En dat was verdiend. De ploeg speelde prima, was aan de bal een maat groter dan mede middenmoter VFC en was zonder bal compacter dan de thuisploeg. Tot het laatste kwartier dan. VFC ging opportunistisch de lange bal spelen en dat bleek een oplossing om uiteindelijk de wedstrijd bijna op zijn kop te zetten.

  Maar goed, de beste ploeg won de wedstrijd en dat brengt PVCV op de 8e plaats en dat is alweer even geleden dat we daar gestaan hebben. Knap! Volgende week komt FC IJsselmonde naar Vleuten. Deze Rotterdamse ploeg heeft 1 punt meer dan PVCV, maar staat wel 4 plaatsen hoger op de ranglijst. Opvallend is dat zij 13 van de 14 behaalde punten thuis hebben behaald. Terwijl PVCV juist 9 van de 13 punten in uitwedstrijden heeft behaald. Daarbij moet wel gezegd worden dat de Vleutense ploegen het juist goed doet tegen ploegen die hoger op de ranglijst staan. Dat kan dus wel eens een heel interessante wedstrijd worden, waarin de winnaar hele goede zaken zal doen.

  En wie weet maakt iemand wel weer een hattrick. En anders doen we dat volgend seizoen wel in de derby tegen De Meern….