• Verslag van de PVCV Senioren Legends Cup: Een Dag vol Voetbal, Vreugde en Verrassingen!

  Op zondag 23 juni 2024 was het zover: de tweede editie van de PVCV Senioren Legends Cup vond plaats op het zonovergoten Sportpark Fletiomare Oost in Vleuten. Met 15 enthousiaste teams, waaronder 4 teams in de nieuwe familiepoule, beloofde het een fantastische dag te worden. En eerlijk is eerlijk, de dag heeft onze verwachtingen overtroffen!

  De teams waren een mooie mix van eigen senioren teams, doorstromers uit de eigen jeugd van PVCV en teams uit de regio. Het was prachtig om te zien hoe deze voetballers, jong en oud, samenkwamen om er een top dag van te maken! De onderlinge concurrentie was om van te smullen, met wedstrijden tegen oude teamgenoten en rivalen. Iedereen deed er alles aan om niet te verliezen en om de eer van hun team hoog te houden. Deze dynamiek zorgde voor extra spanning en spektakel op het veld.

  De Finale: Heren 34 vs De Alberto Stegemannen

  In de finale zagen we een bloedstollende strijd tussen Heren 34 en de debuterende Alberto Stegemannen. Na een serie prachtige goals en een werkelijk fenomenale omhaal van Thijmen Stoffer, trok Heren 34 uiteindelijk aan het langste eind met een 2-1 overwinning. Een omhaal die sommigen deed denken aan de omhaal van Gareth Bale in de Champions League finale.  Het was een finale die we niet snel zullen vergeten, mede dankzij de schitterende volley van Thom Lit (Alberto) die net niet genoeg was voor de winst.

  Waar er winnaars zijn waren er ook verliezers, zo bijvoorbeeld Lukassen, die ondanks hun indrukwekkende selectie, de favorietenrol niet waar konden maken en eindigde op een teleurstellende 9e plaats.

  Familiepoule: Gezellig maar ook heel competitief

  In de familiepoule ging de overwinning naar de Sneeuwvlokjes. De sfeer in deze poule was minstens zo competitief als bij de senioren, maar met een extra vleugje familiepret.
  De goaldiggers werden helaas laatste, deze dames van de handbalvereniging HV Leidsche Rijn hadden zich nog zo goed voorbereid. Enkele weken geleden hadden ze nog met een seniorenteam meegetraind om ze het voetballen wat bij te brengen, de verbeteringen waren op het veld te zien! Waardoor ze zelfs een wedstrijd van All-in the Family hebben gewonnen.

  Lelijkste tenue

  Voorafgaand aan het toernooi werd door de organisatie gevraagd met welke kleur shirt de teams zouden spelen om het e.e.a. te regelen. Waar elk ander team dit makkelijk kon beantwoorden met wit of blauw, kwam er vanuit Baltus FC een wel heel opmerkelijk antwoord: ‘Ja, uh… groen, roze, rood, geel en paars’. Deze mannen hebben speciaal voor het toernooi een shirt ontworpen dat... Nou ja, laat ik het zo zeggen: het viel nogal op.

  Deze inzet is niet voor niks geweest. Buiten dat ze sportief trots mogen zijn op de 6e plaats, hebben ze ook de prijs voor het lelijkste shirt gewonnen. U mag zelf in de foto’s oordelen.

  Mooiste Goal: Een Omhaal om van te Dromen

  Thijmen Stoffer kreeg de prijs voor de mooiste goal met zijn prachtige omhaal in de finale die hen de overwinning opleverde. Hoewel, er zal altijd discussie blijven of de volley van Thom Lit in diezelfde finale misschien net iets mooier was. Tja, voetbal blijft een kwestie van smaak.

  Een Feestelijke Afsluiting

  Na het toernooi bleef het nog lang gezellig. Met een heerlijke BBQ, een zanger die de sterren van de hemel zong, en een DJ die de voetjes van de vloer kreeg, was het feest compleet. Ruim 200 mensen bleven hangen, wat zorgde voor een geweldige sfeer. Het was een prachtige afsluiting van een schitterende dag!

  Dankwoord

  Namens de organisatie willen we alle deelnemers, scheidsrechters en overige hulpkrachten hartelijk bedanken. Jullie inzet en sportiviteit hebben dit evenement tot een groot succes gemaakt.

  Ook willen we onze steun betuigen aan de familie van FC Zaanani United, die door droevige omstandigheden niet aanwezig konden zijn. Sterkte toegewenst namens de organisatie.

  Eindstand

  Hieronder de eindstand van het toernooi:

  Senioren:

  1. Heren 34
  2. De Alberto Stegemannen
  3. Fysio van Leeuwen
  4. Mauro's Sletjes
  5. De Diesels
  6. Baltus FC
  7. Geile Sletjes
  8. Il Capalavora de Gissa
  9. Lukassen
  10. CHAMPS
  11. FC Berk

  Familiepoule:

  1. Sneeuwvlokjes
  2. All in the Family
  3. VV Vleuterweide
  4. Goaldiggers

  De volledige eindstand en het gehele verloop is hier te vinden: Tournify
  Het was een dag om nooit te vergeten. Tot volgend jaar!

  Namens de organisatie van de PVCV Senioren Legends Cup

  Chendo de Langen
  Gijs-Jan Hartings
  Kjeld Griffioen
  Cor Stols
  Esther Spoelstra
  Astrid van Wijnbergen
  Jasper van Leeuwen

  PVCV Meer dan een Club! 🔴⚪⚫