• Verlies in Bussum

    Met nog twee competitiewedstrijden voor de boeg, hebben de jongens al net zoveel punten behaald als voor de winterstop. Daarnaast groeit de ploeg en zijn ze nagenoeg elke wedstrijd gelijkwaardig of beter. Kortom met vertrouwen gingen we vandaag op pad naar Bussum. De tegenstander van vandaag was het altijd sterke BFC. Die maken nog kans op de koppositie en dus stond er wat op het spel.

    Nadat we een parkeerplek hadden gevonden in de mooie villawijken rond het sportpark van BFC konden de jassen en vesten al snel uit. Het zonnetje kwam goed door en het was al snel lekker warm. De jongens zochten de kleedkamer op en het legioen uit Vleuten zocht een plekje op, op het terras. In de kleedkamer werd op verzoek van Brent de hiphop ingeruild voor Duncan Laurence. Waar sommige jongens hoofdschuddend toekeken lieten andere jongens hun dans- en zangtalenten zien en horen. Nadat dit \"feestje\" voorbij was kon de voorbespreking beginnen waarbij de jongens dikke complimenten kregen van Brent, voor hun tactische kennis en goede antwoorden op de vragen van Brent. De warming up kon beginnen op het mooie veld van BFC. Nadat die er op zat konden beide ploegen zich klaarmaken voor de wedstrijd.

    PVCV begon wat voorzichtig aan de wedstrijd. Er werd gespeeld op balbezit en er werd steeds rustig geprobeerd op te bouwen. BFC probeerde druk te zetten maar gaf dat al snel op want het had weinig resultaat. Desalniettemin was het wel BFC die de score opende. De verdediging stond niet helemaal goed en dacht aan buitenspel (wat het net niet was) waardoor de spits van BFC door kon lopen en de 1-0 kon binnen schuiven. De jongens lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan. Het initiatief in de wedstrijd werd genomen en in het restant van de eerste helft was PVCV de beter voetballende ploeg. Een mooie opbouw en een aantal prima aanvallen. Kansen kwamen er ook. Allereerst door een mooi ingestudeerde corner, alleen Joran zijn schot werd gepakt door de keeper. Daarna kregen ook Marijn en Niccolo nog goede kansen maar het geluk was niet aan onze zijde. De bal ging er niet in. Waar een 1-1 ruststand terecht was geweest gingen we de rust in met een 2-0 achterstand. De scheidsrechter beoordeelde bij een redding van Daniel de bal als achter de lijn en gaf daarmee de 2-0 voorsprong aan BFC.

    Dit zorgde voor een hoop frustratie bij de jongens in de rust. Er werd van alles aan gedaan om de jongens weer op scherp te krijgen voor de tweede helft maar helemaal succesvol bleek dit niet te zijn. PVCV kon het goede spel van de eerste helft niet doorzetten naar de tweede helft. Niet dat er heel slecht gevoetbald werd. De wedstrijd was redelijk in evenwicht alleen BFC was net even iets gevaarlijker in de aanval. Na een zeldzaam slippertje achterin kon BFC ook de enigzins geflatteerde 3-0 erin schieten. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. De jongens gaven niet op en probeerde alsnog een eretreffer op het scorebord te krijgen. Daar kwamen ook nog wat kansen voor met als grootste kans een kopbal op de lat (ben even kwijt van wie...) maar het zat er vandaag helaas niet in. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 3-0 nederlaag. Op basis van de tweede helft wellicht verdiend gewonnen door BFC. Gelukkig konden we ons ook vasthouden aan een voetballend sterke eerste helft.

    Nadat de jongens gedouched en omgekleed waren baanden we ons door het mooie Bussum een weg naar huis toe. Nog één competitie wedstrijd volgende week, thuis tegen Volendam. Kijken of we de competitie dan met een mooie wedstrijd kunnen afsluiten.