• Het eerste schot op doel was van Zwaluwen uit een vrije bal die Thijmen prima uit de hoek wist te duiken. PVCV kreeg de eerste mogelijkheid via Pascalle uit een corner van Louka, maar haar inzet werd gekeerd en ook uit de scrimmage die hierna ontstond wist PVCV de mogelijkheid niet in het doel te werken.

  Zwaluwen kwam op 1-0 via een boogbal die over Thijmen heen ging. Een prachtige voorzet van Nick scheerde net over de kruin van Pascalle die vrij stond bij de 2e paal en hem net niet kon inkoppen. Na een mooie diagonale loopactie van Pascalle gaf Sven de bal mooi in de loop en schoot Pascalle ineens in de verre hoek raak, 1-1.

  PVCV combineerde goed, ondanks het matige grasveld. Een strakke inspeelpass van achteruit van Twan werd doorgetikt door Sven naar Brent die op zijn beurt een mooie diepe bal gaf op Louka. Louka was de verdediging te snel af, maar zag zijn puntertje net voorlangs gaan. Een verre uittrap van Thijmen werd gecontroleerd door Tijn die de bal op rechts aan Sven gaf. Vervolgens werd Louka vrijgespeeld door Brent die het spel goed naar links verplaatste. Louka had de ruimte en tijd om het eens van afstand te proberen en deed dit met een strak schot wat de keeper te veel was, 1-2.

  Een corner van Tijn, kwam bij de tweede paal bij Sven die goed teruglegde op Pascalle die binnen het strafschopgebied vrij kon uithalen, maar haar vizier stond niet op scherp. Een schot van Zwaluwen werd fout geraakt, maar kwam gelukkig voor de voeten van de linksbuiten en werd van dichtbij binnen getikt, 2-2.

  Sven was met een prachtige actie over rechts twee man te snel af en legde de bal breed op Brent, die zich niet bedacht en ineens de bal via de binnenkant van de paal binnenschoot, 2-3! Een makkelijk gegeven vrije bal van Zwaluwen werd hard binnengeschoten, maar Thijmen plukte hem uit de lucht alsof het niets was. Hij moest echter zijn meerdere erkennen in de spits van Zwaluwen toen die kort hierna recht op hem af kon lopen na onoplettendheid in de verdediging, 3-3. PVCV had vlak voor rust nog een kans, toen Pascalle de bal uit een corner teruglegde op Brent, maar zijn schot ging net voorlangs.

  De 2e helft ging PVCV op zoek naar de voorsprong. Een voorzet van Nick werd van richting veranderd en rolde langzaam over de doellijn. De keeper probeerde de bal nog te stoppen, maar ging met bal en al over de doellijn. Wat iedereen zag, wilde de scheidrechter niet zien en hij sommeerde de spelers tot doorspelen.

  PVCV bleef goed combineren. Een aanval via Duncan, Sven, Louka en Pascalle, kwam wederom bij Sven die het met links probeerde maar zijn schot werd in de korte hoek gestopt door de keeper. Na de volgende aanval via Louka, Brent en Pascalle, kreeg Louka een schietkans die de bal bekeken in de verre hoek probeerde te krullen, maar zijn schot ging nèt voorlangs.

  De één na de andere aanval volgde. Louka werd in de diepte gestuurd door Tijn, maar zijn pass was net niet diep genoeg, waardoor Louka erg gehinderd werd in zijn schot en de bal net naast de verkeerde kant van de paal zag gaan. Een inzet van Sven na een pass van Brent werd tot corner gewerkt door de keeper. Hierna was het Brent die net naast knalde, na vrij te zijn gespeeld via Duncan en Sven. Twan stoomde een aantal keer gevaarlijk op van achteruit, maar de laatste pass was steeds net niet goed. Tijn knalde hard op het doel na een pass van Pascalle, maar de keeper van Zwaluwen was duidelijk gegroeid in de wedstrijd en wist ook deze inzet te keren. Een combinatie tussen Tijn en Brent speelde laatstgenoemde door op Louka, die de bal prachtig binnenkrulde buiten het bereik van de keeper, maar ditmaal stond de paal in de weg.

  Zwaluwen had ondertussen geen kans gehad in de tweede helft behoudens wat mogelijkheden uit vrije ballen, die de scheidrechter maar al te graag aan Zwaluwen gaf, waar PVCV geen enkele vrije bal kreeg en een 100% doelpunt niet werd geteld. Onze jongens hadden dan ook een gevoel van onrechtvaardigheid, wat ik goed kan begrijpen. Jullie mogen echter trots zijn op het vertoonde spel! Ik heb genoten van het samenspel en de spanning!