• De vakantie is voorbij. Trainingen zijn gestart en we hebben de eerste wedstrijd in de bekercompetitie thuis tegen Breukelen. Het is een warme dag met stralende zon dus dat wordt zweten voor de jongens.

We beginnen goed en hebben na amper 5 minuten een mega kans die wat te zacht wordt ingeschoten. Breukelen kan nog ingrijpen dus geen doelpunt. We houden de druk er wel goed op en na een goede voorzet van Soufiane schiet Breukelen met lichte paniek in eigen doel. Niet veel later, een slechte uittrap door de keeper van Breukelen. Fenno vangt de bal op, schiet en maakt de 2:0. De stand ziet er goed uit maar nu gaat de slechte conditie en de warmte ons toch ook parten spelen. Het spel verzwakt. Gelukkig besluit de scheids tot een tussentijdse drinkpauze.

Na de drinkpauze wordt Breukelen wat gevaarlijker. We laten teveel gaten vallen met name op het middenveld. Vaak is dat deel compleet leeg. De bal komt dan ook nog amper bij de spitsen en de achterhoede blijft onder druk. Niet veel later dan ook het eerste tegendoelpunt door Breukelen. Breukelen krijgt er hierdoor weer wat meer zin in en scoren dan ook vrij snel de gelijkmaker. Het is 2:2. Het gaat wat gelijk op nu en na een goede combinatie tussen Fenno en Robin kan Robin voor de rust nog de 3:2 scoren. We staan weer op voorsprong.

Na de rust beginnen we weer goed. Direct al bij de eerste aanval scoort Thijs K de 4:2. Er is weer marge en we kunnen de wedstrijd winnen. Maar door de nog wat matige conditie en het warme weer blijft het zwaar. Middenveld wordt niet goed benut. Breukelen houdt vol en scoren weer. Er is wat discussie over buitenspel maar de score blijft staan. Ook voor de jongens uit Breukelen is het uiteraard een zware wedstrijd zo net na de vakantie en er vallen nu wat blessures. De scheidsrechter besluit wederom tot een drinkpauze. Kan er even uitgepuft worden.

Helaas is het nu wel, ondanks de extra pauze, een beetje op en verslapt de aandacht. Ook wordt vergeten de tegenstander goed buitenspel te zetten. Na de pauze kan Breukelen wederom de gelijkmaker scoren. Het is nu 4:4 en dat blijft ook de eindstand.

Het was een zware wedstrijd. Conditie nog lang niet op peil en zeer warm weer. Afzien dus na een vakantie luieren en gamen. Wel een goede start met een goede inzet. Middenveld vraagt wat aandacht evenals gebruik van de buitenspelval. Maar daar kan lekker op getraind worden.