• UPDATE 21 Augustus: PVCV – concept – Trainingsschema 2023|24 bekend en belangrijke punten voor het nieuwe seizoen

  14 aug 2023
 • UPDATE 21 Augustus: PVCV – concept – Trainingsschema 2023|24 bekend en belangrijke punten voor het nieuwe seizoen
  Veel plezier gewenst met de trainingen en een goede start van het seizoen gewenst.

  Met vriendelijke groet,

  Piethein Leune
  Planner Trainingsschema
  Voorzitter Jeugdcommissie
  trainingsschema@pvcv.nl

  seizoen

  Veel teams zijn vandaag weer begonnen met trainen. We verwachten al weer veel startende teams deze week. Daarom ook een update van het trainingsschema (onder de button aan het einde van het bericht). In principe is dit de laatste update. Het definitieve schema zullen we publiceren zodra veld 4 ingebruik wordt genomen. Een update mbt de planning van het in gebruik nemen van veld 4 zal volgen als daar vanuit de gemeente een update over komt. Vooralsnog staat de uiterste opleverdatum op 22 september.

  Er zijn weer een behoorlijk aantal wijzigingsverzoeken binnengekomen afgelopen maand en deze hebben we - met hier en daar een mouw aan te passen - zodanig verwerkt dat alle teams nu in principe op een dag en tijd trainen dat zou moeten werken. 

  Ter herinnering: dit schema gaat in op het moment dat het veld 4 geschikt wordt verklaard om op te trainen. Op basis van het nieuwe concept trainingsschema (versie 1.2) hebben we ook een trainingsschema gemaakt voor augustus en september. Dit schema is ook op de PVCV-website beschikbaar. Raadpleeg beide schema's goed om the checken zodat je weet wanneer je waar moet trainen. 

  Het trainingsschema is complex en een foutje is snel gemaakt. Controleer daarom de trainingstijden van jouw team. Mocht je nog vragen/opmerkingen hebben, stuur deze dan naar trainingsschema@pvcv.nl o.v.v. je teamnaam (JOX-X).

  Wijzigingsverzoeken die nu nog worden ingediend hebben geen prioriteit meer. De planning wordt waar mogelijk aangepast als verzoeken gaan naar tijdstippen waar nog ruimte is in het trainingsschema. We hebben nog plaats op de volgende tijden:

  - Maandag: 16:00-17:00 (JO12 & JO13)
  - Maandag: 17:00-18:00 (een JO12 team)
  - Dinsdag: 16:00 - 17:00 uur (alle teams) 
  - Dinsdag: 17:00 - 18:00 uur (een 6x6 team)
  - Donderdag: 16:00 - 17:00 (alle teams)
  - Vrijdag: 16:00 - 17:00 (alle teams)
  - Vrijdag: 17:00 - 18:00 (alle teams)
  - Vrijdag: 18:00 - 19:00 (alle teams)

  Het trainingsschema is de komende weken krap voor iedereen, houdt daarom rekening met elkaar en gun de ander ook de ruimte!

  Veel plezier gewenst met de trainingen en een goede start van het seizoen gewenst.

  Met vriendelijke groet,


  Piethein Leune
  Planner Trainingsschema
  Voorzitter Jeugdcommissie
  trainingsschema@pvcv.nl

  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  UPDATE 10 Juli: PVCV – concept – Trainingsschema 2023|24 bekend en belangrijke punten voor het nieuwe seizoen

  We hebben het - concept - trainingsschema aangepast voor de veranderingsverzoeken die zijn ingediend. Er staat nog een enkel punt open. Verder hebben we alle verzoeken kunnen inwilligen.

  Het trainingsschema is complex en een foutje is snel gemaakt. Controleer daarom de trainingstijden van jouw team. Mocht je nog vragen/opmerkingen hebben, stuur deze dan naar trainingsschema@pvcv.nl o.v.v. je teamnaam (JOX-X).

  Verzoeken die na publicatie zijn ingediend zullen pas weer in de loop van Augustus worden bekeken. Mocht je nog een verandering voor jouw team's trainingstijd willen, dan graag eerst een tijd zoeken in het trainingsschema waar nog plaats is. We hebben nog plaats op de volgende tijden:

  - Maandag: 16:00- 17:00 uur (alle teams)
  - Dinsdag: 16:00 - 17:00 uur (alle teams)
  - Dinsdag: 17:00 - 18:00 uur (beperkt aantal 6x6 teams)
  - Donderdag: 16:00 - 17:00 (alle teams)
  - Vrijdag: 16:00 - 17:00 (alle teams)
  - Vrijdag: 17:00 - 18:00 (alle teams)
  - Vrijdag: 18:00 - 19:00 (alle teams)

  Op basis van het nieuwe concept trainingsschema (versie 1.1) hebben we ook een trainingsschema gemaakt voor augustus en september. Dit schema is ook op de PVCV-website beschikbaar.

  Intussen is het aantal teams komend seizoen met nog één team uitgebreid (Heren 35+2 op vrijdagavond) naar 107 teams, waavan er 105 in de KNVB competitie spelen.

  We wensen jullie een fijne zomer.

  Met vriendelijke groet,


  Piethein Leune
  Planner Trainingsschema
  Voorzitter Jeugdcommissie
  trainingsschema@pvcv.nl  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Het PVCV – concept - trainingsschema 2023|24 is bekend en downloadbaar via de button hieronder.

  Seizoen 2023|24: 106 PVCV teams en 231 trainingssessies per week
  In het afgelopen seizoen hebben we gelukkig niet heel veel gebruik moeten maken van additionele en tijdelijke trainingsschema’s. In Augustus 2022 werd de renovatie van het hoofdveld ruim voor de deadline opgeleverd, waardoor we al snel op het normale trainingsschema konden trainen. Ook in Juni hebben we uiteindelijk ‘gewoon’ kunnen trainen omdat de aanleg van het vierde kunstgrasveld niet meteen van start is gegaan. De verwachting is dat de werkzaamheden aan veld 4 begin Juli zullen aanvangen.

  Komend seizoen zullen er 89 jeugdteams actief zijn bij PVCV (2022|23: 86). Daarmee hebben we ongeveer het maximaal aantal jeugdteams bereikt. Het aantal seniorenteams komt uit op 17 (2022|23: 16), waarbij vooral de groei in de 11x11 teams op zondag opvalt (van 10 naar 13). In totaal groeit de vereniging naar 106 teams (2022|23: 103), waarvan er 104 in KNVB-competities uitkomen (2022|23: 100). De club behoorde afgelopen seizoen tot de 15 grootste clubs van Nederland met het aantal KNVB-teams (zelfs 3e grootste in het aantal JO-teams) volgens sportlicht.nl. Het aantal trainingssessies komt met 231 (2020|21: 221) per week groeit opnieuw verder.

  Vierde kunstgrasveld en groei bij seniorenteams
  Het vooruitzicht van een nieuw vierde kunstgrasveld (eindelijk!) heeft de planning enigszins verlicht. Toch blijft het trainingsschema een hels karwij omdat het aantal teams blijft toenemen. Was in de afgelopen 20 jaar de groei van de jeugd de grote motor achter de vereniging, de komende jaren verwachten we dat juist de senioren de groei van de club zal stuwen.

  Het vierde kunstgrasveld is naast de iets betere verdeling voor de jeugd, dan ook vooral nodig om de verwachte groei van het aantal seniorenteams te kunnen faciliteren. Daarmee kunnen we dan in elk geval weer een aantal jaren vooruit zonder al te veel problemen.

  Er zijn dit jaar geen grote veranderingen, hoewel de vrijdagavond een seniorentrainingsavond gaat worden met twee O23 teams en het 35+ team. We hebben dan ook weer de planning kunnen handhaven binnen de uitgangspunten die de commissies samen hebben afgesproken (zie verder uitgangspunten trainingsschema 2022|23 aan het einde van dit bericht). Daarnaast zijn er iets meer senioren naar de woensdag om 19:00 uur. Deze trainingstijden zijn in principe voorbehouden aan de jeugd. Er is dan ook geen recht van de senioren op de 19:00 uur op woensdag naar de toekomst.

  Belangrijk I: Apart trainingsschema in augustus en september!
  Elk voordeel heeft zijn nadeel. De eenvoudige manier waarop we in Juni konden trainen, heeft waarschijnlijk tot gevolg dat we pas tot laat in september (deadline keuring veld 4: 20 september) niet de beschikking kunnen hebben over veld 4. Daarom zal er een apart trainingsschema gelden voor augustus en september. Deze zal in de loop van juli of begin augustus bekend worden gemaakt op grond van de aanpassingen aan het concept trainingsschema 2022|23. Het wordt krap: wat normaal op vier velden staat moet nu op drie velden. Hou daarom rekening met elkaar en verdeel de ruimte eerlijk! We waarschuwen alvast dat niet elk team op de normale trainingstijd of trainingsdag staat ingepland. Let straks dus goed op bij de publicatie van het tijdelijke schema voor augustus en september.

  Belangrijk II: trainen op gras kan pas vanaf 4 september!
  Veld 5 (gras) mag pas vanaf maandag 4 september in gebruik worden genomen. Hoewel er geen teams staan ingedeeld op grasveld 5 (!), is dat wel het geval in het tijdelijke trainingsschema voor augustus en september, vooral als uitwijk mogelijkheid. 

  Belangrijk III: competitie- en bekerwedstrijden augustus en september
  Omdat het waarschijnlijk is dat veld 4 niet gebruikt kan worden in de eerste competitie- en bekerweekenden, kan het voorkomen dat wedstrijden op zaterdag worden verschoven naar andere data (inhaalweekend in oktober) of pas laat gespeeld kunnen worden. De KNVB heeft toegezegd rekening te houden met de wedstrijdplanning, maar de impact is pas na 19 Augustus bekend omdat dan de laatste wedstrijden door de KNVB worden ingepland.

  Voor de zondag kan het betekenen dat wedstrijden in de eerste twee bekerweekenden later beginnen dan de voorkeurstijd.

  Hou de updates van het wedstrijdsecretariaat in de voetbalapp goed in de gaten!

  Eerste competitiezaterdag voor de meeste jeugdteams: 9 september
  Vrijwel alle teams starten hun eerste beker- en competitiewedstrijden op zaterdag 9 september. Alleen de JO16-1 en JO17-1 startten al op 26 augustus met bekerwedstrijden. De overige A-categorie Divisieteams starten op 2 september. De A-categorie Hoofdklasse teams startten op 9 september.

  Eerste competitieweekend voor de meeste seniorenteams: 2 & 3 september
  Seniorenelftallen en O23 op zondag starten op zondag 3 september. PVCV 1 selectie start op zaterdag 2 september, terwijl de O23 selectie start met een bekerwedstrijd op zaterdag 26 augustus.

  Belangrijk IV: Eerste drie Benjamins trainingen op zondag!
  Om ruimte te maken op de zaterdag, zijn de eerste drie benjaminstrainingen op 3, 10 en 17 september verplaatst naar de zondag. Verdere communicatie volgt via de benjaminscoördinatoren.

  Belangrijk V: vraag wijzigingen snel aan, maar uiterlijk voor zaterdag 10 juli!
  Elk jaar komen de trainingstijden voor een aantal teams niet zo goed uit. Je kan dan een wijzigingsverzoek indienen (zie verder in dit bericht). Het is belangrijk om dat vóór zaterdag 8 juli te doen. Een wijzigingsverzoek is echter géén garantie dat we een verzoek kunnen inwilligen. Verzoeken die na 10 juli worden gedaan, zullen pas in de loop van augustus in behandeling worden genomen en hebben minder kans om te worden gehonoreerd.

  We zullen hieronder een aantal onderwerpen bespreken inzake het trainingsschema:

  • Wanneer gaat het trainingsschema van start? 
  • Data ophalen materialen
  • Derde (optionele) training voor alle onderbouw voetballers (JO8 t/m JO11)
  • Liever op een andere dag/tijdstip trainen of met meer ruimte? Train om 16:00 uur!
  • Trainen op gras, waarom en hoe werkt dat?
  • Oefenwedstrijden plannen?
  • Waar staan we met extra kunstgras? En met capaciteit op het sportpark? 

  Wanneer gaat het trainingsschema van start? 25 september!
  Het trainingsschema zal – als veld 4 volgens planning wordt opgeleverd - over de volle lengte van start gaan op maandag 25 september. Of zoveel eerder dat veld 4 wordt opgeleverd.

  Vanaf wanneer kan er getraind worden? maandag 7 augustus Wanneer gaat de kantine open? maandag 14 augustus
  Er kan vanaf maandag 7 augustus worden getraind bij PVCV door alle teams – al zal dat dus met beperkte ruimte zijn voor alle teams tot maximaal 20 september. Als je nog geen trainingsmaterialen hebt of pasje dan zal je zelf materialen van thuis moeten meenemen.

  Als je team zeker wil zijn van meer trainingsruimte dan kan je trainen op andere tijden (voor 17:00 uur) tijdens de vakantie weken (t/m 18 augustus) als de trainer(s) daar ook ruimte voor heeft.

  De kantine zal pas worden geopend vanaf maandag 14 augustus is er reguliere openstelling. In de week van 7 augustus wordt iedereen gevraagd thuis om te kleden. Het toilet aan de zijkant (scheidsrechterkamer) zal zijn geopend.

  Inleveren én ophalen wedstrijdmaterialen seizoen 2023/24: 8 Juli
  Op zaterdag 8 juli kunnen teams hun materialen inleveren én ophalen voor wedstrijden bij de materiaalcommissie bij PVCV tussen 10:00 – 14:00 uur. Iedereen van het team kan de materialen komen inleveren en ophalen. Spreek dit goed af binnen het team! Ook als de leider/trainer op vakantie is. Dit geld ook voor het een nieuwe of het verlengen van de key-kaart die toegang geeft tot het klikohok met de materialen. Daarvoor wordt een borg van € 5 gevraagd voor de key-kaart.

  Als je de spullen niet komt inleveren en ophalen op zaterdag 8 juli dan is de eerst volgende mogelijkheid pas op zaterdag 26 augustus.

  Mocht je niet op bovenstaande data kunnen, zorg dan dat iemand anders in jouw team de materialen komt inleveren en ophalen.

  De materialen voor de selectieteams worden door de materialencommissie afgestemd met de TM en trainers.

  Derde (optionele) training voor alle onderbouw voetballers (JO8 t/m JO11)
  PVCV zal ook komend seizoen een derde - optioneel - trainingsmoment aanbieden voor voetballers in de onderbouw (JO8 t/m JO11). We bieden door deze door de selectietrainers gegeven trainingen meer spelers betere trainingen aan om zo meer ontwikkelingskansen te geven aan alle jonge voetballers. De KNVB stimuleert clubs ook om meer gelijke kansen aan te bieden (lees meer over het project gelijke kansen hier). PVCV wil ook bijdragen aan de maatschappelijke vraag kinderen meer te laten bewegen.

  Op maandag wordt aan niet-selectiespelers de gelegenheid geboden voor een extra op het individu gerichte techniektraining. Deze trainingen wordt gegeven in een circuitvorm waaraan ook de selectiespelers zullen deelnemen en staan onder leiding van de hoofd- en selectietrainers en de TM Onderbouw. Deze trainingen zijn toegankelijk tegen een extra contributie bijdrage.

  In de komende weken zal er meer informatie volgen van Technisch Manager Onderbouw Cor Stols over hoe voetballers kunnen inschrijven voor deze optionele derde training en de hoogte van de extra contributie bijdrage.

  Liever trainen op een andere dag, tijdstip trainen of met meer ruimte?

  Jeugdteams: andere dag/tijd/meer ruimte? Train om 16:00 uur!
  Jeugdteams in de onderbouw (JO8 t/m JO12) worden gestimuleerd om te starten met trainen om 16:00 uur. Vooralsnog zijn alle teams op elke dag ingedeeld vanaf 17:00 uur. Het wordt echter wel steeds drukker op de plekken om 17:00 en 18:00 uur met als gevolg dat meer teams op een veld staan.

  Wil je een andere dag én/of meer ruimte? Vraag dan een verplaatsing naar 16:00 uur aan voor je team via trainingsschema@pvcv.nl onder vermelding teamnummer, dag en 16:00 uur. Teams die afgelopen seizoen al trainden om 16:00 uur hebben het eerste recht, daarna is het wie het eerst komt. 

  Ruilen van trainingstijden
  Anders dan verplaatsing naar 16:00 uur laat het trainingsschema weinig tot geen veranderingen toe anders dan het ruilen van plekken. Als je overeenstemming hebt met een team om te ruilen mail dit dan samen (andere trainer in cc) naar trainingsschema@pvcv.nl.

  Beschikbaarheid én kliko-indelingen
  Verplaatsingen van trainingen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van veldruimte én de mogelijkheid tot het kunnen herindelen van de kliko’s. Daarom is elke wijziging voorwaardelijk aan toestemming van de materiaalcommissie.

  Belangrijk: vraag wijzigingen snel aan, maar uiterlijk voor zaterdag 8 juli!
  Elk jaar komen de trainingstijden voor een aantal teams niet zo goed uit. Je kan dan een wijzigingsverzoek indienen. Het is belangrijk om dat vóór zaterdag 8 juli te doen. Het is echter geen garantie dat we een verzoek kunnen inwilligen. Verzoeken die na 8 juli worden gedaan, zullen pas in de loop van augustus in behandeling worden genomen en hebben minder kans. Stuur je verzoek naar trainingsschema@pvcv.nl onder vermelding van je (nieuw) teamnummer. Verzoeken via whatsapp zullen niet in behandeling worden genomen. 

  Trainen op gras op ruimte te maken. Hoe werkt dat?

  Een klein aantal teams traint op veld 4 (gras) om alle teams te kunnen laten trainen
  Ondanks de aanleg van het vierde kunstgrasveld, hebben we dit jaar veld 5 (gras) sporadisch in het trainingsschema opgenomen voor de jongste teams.

  Dat is om het gras zo veel mogelijk te ontzien voor de wedstrijddag (zaterdag) én omdat het voor de ontwikkeling goed is voor de jongere voetballers om op verschillende ondergronden te trainen. 

  Wat gebeurt er als veld 5 (gras) onbespeelbaar is? Dan dikken we in op Kunstgras!
  Mocht er sprake van een situatie dat het gras onbespeelbaar is of dat dit niet gewenst is i.v.m. de (verwachte) weersomstandigheden dan is er voor deze teams óók ruimte op kunstgras. Er kan geen sprake zijn van trainingen op veld 5 na hevige regenval, sneeuw of vorst. We dikken dan met z’n allen (óók selectieteams) op die dagen in om elk team wél te kunnen laten trainen. Kijk de kleine lettertjes bij het schema na die vertellen op welk veld je dan kan aanschuiven.

  Volg de aanwijzingen bij afgelasting van veld 5 goed op! We hebben er niks aan dat veld 5 onbespeelbaar wordt door bij afgelasting toch te trainen op veld 5.

  Oefenwedstrijden plannen?
  Oefenwedstrijden moeten altijd worden aangemeld via wedstrijdsecretariaat@pvcv.nl. Dit geldt voor selectie en niet-selectieteams. Het wedstrijdsecretariaat geeft de uiteindelijke toestemming voor oefenwedstrijden. Ook voor het plannen van de bezetting van de kantine is het belangrijk te weten wanneer en hoeveel oefenwedstrijden er plaats vinden bij PVCV.

  Oefenwedstijden worden altijd zichtbaar in de voetbalapp. Oefen zoveel mogelijk op je eigen trainingstijd (ruil eventueel dagen met je andere veldgebruikers) of oefen uit bij andere clubs.

  Oefenen in augustus en september
  De zaterdag (Jeugd) en de zondag (senioren) zijn beschikbaar voor oefenwedstrijden. Er is beperkte ruimte voor het plannen van oefenwedstrijden in augustus doordat we slechts twee velden beschikbaar hebben. Het gaat hier over de dagen 12 augustus (zat), 19 & 20 augustus (zat & zon), 26 & 27 augustus en 2 & 3 september.

  Op de zaterdagen 26 augustus en 2 september, zullen we waarschijnlijk een oefenprogramma opzetten voor niet-selectieteams. Dat wordt gecoördineerd door Cor Stols.

  Senioren kunnen extra oefenen op vrijdagavond op veld 3. 

  Update capaciteit sportpark
  Ook afgelopen jaar heeft de vereniging met regelmaat gesproken met de gemeente over de capaciteitsproblemen in Leidsche Rijn en Utrecht in die van het sportpark Fletiomare-Oost in het bijzonder. Dat betekent dat we alweer voorbij het vierde kunstgrasveld aan het kijken zijn, naar mogelijkheden voor extra capaciteit en het verbeteren van de faciliteiten op ons sportpark. We doen dat samen met onder andere HVLR en SportUtrecht.

  Capaciteit kan incidenteel problemen blijven geven – met name op zaterdag
  Het valt ook komend seizoen niet uit te sluiten dat ons wedstrijdsecretariaat (heel) soms naar alternatieve oplossingen zal moeten zoeken om alle wedstrijden te kunnen spelen. Daaronder wordt verstaan het omdraaien van thuiswedstrijden naar een uitwedstrijden, het verplaatsen van wedstrijden naar trainingsdagen (als mogelijk) of naar alternatieve (rustigere en/of inhaal) zaterdagen.

  Utrecht2040 – verdere groei verwacht
  De vraag naar voetbal als sportbeoefening blijft toenemen door de continue groei in Leidsche Rijn en andere delen van de Gemeente Utrecht (denk aan Merwerdekanaalzone en de Carthesiusdriehoek). Er worden in de komende 20 jaar bijna 100.000 nieuwe inwoners in de stad verwacht en daardoor 5.000 extra voetballers, waarvan ook een substantieel deel in Leidsche Rijn. De Gemeente heeft een nieuwe visie gemaakt op de groei van de stad – RSU204 – Ruimtelijke strategie Utrecht. Er blijft daardoor onder andere een groeiende vraag naar sportfaciliteiten.

  Jeugdwedstrijden op zondag als oplossing? 
  Een van de mogelijkheden die de Gemeente ziet om meer voetbalcapaciteit te creëren is door jeugdwedstrijden te plannen op zondag en seniorenwedstrijden op de vrijdag (bij zaterdagclubs).

  De afgelopen jaren heeft de Gemeente met een aantal clubs afspraken gemaakt om wedstrijden te verzetten naar de zondag waarbij de thuisspelende club de wedstrijddag mag bepalen. Bij PVCV hebben we zowel op de zaterdag als de zondag beperkt ruimte. In principe is onze planning op de zaterdag toereikend bij vier kunstgrasvelden voor trainingscapaciteit en wedstrijdcapaciteit op zaterdag en zondag. De huidige open ruimte op de zondagmiddag wordt de komende jaren naar alle waarschijnlijkheid gevuld door de groei van het aantal seniorenelftallen. Daarnaast betekent het verplaatsen van wedstrijden extra belasting op ons toch al drukke wedstrijdsecretariaat.

  PVCV doet daarom niet mee in de standaardregeling van een aantal Utrechtse clubs om wedstrijden te verplaatsen naar de zondag. We zullen ook in principe zelf geen jeugdwedstrijden verplaatsen naar de zondag – al kan dat mogelijk misschien een keer voorkomen door omstandigheden. De andere clubs weten ook dat PVCV niet meedoet aan de regeling. Toch kan het voorkomen dat – in uitzonderlijke situaties – een verzoek bij ons wedstrijdsecretariaat wordt neergelegd om een wedstrijd te verplaatsen naar de zondag. We zullen dan zo’n verzoek neerleggen bij het betreffende team. 

  Capaciteitsbezetting en flexibele speeldag
  Wel is het de verwachting dat in de komende jaren de discussie over (gebrek aan) capaciteit op zowel het niveau van de Gemeente als ook de KNVB hoog op de agenda blijven staan. Er is nou eenmaal te weinig capaciteit – met name bij de grote steden.

  Zo heeft de KNVB heeft bijvoorbeeld vorig jaar besloten dat de standaardelftallen (eerste teams) in de Derde Divisie, Vierde Divisie (voormalige hoofdklasse) en de Eerste Klasse vanaf seizoen 2023|24 niet alleen de zaterdag en de zondagcompetities worden gemixed, maar ook dat de thuisspelende teams bepalen op welke dag er wordt gespeeld. Het is zeer aannemelijk dat bij gebleken succes en aanhoudende capaciteitsproblemen de flexibele speeldag verder wordt uitgerold naar meer competities.

  Vragen?
  Heb je nog vragen met betrekking tot het trainingsschema die niet worden behandeld? Neem dan contact op via trainingsschema@pvcv.nl.

  We wensen alle PVCV-teams, spelers, coaches, vrijwilligers, kantinemedewerkers, consuls, scheidsrechters, commissieleden en ouders een hele fijne zomer(vakantie) toe!

  We zien jullie graag in het nieuwe voetbalseizoen weer bij PVCV!

  Piethein Leune
  Planner Trainingsschema
  Voorzitter Jeugdcommissie


  Uitgangspunten trainingsschema seizoen 2023|24:
   

  • Jeugdteams niet-selectie trainen 2x per week één uur. Bovenbouwteams hebben de mogelijkheid om te kiezen om 1x te trainen, eventueel 90m. Deze mogelijkheid is echter wel afhankelijk van de mogelijkheid om dit efficiënt in te passen in het schema.
  • Jeugdspelers JO8 t/m JO11 van niet-selectieteams hebben de mogelijkheid tot een derde training op maandag tegen extra contributie
  • Jeugdteams Onderbouw t/m JO12 trainingen starten om 16:00, 17:00 of 18:00 uur (starten om 16:00 uur wordt gestimuleerd) en eindigen maximaal om 19:00 uur
  • Jeugdteams kunnen trainen op veld 5 (gras). Bij slechte weerscondities trainen deze teams óók op kunstgras. Dan wordt er ingedikt volgens schema (óók door selectieteams)
  • Wanneer teams rouleren tussen gras en kunstgras, stem dan onderling af dat de verhouding gras-kunstgras evenredig is verdeeld
  • Jeugdteams niet-selectie Bovenbouw (m.u.v. JO18 & JO19) trainen maximaal 1x per week met drie teams op één veld
  • Jeugdteams niet-selectie Bovenbouw trainen minimaal 1x per week op een half veld
  • Jeugdteams Bovenbouw trainingen starten vanaf 18:00 uur. JO13 & JO14 trainingen eindigen maximaal om 20:30 uur. JO15 & JO16 trainingen eindigen maximaal om 21:00 uur. JO17-JO18-JO19 trainingen eindigen maximaal om 22:15 uur
  • Jeugdteams JO17, JO18 en JO19 teams trainen niet op vrijdag, tenzij op verzoek.
  • Jeugdteams JO18 & JO19 teams trainen in principe op maandag en/of woensdag of dinsdag en/of donderdag.
  • Teams trainen in principe niet twee dagen achter elkaar – maar dit kan niet altijd worden voorkomen in de onderbouw.
  • Jeugdselectieteams trainen 3x per week (dit seizoen geldt dit niet voor JO19)
  • Trainingstijden Jeugdselectieteams zijn afhankelijk van beschikbaarheid trainers
  • Selectieteams (Senioren en Jeugd) worden gestimuleerd om zoveel mogelijk te oefenen tijdens eigen trainingstijden.
  • Senioren trainen 1x per week op een half veld (1,5 uur) na 20:30 uur (dit jaar tijdelijk op woensdag ook om 19:00 uur) bij voorkeur op woensdag en donderdag. Maar ook dinsdag (als mogelijk) en vrijdag.
  • PVCV 1 selectie traint 2x per week op een heel veld (1,5 uur) op maandag en woensdag
  • JO23 selectie traint 2x per week op een half veld (1,5 uur) op maandag en woensdag
  • Bij uitzondering kan worden afgeweken van deze uitgangspunten binnen redelijkheid om een kloppend, efficiënt en werkzaam trainingsschema te kunnen maken.

  Trainingsschema 2023|24