• UPDATE 20 Augustus: PVCV – concept – Trainingsschema 2022|23 bekend

  15 aug 2022
 • Trainingsschema 2022|23

 • UPDATE 20 augustus: Kleine cosmetische wijzigingen

  Geen verdere toelichting.

  EINDE UPDATE

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  UPDATE 15 augustus: Trainingsschema bijgewerkt - lees de update, check je tijden!

  In deze update drie punten:

  Nieuwe wijzigingen
  1. Er zijn weer wijzigingen doorgevoerd. We verwachten verder nog minimale veranderingen, dus dit is 'm voor 99% van de teams. Vrijwel aan alle verzoeken hebben we gehoor kunnen geven. Veel plezier allemaal. 

  Wat als Veld 4 (gras) niet bespeelbaar is? 
  2. Veld 4 is niet betrainbaar tot 5 September én in geval van hevige regen, sneeuw en bij vorst. We hebben hieronder in de eerste publicatie al uitleg gegeven hoe dat werkt met trainen op gras. Voor de duidelijkheid: voor alle teams die op gras trainen is in het trainingsschema aangegeven op welk veld (of deel van veld) zij trainen in geval van niet bespeelbaarheid van veld 4. Andere teams kunnen zo ook zien welke teams er bij hun meetrainen op kunstgras.

  Bezetting zaterdag (wedstrijddag) en veranderende veld/tijd berichten
  3. De KNVB heeft afgelopen weekend bijna alle wedstrijdprogramma's gepresenteerd en in onze wedstrijdmanagementsoftware (Sportlink) gezet. Komend weekend (13 augustus) volgen nog de laatste wedstrijden van PVCV 1, JO13-1, JO15-1 en JO17-1. De KNVB zet de wedstrijden vaak lukraak op onze velden waardoor het wedstrijdsecretariaat eerst de volgorde van de wedstrijden gaat optimaliseren zodat we de velden optimaal gebruiken en de niet elke zaterdag om 21:00 klaar zijn.

  Er komen dus veel berichten over wijzigingen. De komende weken zal dat na verwachting aanhouden omdat we nog een aantal uitdagingen binnen de geoptimaliseerde zaterdagen hebben om teams op het juiste tijdstip te krijgen en in een bepaalde evenredige verdeling van tijdstippen en velden. 

  We zullen de veranderingen zo snel mogelijk proberen te vorm te geven, zodat het wedstrijdschema zo veel en zo snel mogelijk al bekend is, maar de huidige tijden zijn dus niet vast en geen garantie dat deze voor jouw team zo blijven.

  De huidige planningscyclus loopt tot eind oktober. De zaterdagen tot de tijd worden de komende weken in orde gemaakt (zonder tijdgarantie). Tijden op zaterdag na oktober zijn volledig nog niet bekeken en zullen zeker worden aangepast als fase twee van de Onderbouw en de Jeugd JO13-JO19 Categorie B bekend zijn.

  Vragen/opmerkingen? Mail naar trainingsschema@pvcv.nl.

  EINDE UPDATE

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  UPDATE 11 augustus:  PVCV – concept – Trainingsschema 2022|23 bekend  1. Per direct treedt het afgelastingsschema van veld 4 in werking binnen het 'nomale trainingsschema'
  2. Komend weekend komt er een update van de verzoeken in het trainingsschema

  Vragen/opmerkingen? Mail naar trainingsschema@pvcv.nl.

  EINDE UPDATE

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  UPDATE: 13 Juli

  In deze update behandelen we de volgende onderwerpen: 

  • doorgevoerde wijzigingen
  • verzoek aan de coaches/leiders van elk team om de tijden te dubbelchecken
  • keeperstrainingen
  • startdatums van diverse trainingen
  • openingstijden kantine in augustus
  • ruimte is beperkt – geef elkaar de ruimte

  Wijzigingsverzoeken bijna allemaal gehonoreerd
  De wijzigingsverzoeken zijn in de nieuwe update van het trainingsschema 2022|23 doorgevoerd. Op een enkeling na hebben we de meeste wijzigingsverzoeken kunnen honoreren. Nog openstaande verzoeken worden - waar mogelijk - meegnomen in de volgende update eind september.

  Vanaf heden zijn nieuwe verzoeken volledig afhankelijk van de beschikbare ruimte die er nog is en instemming van de Materiaalcommissie nodig i.v.m. de indeling van de kliko's. Nieuwe wijzigingsverzoeken worden pas mid augustus in behandeling genomen. Op de volgende tijden is er nog (beperkte) beschikbaarheid:

  16:00-17:00   Veld 3+4     Dinsdag, Donderdag, Vrijdag             voor JO8 t/m JO12 teams
  17:00-18:00   Veld 4         Maandag                                          voor JO12 en JO13 teams
  17:00-18:00   Veld (3)+4  Donderdag, Vrijdag                           voor JO8 t/m JO12 teams
  19:00-20:00   Veld 4     Vrijdag                                             voor JO13, JO14 en JO15 teams

  We hebben geen teamtrainingen van JO8 t/m JO11 teams op maandag gepland om alle voetballers in die categorieën de kans te geven mee te doen aan de derde optionele training (zie info in oorspronkelijke artikel hieronder).

  De volgende update van het trainingsschema komt pas weer eind augustus!

  Dubbelcheck je trainingstijden!
  Elk team wordt aangeraden te kijken op deze update van het trainingsschema of de trainingstijden en locatie (veld) zijn aangepast. In sommige gevallen zijn namelijk de tijden gelijk gebleven, maar is het veld veranderd (vooral op de dinsdag). In een enkel geval is de trainingstijd aangepast.

  Keeperstrainingen
  De keeperstrainingen zijn nader gespecificeerd in deze versie van het schema. Houdt de communicatie vanuit de keeperstrainers hierover in de gaten.

  Update start trainingen
  Maandag 8 augustus          Sportpark open voor trainingen
  Ma 15 + Di 15 augustus     Sportpark tot 17:00 uur in gebruik i.v.m. PVCV Voetbaldagen
  Zaterdag 27 augustus         90-jarig bestaan PVCV festiviteiten en kick-off (start seizoen) voor de jeugd
  Zaterdag 3 september        Start trainingen Benjamins
  Maandag 5 september        Start trainingen op gras (vóór 6 september mag/kan er alléén worden getraind op kunstgras!)
  Maandag 5 september        Start Gelijke Kansen Trainingen – nadere informatie volgt
  Woensdag 7 september      Start circuit-training Champions League (JO7), JO8 t/m JO12

  Openingstijden kantine in augustus
  In de week van maandag 8 augustus en maandag 15 augustus is de kantine (nog) niet (volledig) open in verband met vakanties van de vrijwilligers. Afhankelijk van de hoeveelheid oefenwedstrijden en de beschikbaarheid van vrijwilligers is de kantine eventueel geopend op zaterdag 13 augustus. De kantine zal open zijn op zaterdag 20 augustus en vanaf maandag 22 augustus weer volledig in bedrijf.

  Drukbezette trainingsvelden: geef elkaar de ruimte
  We moeten met elkaar nog een seizoen doorkomen met drie kunstgrasvelden en daardoor is de ruimte schaars en beperkt en staan we af en toe met (te) veel teams op een veld. Desondanks, gun elkaar wat ruimte en verdeel de ruimte eerlijk onder elkaar en rouleer volgens schema.

  Vragen/opmerkingen? Mail naar trainingsschema@pvcv.nl.

  EINDE UPDATE

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  3 JULI
  PVCV – concept – Trainingsschema 2022|23 bekend

  Het PVCV – concept - trainingsschema 2022|23 is bekend en downloadbaar via de button hierboven.

  Seizoen 2022|23: 101 PVCV teams en 212 trainingssessies per week
  Na een seizoen van opnieuw een groot aantal verschillende trainingsschema’s door Corona en de renovatie van veld 1, hebben we opnieuw een uitdaging gehad om het trainingsschema voor de 101 PVCV teams die komend seizoen in de KNVB-competities voetballen (2021|22: 101). 

  Grote veranderingen in het trainingsschema zijn de verplaatsing van de PVCV Seniorenselectie (PVCV 1 & PVCV O23) naar de maandag en woensdag, wat gevolgen heeft gehad voor de ruimte voor de seniorenteams op woensdag en donderdag. Het uitblijven van de aanleg van het vierde kunstgrasveld tot de zomer van 2023 maakte de planning ook niet makkelijker.

  Het aantal trainingssessies komt met 221 (2020|21: 217) per week opnieuw boven de 200 uit. Dit binnen de uitgangspunten die de commissies samen hebben afgesproken (zie verder uitgangspunten trainingsschema 2021|22 aan het einde van dit bericht). 

  Belangrijk 1: Apart trainingsschema in Augustus!
  Vanwege de renovatie van veld 1 en het inzaaien van het grasveld zal er een apart trainingsschema gelden voor Augustus. Deze zal in de loop van juli of begin augustus bekend worden gemaakt op grond van de aanpassingen aan het concept trainingsschema 2022|23.

  De verwachting is dat veld 1 uiterlijk vrijdag 26 augustus wordt opgeleverd ivm de festiviteiten rondom het 90-jarig bestaan van PVCV op zaterdag 27 augustus.

  Belangrijk 2: trainen op gras kan pas vanaf 6 september!
  Veld 4 (gras) mag pas vanaf maandag 5 september in gebruik worden genomen. Net als vorig jaar zijn teams ingedeeld op het gras vanwege een gebrek aan ruimte. Echter, vanwege de renovatie van veld 1 is het grasveld niet op tijd ingezaaid. Daardoor kunnen we (gras)veld 4 net als vorig jaar later bespelen dan gebruikelijk.

  Belangrijk 3: Afgelastingsschema veld 4 in werking voor de week 29 augustus – 2 september
  Er zal géén apart trainingsschema volgen voor de week van maandag 29 augustus en vrijdag 2 september. Dan zal het schema in werking treden bij afgelasting van veld 4 waarbij de teams die staan ingepland op veld 4 worden ingepast bij de teams die trainen op de drie kunstgrasvelden.

  Belangrijk 4: vraag wijzigingen snel aan, maar uiterlijk voor zondag 10 juli!
  Elk jaar komen de trainingstijden voor een aantal teams niet zo goed uit. Je kan dan een wijzigingsverzoek indienen (zie verder in dit bericht). Het is belangrijk om dat vóór zondag 10 juli te doen. Het is echter geen garantie dat we een verzoek kunnen inwilligen. Verzoeken die na 10 juli worden gedaan, zullen pas in de loop van augustus in behandeling worden genomen.

  We zullen hieronder een aantal onderwerpen bespreken inzake het trainingsschema:

  • Wanneer gaat het trainingsschema van start?
  • Data ophalen materialen
  • Derde (optionele) training voor alle onderbouw voetballers (JO8 t/m JO11)
  • Liever op een andere dag/tijdstip trainen of met meer ruimte? Train om 16:00 uur!
  • Trainen op gras, waarom en hoe werkt dat?
  • Oefenwedstrijden plannen?
  • Waar staan we met extra kunstgras? En met capaciteit op het sportpark? 

  Wanneer gaat het trainingsschema van start?
  Het trainingsschema zal over de volle breedte van start gaan op maandag 5 september. Er kan vanaf maandag 8 augustus worden getraind bij PVCV door alle teams – al zal dat met beperkte ruimte zijn voor alle teams vanwege het feit dat er maar 2 velden voor traingen beschikbaar zijn. Voor de maand augustus tot 29 augustus zal een apart trainingsschema gelden. Als je team zeker wil zijn van meer trainingsruimte dan kan je trainen op andere tijden (voor 17:00 uur) tijdens de vakantie weken (t/m 19 augustus) als de trainer(s) daar ook ruimte voor heeft.

  Ophaaldagen wedstrijdmaterialen seizoen 2022/23: 20 augustus voor niet-selectieteams
  Op zaterdag 20 augustus kunnen teams hun wedstrijdmaterialen ophalen bij de materiaalcommissie in het materialenhok tussen 10:00 – 14:00 uur. Dit geldt ook voor het een nieuwe of het verlengen van de key-kaart die toegang geeft tot het klikohok met de materialen. Vanaf komend seizoen wordt er een borg van € 5 gevraagd voor de key-kaart. 

  Mocht je niet op 20 augustus kunnen, zorg dan dat iemand anders in jouw team de materialen komt ophalen. De materialen voor de selectieteams worden door de materialencommissie afgestemd met de TM en trainers.

  Derde (optionele) training voor alle onderbouw voetballers (JO8 t/m JO11)
  PVCV zal ook komend seizoen weer een derde - optioneel - trainingsmoment aanbieden voor voetballers in de onderbouw (JO8 t/m JO11). Het model waarmee we vorig jaar gestart zijn is voldoende succesvol geweest om het door te zetten. We bieden meer spelers betere trainingen aan om zo meer ontwikkelingskansen te geven aan alle jonge voetballers. De trainingen worden gegeven door de selectietrainers. De KNVB stimuleert clubs ook om meer gelijke kansen aan te bieden (lees meer over het project gelijke kansen hier). PVCV wil ook bijdragen aan de maatschappelijke vraag kinderen meer te laten bewegen.

  Op maandag wordt niet-selectiespelers de gelegenheid geboden voor een extra op het individu gerichte techniektraining. Deze trainingen wordt gegeven in een circuitvorm waaraan ook de selectiespelers zullen deelnemen en staan onder leiding van de hoofd- en selectietrainers en de TM Onderbouw. Deze trainingen zijn toegankelijk tegen een extra contributie bijdrage.

  In de komende weken zal er meer informatie volgen van Technisch Manager Onderbouw Cor Stols over hoe voetballers kunnen inschrijven voor deze optionele derde training en de hoogte van de extra contributie bijdrage.

  Liever trainen op een andere dag, tijdstip trainen of met meer ruimte?

  Belangrijk: vraag wijzigingen snel aan, maar uiterlijk voor zondag 10 juli!
  Elk jaar komen de trainingstijden voor een aantal teams niet zo goed uit. Je kan dan een wijzigingsverzoek indienen (zie verder in dit bericht). Het is belangrijk om dat vóór zondag 10 juli te doen. Het is echter geen garantie dat we een verzoek kunnen inwilligen. Verzoeken die na 10 juli worden gedaan, zullen pas in de loop van augustus in behandeling worden genomen. 

  Onderbouwteams: andere dag/tijd/meer ruimte? Train om 16:00 uur!
  Jeugdteams in de onderbouw (JO8 t/m JO12) worden gestimuleerd om te starten met trainen om 16:00 uur. Vooralsnog zijn alle teams op elke dag ingedeeld vanaf 17:00 uur. Het wordt echter wel steeds drukker op de plekken om 17:00 uur met als gevolg dat meer teams op een veld staan.

  Wil je een andere dag én/of meer ruimte? Vraag dan een verplaatsing naar 16:00 uur aan voor je team via trainingsschema@pvcv.nl onder vermelding teamnummer, dag en 16:00 uur. Teams die afgelopen seizoen al trainden om 16:00 uur hebben het eerste recht, daarna is het wie het eerst komt.

  Ruilen van trainingstijden
  Anders dan verplaatsing naar 16:00 uur laat het trainingsschema weinig tot geen veranderingen toe anders dan het ruilen van plekken. Als je overeenstemming hebt met een team om te ruilen mail dit dan naar trainingsschema@pvcv.nl.

  Beschikbaarheid én kliko-indelingen
  Verplaatsingen van trainingen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van veldruimte én de mogelijkheid tot het kunnen herindelen van de kliko’s. Daarom is elke wijziging voorwaardelijk aan toestemming van de materiaalcommissie. 

  Trainen op gras om ruimte te maken. Hoe werkt dat?

  Een klein aantal teams traint op veld 4 (gras) om alle teams te kunnen laten trainen
  Door de uitgestelde aanleg van het vierde kunstgrasveld, hebben we ook dit jaar veld 4 (gras) in beperkte mate betrokken in het trainingsschema. Omdat we de JO17-JO18-JO19 teams niet laten trainen op vrijdag (i.v.m. bijbaantjes), wordt het extra druk op de andere dagen.

  Veelal de jongere teams trainen soms op gras. Dat is om het gras zo veel mogelijk te ontzien voor de wedstrijddag (zaterdag) én omdat het voor de ontwikkeling goed is voor de jongere voetballers om op verschillende ondergronden te trainen. Van een nood een deugd maken dus! Een team traint echter nóóit meer dan één keer per week op gras (muv selectieteams).

  Wat gebeurt er als veld 4 (gras) onbespeelbaar is? Dan dikken we in op Kunstgras!
  Mocht er sprake van een situatie dat het gras onbespeelbaar is of dat dit niet gewenst is i.v.m. de (verwachte) weersomstandigheden dan is er voor deze teams óók ruimte op kunstgras. Er kan geen sprake zijn van trainingen op veld 4 na hevige regenval, sneeuw of vorst. We dikken dan met z’n allen (óók selectieteams) op die dagen in om elk team wél te kunnen laten trainen. Kijk de kleine lettertjes bij het schema na die vertellen op welk veld je dan kan aanschuiven.

  Belangrijk: volg de aanwijzingen bij afgelasting van veld 4 goed op!
  We hebben er niks aan dat veld 4 onbespeelbaar wordt door bij afgelasting toch te trainen op veld 4.

  Oefenwedstrijden plannen?
  Oefenwedstrijden moeten altijd worden aangemeld via wedstrijdsecretariaat@pvcv.nl. Dit geldt voor selectie én niet-selectieteams. Het wedstrijdsecretariaat geeft de uiteindelijke toestemming voor oefenwedstrijden. Ook voor het plannen van de bezetting van de kantine en kleedkamers is het belangrijk te weten wanneer en hoeveel oefenwedstrijden er plaats vinden bij PVCV.

  Oefenwedstijden worden altijd zichtbaar in de voetbalapp. Oefen zoveel mogelijk op je eigen trainingstijd (ruil eventueel dagen met je andere veldgebruikers) of oefen uit bij andere clubs.

  Oefenen in augustus
  De zaterdag (Jeugd) en de zondag (senioren) zijn beschikbaar voor oefenwedstrijden. Er is beperkte ruimte voor het plannen van oefenwedstrijden in augustus doordat we slechts twee velden beschikbaar hebben. Het gaat hier over de dagen 13 augustus (zat), 20 & 21 augustus (zat & zon) en 28 augustus. Op 27 augustus is er géén ruimte voor oefenwedstrijden i.v.m. de festiviteiten rondom het 90-jarig bestaan van de vereniging.

  Helaas kan er in augustus en begin september niet geoefend worden op veld 4 omdat deze pas vanaf 5 september beschikbaar is.
  Senioren kunnen extra oefenen op vrijdagavond op veld 3 vanaf 20:00 uur.

  Update vierde kunstgrasveld en capaciteit sportpark

  Vierde kunstgrasveld? Bevestigd voor de zomer van 2023!
  De Gemeente heeft afgelopen seizoen bekend gemaakt dat het kunstgrasveld in Leidsche Rijn - opgenomen in de Gemeentelijke begroting - is toegewezen aan PVCV. Echter, door veranderde procedures bij de Gemeente was het niet mogelijk om het vierde kunstgrasveld aan te leggen in 2022. Deze wordt nu in de zomer van 2023 gerealiseerd. Dat betekent waarschijnlijk dat we ook komend seizoen in juni en in seizoen 2023|24 tijdelijk met andere trainingsschema's moeten werken.

  De zaterdag blijft daardoor druk…
  Het aantal teams zal komend seizoen gelijk blijven met het afgelopen seizoen (101), waarbij we één seniorenteam meer zullen hebben en één jeugdteam minder. Maar PVCV 1 zal vanaf komend seizoen erbij komen op zaterdag en dat neemt meer ruimte in dan een jeugd(selectie)team. Het zal dus weer passen en meten worden voor het wedstrijdsecretariaat om alle wedstrijden goed in te kunnen passen op zaterdag. Desalniettemin zal het waarschijnlijk zo zijn dat met enige regelmaat wedstrijden op zaterdag rond 18:00 uur beginnen.

  …. met wellicht soms onconventionele oplossingen
  Het valt ook niet uit te sluiten dat ons wedstrijdsecretariaat (heel) soms naar alternatieve oplossingen zal moeten zoeken om alle wedstrijden te kunnen spelen. Daaronder wordt verstaan het omdraaien van thuiswedstrijden naar een uitwedstrijden, het verplaatsen van wedstrijden naar trainingsdagen (als mogelijk) of naar alternatieve (rustigere en/of inhaal) zaterdagen.

  Utrecht2040 – verdere groei verwacht
  De vraag naar voetbal als sportbeoefening blijft toenemen door de continue groei in Leidsche Rijn en andere delen van de Gemeente Utrecht (denk aan Merwerdekanaalzone en de Carthesiusdriehoek). Er worden in de komende 20 jaar bijna 100.000 nieuwe inwoners in de stad verwacht en daardoor 5.000 extra voetballers, waarvan ook een substantieel deel in Leidsche Rijn. De Gemeente heeft een nieuwe visie gemaakt op de groei van de stad – RSU2040 – Ruimtelijke strategie Utrecht. Er blijft daardoor onder andere een groeiende vraag naar sportfaciliteiten. Wie meer wil lezen over de RSU2040: hier.

  Jeugdwedstrijden op zondag als oplossing?
  Een van de mogelijkheden die de Gemeente ziet om meer voetbalcapaciteit te creëren is door jeugdwedstrijden te plannen op zondag en seniorenwedstrijden op de vrijdag (bij zaterdagclubs). Dit heeft trouwens voornamelijk zin bij het verplaatsen van bovenbouwwedstrijden. 


  De afgelopen jaren heeft de Gemeente met een aantal clubs afspraken gemaakt om wedstrijden te verzetten naar de zondag waarbij de thuisspelende club de wedstrijddag mag bepalen. Bij PVCV hebben we zowel op de zaterdag áls op de zondag beperkt ruimte. In principe is onze teamplanning toereikend bij vier kunstgrasvelden voor trainingscapaciteit en wedstrijdcapaciteit op zaterdag en zondag. De huidige open ruimte op de zondagmiddag wordt de komende jaren naar alle waarschijnlijkheid gevuld door de groei van het aantal seniorenelftallen. Het verplaatsen van wedstrijden is extra belasting op ons toch al drukke wedstrijdsecretariaat.

  PVCV doet daarom niet mee in de standaardregeling van een aantal Utrechtse clubs om jeugdwedstrijden te verplaatsen naar de zondag. We zullen ook in principe zelf geen jeugdwedstrijden verplaatsen naar de zondag – al kan dat mogelijk misschien een keer voorkomen door omstandigheden. De andere clubs weten ook dat PVCV niet meedoet aan de regeling. Toch kan het voorkomen dat – in uitzonderlijke situaties – een verzoek bij ons wedstrijdsecretariaat wordt neergelegd om een wedstrijd te verplaatsen naar de zondag. We zullen dan zo’n verzoek neerleggen bij het betreffende team.

  Capaciteitsbezetting en de flexibele speeldag
  Wel is het de verwachting dat in de komende jaren de discussie over (gebrek aan) sportcapaciteit op zowel het niveau van de Gemeente als ook de KNVB hoog op de agenda blijven staan. Er is nou eenmaal te weinig capaciteit – met name bij de grote steden.

  Zo heeft de KNVB heeft bijvoorbeeld recent besloten dat de standaardelftallen (eerste teams) in de Derde Divisie, Vierde Divisie (voormalige hoofdklasse) en de Eerste Klasse vanaf seizoen 2023|24 niet alleen de zaterdag en de zondagcompetities worden gemixed, maar ook dat de thuisspelende teams bepalen op welke dag er wordt gespeeld. Het is zeer aannemelijk dat bij gebleken succes en aanhoudende capaciteitsproblemen de flexibele speeldag verder wordt uitgerold naar meer competities.

  Vragen?
  Heb je nog vragen met betrekking tot het trainingsschema die niet worden behandeld? Neem dan contact op via trainingsschema@pvcv.nl.

  We wensen alle PVCV-teams, spelers, coaches, vrijwilligers, kantinemedewerkers, consuls, scheidsrechters, commissieleden en ouders een hele fijne zomer(vakantie) toe!

  We zien jullie graag in het nieuwe voetbalseizoen weer bij PVCV!

  Piethein Leune
  Planner Trainingsschema


  Uitgangspunten trainingsschema seizoen 2021|22: 

  • Jeugdteams niet-selectie trainen 2x per week één uur. Bovenbouwteams hebben de mogelijkheid om te kiezen om 1x te trainen, eventueel 90m. Dit is afhankelijk van de mogelijkheid om dit efficiënt in te passen in het schema.
  • Jeugdspelers JO8 t/m JO11 van niet-selectieteams hebben de mogelijkheid tot een derde training op maandag tegen extra contributie
  • Jeugdteams Onderbouw trainingen starten om 16:00, 17:00 of 18:00 uur (starten om 16:00 uur wordt gestimuleerd) en eindigen maximaal om 19:00 uur
  • Jeugdteams kunnen trainen op veld 4 (gras). Bij slechte weerscondities trainen deze teams óók op kunstgras. Dan wordt er ingedikt volgens schema (óók door selectieteams)
  • Wanneer teams rouleren tussen gras en kunstgras, stem dan onderling af dat de verhouding gras-kunstgras evenredig is verdeeld
  • Jeugdteams niet-selectie Bovenbouw (m.u.v. JO18 & JO19) trainen maximaal 1x per week met drie teams op één veld
  • Jeugdteams niet-selectie Bovenbouw trainen minimaal 1x per week op een half veld
  • Jeugdteams Bovenbouw trainingen starten vanaf 18:00 uur. JO13 & JO14 trainingen eindigen maximaal om 20:30 uur. JO15 & JO16 trainingen eindigen maximaal om 21:00 uur. JO17-JO18-JO19 trainingen eindigen maximaal om 22:15 uur
  • Jeugdteams JO17, JO18 en JO19 teams trainen niet op vrijdag, tenzij op verzoek.
  • Jeugdteams JO18 & JO19 teams trainen in principe op maandag en/of woensdag of dinsdag en/of donderdag.
  • Teams trainen in principe niet twee dagen achter elkaar – maar dit kan niet altijd worden voorkomen in de onderbouw.
  • Jeugdselectieteams trainen 3x per week (dit seizoen geldt dit niet voor JO19)
  • Trainingstijden Jeugdselectieteams zijn afhankelijk van beschikbaarheid trainers
  • Selectieteams (Senioren en Jeugd) worden gestimuleerd om zoveel mogelijk te oefenen tijdens eigen trainingstijden.
  • Senioren trainen 1x per week op een half veld (1,5 uur) na 20:30 uur (dit jaar tijdelijk op woensdag ook om 19:00 uur)
  • PVCV 1 selectie traint 2x per week op een heel veld (1,5 uur) op maandag en woensdag
  • JO23 selectie traint 2x per week op een half veld (1,5 uur) op maandag en woensdag
  • Bij uitzondering kan worden afgeweken van deze uitgangspunten binnen redelijkheid om een kloppend en werkzaam trainingsschema te kunnen maken.