• UPDATE 14-Okt Inschrijving scheidsrechterscursus gesloten

  14 okt 2022
 • UPDATE 14 Oktober

  Er zijn voldoende inschrijvingen van PVCV en vv De Meern om de scheidsrechterscursus aan te vangen. De interesse was zodanig dat er geen plaatsen meer over zijn voor de cursus. De cursisten krijgen de komende weken een update over de planning van de cursusavonden.

  Marcel & Piethein
  De Scheidsrechterscommissie Jeugd


  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Scheidsrechtersopleiding van start bij PVCV en vv De Meern in samenwerking met KNVB. Schrijf je nu in!

  Het nieuwe seizoen is begonennen en dat betekent weer verantwoordelijkheden voor de teams om scheidsrechters aan te stellen.

  Goede scheidsrechters met kennis van de spelregels zijn belangrijk om de wedstrijd in goed banen te leiden en dragen daarbij in hoge mate bij in het voetbalplezier van onze jeugd.

  Toch merken we dat begeleiders en ouders nog eens onzeker zijn met het leiden van een wedstrijd. Daarom organiseren we ook dit jaar weer de cursus verenigingsscheidsrechter bij PVCV en vv De Meern in samenwerking met de KNVB. 

  Veel van de teams in de bovenbouw zullen al vaste scheidrechters en assistenten hebben, maar voor de JO13 en in mindere mate JO14 teams is dit een nieuwe taak en dus zijn deze cursussen speciaal op de ouders van deze teams gericht.

  De cursussen staan echter open voor alle aspirant scheidsrechters. Wel verwachten we deelname van elk team in de JO13 en JO14 dat nog geen opgeleide ervaren scheidsrechter is, omdat we het belangrijk vinden dat in deze leeftijden scheidsrechters worden opgeleid. Maar we moedigen iedereen, maar speciaal ook onze oudere jeugd om deel te nemen.

  Aan deelname van deze cursussen zijn geen kosten verbonden voor de deelnemers. De deelnemers van PVCV ontvangen na afloop een certificaat en een scheidsrechterstenue. 

  De opleiding tot verenigingsscheidsrechter – vanaf Oktober

  Deze opleiding zal aanvangen in Oktober op vier avonden tussen Oktober en December/Januari bij PVCV en vv De Meern, verdeeld over vier avonden. De cursus gaat in op veel facetten van scheidsrechter zijn, inclusief de spelregels, gedrag, zowel in de praktijk als de theorie. Aan het einde van de cursus behaal je je KNVB-badge en ben je officieel verenigingsscheidsrechter. Er zijn maximaal 17 plaatsen beschikbaar. De meest waarschijnlijke cursusavond is maandag. Dan zijn de meeste teams namelijk vrij.

  De cursus wordt gegeven door KNVB Docent Ad van der Korput.

  Inschrijven

  Inschrijven voor de cursus doe je door een mail de sturen naar JO13 coordinator Marcel Busink van de Jeugdcommissie: Marcel.Busink@pvcv.nl en vermeldt daarbij:

  - voor- en achternaam

  - het team waarbij je betrokken bent

  - mobiele telefoonnummer