• U moet de groenten van Mike hebben

    Daar gaan we weer, wederom een verslag schrijven vanuit een update van Adrie. Met het fruit van Mike dus…het fruit van Mike? Ja het fruit van Mike. Fruit. En komkommer. En tomaat. Dus ei-gen-lijk is het fruit en groenten van Mike. En waarschijnlijk heeft Mike’s moeder of vader de boodschappen gedaan, dus als ik het technisch bekijk, is het met fruit en groenten van de ouders van Mike, maar wel met de groeten van Mike. Dat wel van Mike.
    Maar veel belangrijker misschien, hoe waait de wind in de Derde Klasse? Nou net zo hard als in de vierde klasse, alleen lopen er betere voetballers bij de tegenstander van voorheen. Werken dus, heel hard werken en je stinkende best doen, want dat wandeltempo van het vorige seizoenshelft sukkelt de tegenstander niet meer in slaap om vervolgens toe te slaan in de 2de helft. Nee er moet uit een ander vaatje worden getapt. Maar gelukkig hebben het fruit en de groenten van Mike’s ouders.
    Op het veld de gebruikelijke opstellingen, met Rowen en Adil als eerste wissels en deze week Elias als aanvoerder. De eerste kansjes zijn voor PVCV met de wind in de rug wat vervolgens ook leidt tot de 0-1; geen kopbal of intikker op de lijn, nee een stiftje van Mike. De Meern komt er intussen een aantal keer gevaarlijk uit maar wordt door de verdediging (Hidde, Guus en Ilias) een paar keer goed verdedigd. Even later houdt een veldspeler van De Meern de bal tegen met zijn handen, en een terechte penalty: Elias schiet hem mooi binnen en zet zo de 0-2 op het scorebord..eh in de whatsapp groep. In de resterende minuten van de eerste helft zijn er kansen voor De Meern (geblokt door Guus) en voor PVCV (Mike en Elias). De voorhoede met Teun, Sven en Mike hebben heel aardige aanvallen opgezet wat leidt tot de tussenstand van 0-2…helaas maakt De Meern voor het fruit en de groenten van Mike’s ouders de 1-2 waar Isai net daarvoor nog met een katachtige reflex die stand kon voorkomen. Fruit ! En groenten dus. Aftrap 2de helft…start 3de kwart (al die cijfers pfoeh) waar Teun en Hidde wissel staan: het is zwoegen geblazen, tegen de wind in. De Meern zet namelijk druk. Isai staat zijn mannetje in het doel, helaas een tip in nadat de bal eerst weer met een katachtige redding van Isai terug kaatste. 2-2. Dan het laatste kwart..die wind is nog niet gaan liggen, eveneens de drang van De Meern om deze wedstrijd in de pocket te krijgen. Daar waar de PVCV krachten wat wegvloeien, is dat niet het geval bij De Meern en lijkt de tactische keuze om met wind tegen te beginnen misschien wel doorslag gevend voor de eindstand van deze wedstrijd: 5-2.
    Het gaat langs de lijn inmiddels over echt belangrijk zaken, en heb ik meteen een nieuw woord geleerd: kababbenen. Afhankelijk waar je de klemtoon legt, krijgt dit woord een betekenis. Ik houd het op benen met kabab. Dat is toch weer heel iets anders dan het fruit en de groenten van de ouders van Mike. Tot volgende week, de groeten van Mike…eh Joost.
    Dit verslag is geschreven met dank aan Adrie.