• UPDATE 6 Juni: Trainingsschema Juni en vooruitblik naar Augustus

  29 mei 2022
 • UPDATE 6 JUNI - TRAININGSSCHEMA vanaf dinsdag 7  JUNI

  De afgelopen week hebben we naar aanleiding van nieuwe inzichten, verzoeken en wat kleine foutjes, het trainingsschema van Juni dat ingaat op dinsdag 7 juni aangepast. Dit betreft vooral het schuiven van velden en/of tijden. Dagen zijn alleen gewijzigd op verzoek.

  De nieuwe update van het trainingsschema zit weer onder de rode knop.

  In het tweede deel van de maand zullen we komen met een update mbt het trainingsschema voor Augustus 2022 en voor het seizoen 2022/23.

  De trainingsschemaplanner


  Trainingsschema Juni en vooruitblik naar het nieuwe seizoen én Augustus

  Werkzaamheden aan onze velden in zomer 2022 én 2023
  Het is komende zomer (2022) én de volgende zomer (2023) druk bij PVCV. Niet alleen vieren we ons 90-jarig bestaan op 27 augustus 2022, maar ook zal er het nodige aan werkzaamheden plaats hebben aan onze velden.

  De komende zomer zal het hoofdveld worden vervangen - één jaar eerder dan gepland – maar zoals de meesten van jullie weten: niks te vroeg. Het hoofdveld bij PVCV is naar schatting een van de meest intensief gebruikte kunstgrasveld van Nederland, zo niet hét meest intensief gebruikte veld van Nederland.

  In de zomer van 2023 zal – één jaar later dan gepland – veld 4 worden vervangen door een kunstgrasveld. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Echter het zorgt de komende twee zomers en met name aan het begin en het einde van het seizoen voor grote uitdagingen met betrekking tot de beschikbare trainingscapaciteit.

  Natuurlijk willen we altijd al onze meer dan 100 teams de juiste hoeveelheid trainingstijd geven, het liefst op de dagen en tijdstippen dat er “normaal” getraind, maar dat zal in juni en augustus 2022 en 2023 helaas niet altijd het geval zijn.

  Nu weten we ook dat niet alle teams dezelfde trainingsintensiteit zullen hebben in juni (seizoen is immers al afgelopen) en augustus (veel teams zijn nog niet compleet in verband met vakanties). We hopen dan ook op jullie begrip als je tijdelijk op een andere dag, tijdstip of veld staat. Of met meer teams dan gebruikelijk.

  In juni 2022 hebben we daardoor maar 2 KG-velden ter beschikking en het gras (tot 24 juni), in totaal 3,5 veld. In augustus 2023 hebben we maar 3 kunstgrasvelden tot onze beschikking. In juni 2023 waarschijnlijk alleen de 3 kunstgrasvelden net als in augustus 2023.

  Het eindresultaat zal er hopelijk naar zijn: 4 kunstgrasvelden, waardoor de spanning op het trainingsschema voorlopig wat minder wordt en we ook de verwachte aanwas van seniorenteams uit de jeugd de komende jaren kunnen voorzien van trainingsruimte.

  Trainingsschema van 7 - 24 juni 2022
  We hebben een nieuw trainingsschema gemaakt voor juni (zie knop) dat op 7 juni in zal gaan. Dan staan de eerste werkzaamheden aan veld 1 gepland. De werkzaamheden aan veld 1 zijn uiterlijk 26 augustus afgerond.

  Het trainingsschema zal gelden tot 24 juni, wanneer de niet selectieteams niet meer kunnen trainen. Het seizoen houdt dan voor hen op. De grasvelden worden na 24 juni niet meer gebruikt en worden dan opnieuw ingezaaid. De grasvelden komen pas weer beschikbaar op zaterdag 3 september.

  Op het trainingsschema staan voor de niet-selectieteams zowel de oude - en zover bekend de nieuwe team-aanduidingen vermeldt. Voor de selectieteams staan alleen de nieuwe aanduidingen aangegeven.

  Let op bij de volgende teams:
  JO14-6 (er is zowel een oude als een nieuwe), dat geldt ook voor de JO19-2 en JO19-3. De nieuwe aanduidingen voor de oude JO12 teams zijn nog aangegeven als JO13-X.

  Daarnaast geldt natuurlijk dat als velden door bepaalde teams niet worden gebruikt dat deze ruimte mag worden gebruikt door teams die anders op een “druk” veld zouden staan. Maar alleen als het team dat er gepland staat te trainen niet aanwezig is.

  Het is de verwachting dat de PVCV seniorenselectie (PVCV 1 en O23) naar verwachting niet heel actief zullen zijn. Dat betekent dat de teams die op maandag en woensdag trainen dus dan waarschijnlijk of niet op gras hoeven te trainen óf meer ruimte hebben.

  Verder verwachten we dat alle teams rekening met elkaar houden in de eerlijke verdeling van de beperkte ruimte.

  Trainingsschema voor Seizoen 2022/’23
  Het nieuwe trainingsschema is al een eind gevorderd. De senioren hebben al akkoord gegeven namens de teams en in concept is het trainingsschema voor Seizoen 2022/’23 ook klaar. Het gaat nu nog langs de laatste checks en dan zal het trainingsschema vrijwel direct na alle nieuwe jeugdindelingen worden gepubliceerd op de site.

  Er is na publicatie een beperkte tijd en mogelijkheid tot het aangeven van wensen voor andere tijden. Niet alle wensen zullen kunnen worden ingewilligd.

  Trainingsschema voor augustus
  Ook het trainingsschema voor augustus zal dan op de site komen. Voor augustus gelden dezelfde regels als in juni, met dien verstande dat teams ook eerder op de dag mogen en kunnen trainen als de trainer(s) dat willen. Op die manier maken we ook meer ruimte voor elkaar.

  Vragen? Mail naar trainingsschema@pvcv.nl

  Planner van het trainingsschema

  Schema voor 7 - 24 JUNI 2022