• Technische staf jeugd seizoen 2021|22 – deel V Onderbouw

  20 apr 2021
 • Technische staf jeugd seizoen 2021|22 – deel V Onderbouw

  In dit laatste deel over de technische staf bij de jeugd stellen we de trainers voor die de groep JO12 komend seizoen onder hun hoede nemen. De JO12 leeftijd is al jaren het punt waar onderbouw en bovenbouw samenkomen. De trainers in deze leeftijdsgroep staan dan ook onder leiding van onze beide TM’s Cor Stols en Younes el Yandouzi.

  Hoofdtrainer JO12 – Edwin Claessen
  Er komt een nieuw gezicht in de JO12 bij PVCV. Edwin Claessen (21) wordt verantwoordelijk voor de JO12-lichting. Als coach zal hij de JO13-2 (JO12-1) onder zijn hoede nemen. Woonachtig in Wageningen studeert hij op dit moment sportkunde aan de Hogeschool. Daarnaast heeft hij zijn eigen voetbalbedrijf. Dit seizoen is Edwin assistent-trainer bij FC Utrecht JO9. Daarvoor heeft hij daarvoor ook ervaring opgedaan bij SDV Barneveld, SKV Wageningen, en Procamp. Edwin is in bezit van het UEFA-C diploma en heeft de ambitie voor UEFA-B.

  Edwin: “De nieuwe uitdaging bij PVCV trekt me zeer en daar kijk ik erg naar uit. Spelen met een JO12 team in de JO13 competitie is een mooie verbinding tussen onderbouw en middenbouw. De spelers individueel en als team begeleiden en ontwikkelen als 11x11 team is een mooie uitdaging. Ik ben blij dat ik deze stap kan maken met deze lichting.”

  JO13-4 (JO12-2) trainer – Laurenzo Wimmers
  Laurenzo Wimmers (26) uit Nieuwegein traint nu een jaar bij PVCV. Door zijn enthousiasme en veelvuldige aanwezigheid op de club hebben we het idee dat hij al veel langer bij ons is. Dat is niet zo gek, want afgelopen seizoen heeft hij met veel plezier en passie onze jongste talentjes van de JO8-1 getraind en daarnaast ook nog assistent bij de JO18-1. Buiten het voetbal werkt hij als pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Laurenzo is een UEFA-C gediplomeerde trainer en heeft UEFA-B als ambitie.

  Laurenzo: “Ik kijk er naar uit om zelfstandig het JO13-4 elftal te trainen en hen het 11x11 voetbalspel eigen te maken.”

  Twee JO12 11x11 selectieteams in de JO13 competitie
  De spelers van de huidige JO11 groep zullen komend seizoen over gaan naar twee selectieteams die beiden op het grote veld gaan spelen in de JO13 competitie. De afgelopen twee jaar gaven we de voorkeur voor een JO13-2 (11x11) en een JO12-1 (8x8). De volgende punten spelen een rol bij de afweging om tot een andere keuze te komen:

  • Gelijkere kansen voor spelers naar de JO13-1 door geen onderscheid te maken in spelvorm in de JO12
  • De grootte een lichting en daarbij de hoeveelheid spelers die 11x11 aankunnen
  • Het niveau van de spelers binnen een team zodat deze niet te ver uit elkaar ligt
  • De voorkeur voor spelvormen en de ontwikkelingen daarin
  • De structuur van de JO13 competitie (promotie/degradatie regeling)

  Ontwikkelingen in de JO12/JO13 spelvorm
  De keuze voor twee JO12 teams in de JO13 competitie is geen vaststaand feit. Elk jaar opnieuw worden bovenstaande punten afwogen. Bovendien staan de ontwikkelingen qua spelvormen niet stil. Dat was al zo in de afgelopen jaren, maar ook in de toekomst wordt hier dynamiek verwacht.

  De JO12 competitie werd in seizoen 2017/18 voor het laatst gespeeld in een 11x11 competitie op een groot veld. In seizoen 2018/19 ging de KNVB over naar een 8x8 competitie op een half veld. In District West I werd nog een uitzondering werd gemaakt voor de hoofdklasse JO12 die in een overgangsjaar 11x11 bleef voetballen (ook PVCV).

  Al in het seizoen 2017/18 werd aangekondigd dat de KNVB ook onderzoek zou gaan doen naar de meest optimale speelvorm voor de JO13 leeftijd. Deze maand kondigde de KNVB aan ook daadwerkelijk met het onderzoek te starten (link). De uitkomsten van dat onderzoek worden afgewacht en dan worden gewogen.