• Afgelopen zondag stond alweer de laatste bekerwedstrijd op het programma voor Peefie 10. Alhoewel, de laatste? Dat kon nog wel eens anders lopen, want net zoals in 2019 en 2020 konden onze mannen zich met een zege in de derde poulewedstrijd verzekeren van een plek in de knock-outfase. In beide jaren liep die beslissende wedstrijd echter finaal in het honderd, met harde nederlagen op bezoek bij Olimpia (5-0) en Kampong (6-0). We hoopten dus dat driemaal scheepsrecht zou zijn, nu DWSM uit Maarssen op bezoek kwam op sportpark Fletiomare. De bezoekers hadden de eerste twee wedstrijden gewonnen en dus volstond voor PVCV alleen een overwinning om de groep te winnen. Net zoals in de vorige thuiswedstrijd hadden we een grote selectie: alleen Schut kon er niet bij zijn en Desley nam vandaag de rol als coach op zich wegens een blessure. Zijn schouder krijgt in iedere wedstrijd veel te verduren maar het was nota bene onze eigen Jens die de onfortuinlijke middenvelder naar de grond werkte op de training. Van je keeper moet je het hebben ;). Uit angst in de politiewagen mee te worden genomen was onze doelman na de training alvast met de noorderzon vertrokken.

    Zondag begon hij echter wel in de basis, alles leek dus weer koek en ei. En gelukkig maar, want het beloofde een zware wedstrijd te worden. Maar Peefie wist wat er op het spel stond, en begon scherp aan de wedstrijd. Via de buitenkant werd veelvuldig de aanval gezocht en DWSM had het moeilijk met de opkomende buitenspelers. Het goede spel leverde ook een Vleutense openingstreffer op, want Broekie haalde van afstand maar eens uit en schoot de bal lekker in de linkerbenedenhoek. En even later werd het nog mooier, want een hoge voorzet van Koen ging over Ruben heen maar kwam wel aan bij de inlopende Renze, die de bal heerlijk met een volley binnenknalde: 2-0! Maar daarna kantelde de wedstrijd en werden de bezoekers sterker. Dat leverde een absolute wereldgoal op wanneer een speler van DWSM de bal van ver buiten de 16 schitterend in de kruising schoot, en even later moesten we ook de gelijkmaker incasseren. Een tegenvaller, en het scheelde niet veel of we kwamen ook op achterstand. John haalde een bal van de lijn en een corner van DWSM ging er bijna in één keer in maar bleef miraculeus uit het doel. Aan de andere kant had Ruben nog een grote kans na een mooie bal van Mike, maar de bal ging er niet in. We gingen rusten met 2-2.

    Een gelijkspel was niet genoeg om door te gaan, dus na rust was het zoeken naar een nieuwe voorsprong. De tweede helft begon spectaculair, want de doorgebroken Renze werd door de keeper neergehaald. Dat was echter net buiten de 16, dus een penalty leverde het niet op. Maar de voorsprong kwam er uiteindelijk toch. Een voorzet van Koen werd door Renze goed teruggelegd op Mike die de bal binnenschoot, en even later was het Ruben die profiteerde van een fout van de DWSM-keeper en de bal kon binnenlopen. Peefie kreeg nog een voordeel toen één van de bezoekers met rood werd weggestuurd. Het bleek echter verre van gespeeld, want DWSM bleef gevaarlijk in de tegenaanval en met lange ballen. Hun snelle buitenspelers bleven gevaar schichten en de gevreesde aansluitingstreffer viel. Nog een grote kans voor DWSM ging maar net naast, dus het was billenknijpen geblazen. Het was echter onze Ruben die de wedstrijd besliste: eerst lag de keeper nog in de weg maar daarna prikte hij de bal keurig binnen. De altijd gretige spits kreeg kansen op nog meer goals, maar dat lukte net niet: eerst kopte hij een corner hard over het doel en daarna schoot hij op de keeper. Dit ten ongenoegen van Willy, die als een heuse Usain Bolt het hele veld overstak om de bal binnen te tikken maar daarna onverrichter zake weer terug kon hollen. Ook Ruud had reden tot chagrijn want hij zag zijn goal afgekeurd worden wegens vermeend buitenspel, iets waar het volgens iedereen toch echt niet op leek. Maar de overwinning kwam er wel en dat zorgde toch voor een hoop lachende gezichten. Winst in de bekerpoule!

    Voor het eerst is ondergetekende door in de beker en ook voor dit team is het zeldzaam. Een echte teamprestatie waarbij we bij vlagen goed spel hebben laten zien en in iedere wedstrijd veel hebben gescoord. Natuurlijk is er ruimte voor verbetering, maar de positieve punten hebben ons in ieder geval een plekje in de volgende ronde opgeleverd. Nu op naar de competitiestart. Die is voor ons wat later, want deze week hebben we snipperdag. De week erop staat dan wel onze eerste competitiewedstrijd op het programma, op bezoek bij Kampong. Deze ploeg won ook haar bekerpoule, dus het belooft weer een lastige pot te worden. 1 oktober om 10.30 in Utrecht.