• Afgelopen zondag stond alweer de derde competitiewedstrijd op het programma voor Peefie 4. Na de mooie overwinning bij Kampong een paar weken geleden kregen we een week erna door VVIJ hard het deksel op de neus met een 1-5 nederlaag. Nu wilden we ons vanzelfsprekend revancheren, op bezoek bij het nog puntloze Sterrenwijk 4. Paul van den Broek ontbrak vandaag, evenals de nog geblesseerde Floris. Ook Gijs moest helaas geblesseerd toekijken, maar hij nam vandaag wel de trainersrol op zich. De mannen hadden er weer zin in, en om 1 uur stonden we aan de aftrap op een zonnig sportpark Zoudenbalch.

Tegen VVIJ liepen we in het mes door de snelle tegenaanvallen van de IJsselsteinse ploeg en het niet nakomen van de afspraken. Nadat dit in de kleedkamer nog eens was besproken met het team was in de wedstrijd vanaf de eerste minuut duidelijk dat alle neuzen nu wel dezelfde kant op stonden. Meteen werd Sterrenwijk onder druk gezet en als een team gingen we richten het doel van de tegenstander. Een tegenvaller was het vroege uitvallen van Ruben: ondanks meerdere pogingen moest hij met een blessure naar de kant. Peef bleef wel goed voetballen en het duurde dan ook niet lang voordat de eerste kansen zich aandienden. Koen Adamsky, die al vijf goals maakte in de afgelopen vier wedstrijden (Renze was tegen VVIJ de eerste niet-Koen die wist te scoren voor ons team), wilde zijn positie als topscorer verstevigen en testte de keeper van Sterrenwijk met enkele afstandsschoten, die helaas geen doel troffen. En ook Renze (de buitenkant van de paal) en Desley (de lat na een heerlijk gekrulde bal) hadden pech. Uiteindelijk trof Koen wel doel en met een rake volley bracht hij Peefie 4 verdiend aan de leiding. De andere Koen (van den Berg) was daarna erg dichtbij de 0-2, maar blijkbaar is een meter voor de doellijn nog niet dichtbij genoeg om te scoren en de bal belandde in de handen van de keeper, een keeper die trouwens normaal gesproken de spits is van Sterrenwijk maar vandaag als keeper fungeerde. En hij bleek nogal een sta-in-de-weg voor onze spelers. Toch bleven we in de eerste helft duidelijk de partij met het beste spel en de meeste kansen. Ook op het middenveld en achterin werd geknokt voor de bal. Onze verdediging en wat slordigheidjes bij de tegenstander zorgden ervoor dat Bas weinig te doen had. Ruststand 0-1.

Na rust bleek dat Sterrenwijk beter uit de kleedkamer was gekomen dan onze mannen. Sterrenwijk was in het begin van de tweede helft de gevaarlijkste ploeg en onze verdediging kreeg het wat drukker. Bas werd even getest met een afstandsschot maar niet gepasseerd, gelukkig. Peefie werd zelf ook een stuk slordiger en er kwam wat zand in de in voor rust nog zo soepel lopende aanvalsmachine. Gelukkig scoorden we net zoals tegen Kampong op het perfecte moment de tweede goal. Ons blok beton Koen Adamsky scoorde maar weer eens, zijn zevende al van dit seizoen. Met een heerlijke volley scoorde hij een schitterende effectbal in de rechterbenedenhoek. De goal haalde de angel uit het meeste gevaar van Sterrenwijk, hoewel we nog steeds slordig bleven en Sterrenwijk het bleef proberen. Bijna werden ze nog in het zadel geholpen na een zeldzaam foutje van John, die verder net als de rest van de verdediging een uitstekende wedstrijd speelde, maar het schot ging gelukkig over. Koen Adamsky en Tim waren ook nog dichtbij meer treffers, maar opnieuw stond de keeper in de weg. En zo boekt Peefie de tweede uitzege op rij, en hielden we voor de tweede keer dit seizoen de nul. Maar hoe kon dat ook anders met Bassiecleansheet op doel, die op het terras wel aangaf het een 'saaie pot' te vinden aangezien hij niet veel te doen had. (In de derde helft moet gezegd worden dat Sterrenwijk wel een inhaalslag wist te maken, alhoewel ons team ook zeker goed meedeed om alle biertjes en bittergarnituur te verorberen) Ons hele team streed vandaag echt als een team en sleepte de winst ook verdiend binnen, wat ons de derde positie op de ranglijst oplevert! De volgende wedstrijd is thuis tegen Sporting Almere 2, dan gaan we proberen voor het eerst dit seizoen thuis te winnen. Zondag om 11.00 op sportpark Fletiomare-Oost.