• Sterk PVCV blijft steken op een gelijkspel tegen de Koninklijke HFC

  Nog één competitiewedstrijd op het programma voordat de meivakantie begint. Na de eerste nederlaag in de competitie vorige week tegen Zeeburgia, werd er midweeks gelijkgespeeld in een voetbalgevecht tegen WV-HEDW. Het vierde gelijkspel alweer voor onze jongens. We waren wel weer eens toe aan een mooie overwinning. Dat moest vandaag dan gaan gebeuren tegen de Koninklijke HFC uit Haarlem. Een roemruchte club welke met alle jeugdselectie teams op een hoog niveau speelt. Met HFC hadden we nog wel een klein appeltje te schillen. Voor de winterstop speelde PVCV een prima wedstijd in Haarlem alleen de kansen werden niet afgemaakt waardoor de wedstrijd toen in een onterechte 2-2 eindigde.

  We verzamelden pas in de loop van de middag aangezien de wedstrijd pas om 15.45 uur gespeeld ging worden. Alle tijd voor iedereen om rustig op gang te komen. Na een koude dag begon het zonnetje door te komen. Mooie omstandigheden voor een leuke wedstrijd. De ouders zochten de kantine op en de jongens maakten zich klaar in de kleedkamer. Iedereen was er alleen Noeri kon niet mee doen ivm zijn hand die in het gips zit. Nadat de voorbespreking en warming up's er op zaten konden we ons klaar maken op veld 1 voor de wedstrijd. Inmiddels was het zonnetje ingeruild voor donkere wolken. En nog vervelender, de (natte) sneeuw kwam naar beneden gedwarreld. Het was bibberen in en naast het veld. Dat maakte voor het begin van de wedstrijd niet uit natuurlijk, Piet Hein (in korte broek) floot voor het begin van de wedstrijd.

  PVCV begon prima aan de wedstrijd. De opbouw was verzorgd en het balbezit was voor onze jongens. Daarnaast werden de duels gewonnen waardoor HFC maar moeilijk aan voetballen toe kwam. HFC kwam maar zelden de middenlijn over en als dat al het geval was dan stond onze verdediging in samenwerking met Daniël als een huis. Enige moment van gevaar was een corner van HFC maar ook dat schot werd goed geblokt. Aan de andere kant kwam PVCV ondanks het grote overwicht ook niet echt tot grote kansen. Er was veel dreiging en ook een aantal goede aanvallen maar de bal viel steeds net verkeerd om echt gevaarlijk te worden. De wind tegen (inclusief sneeuw en hagel) hielp ook niet echt mee om sprankelend aanvalsspel te laten zien. Uiteindelijk eindigde de eerste helft in een 0-0 ruststand.

  De warme kleedkamers en kantine werden snel opgezocht. In de PVCV kleedkamer werden de puntjes op de i gezet en werden er met name afspraken gemaakt over het druk zetten. PVCV was duidelijk sterker maar nu moest het ook worden afgemaakt. Kijken of die woorden in daden konden worden omgezet.

  De buien waren inmiddels ingeruild door een klein zonnetje. PVCV begon ook stralend aan de tweede helft. Was PVCV in de eerste helft al duidelijk sterker, in de tweede helft werd er nog een tandje bijgezet en Koninklijke HFC werd op eigen helft vastgezet. Het was alle hens aan dek voor de Haarlemmers. De afspraken in de rust over het druk zetten werden nagekomen en HFC werd continue overal op het veld afgejaagd waardoor de bal al weer snel in bezit was van PVCV. Daarbij gingen onze jongens ook steeds beter aanvallen. De eerste kansen en goede aanvallen kwamen al snel daar. Alleen de bal wilde er steeds net niet in. Halverwege de tweede helft haalde Andres met een tackle een counter eruit maar die tackle was net wat te grof waardoor een gele kaart volgde. In de jacht naar de 1-0 moesten we nu dus 5 minuten verder met 10 man. Voor het wedstrijdbeeld maakte het niet uit. Ook nu bleef PVCV sterker. Nadat Andres er weer bij was werd alles op alles gezet om die winnende treffer erin te krijgen. PVCV gaf alles en HFC werd aan alle kanten voorbij gelopen. Kansen kwamen er maar de keeper van HFC en pech hielden de 1-0 tegen. Met nog een paar minuten op de klok moesten de grootste kansen nog komen. Niccolo werd twee keer goed vrijgespeeld door de prima mee opkomende Julius. Het schot ging twee keer net naast. Bij het tweede schot wat net naast ging, kwam Joran nog goed ingegleden maar zijn inzet ging via de paal naast. Opeens in de counter beleefde HFC zijn eerste moment in de tweede helft op de Vleutense helft en het leverde nog een kansje op ook maar Daniël maakte het schot makkelijk onschadelijk. Met nog een paar seconden te spelen volgde de grootste kans voor PVCV. Marijn werd vrijgespeeld in het strafschopgebied maar zijn schot ging rakelings over de lat. Daarmee eindigde de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel. Net als in Haarlem was winst voor onze jongens meer dan verdiend geweest. Moegestreden en teleurgesteld liepen de jongens naar de kleedkamer waar ze een verdiend dik applaus kregen van een trots legioen.

  Met een vroege paasborrel in de kantine werd deze voetbalzaterdag afgesloten met uiteindelijk een goed gevoel over de inzet en het vertoonde spel van onze jongens. De komende weken even geen competitiewedstrijden ivm de mei vakantie. Er wordt nog wel wat geoefend. Op 11 mei mogen we weer aan de bak voor het echie, thuis tegen VVIJ. Een pikante wedstrijd voor Brent die vandaag riep nooit als trainer verloren te hebben van VVIJ. Dat belooft wat!