• Afgelopen zondag alweer de laatste wedstrijd van de competitie seizoen 2021-22. Een competitie die voor ons, zo mag je wel stellen, behoorlijk succesvol is verlopen. Een plek in het linkerrijtje is dan ook onze verdiende beloning voor een mooi seizoen. Wel is sinds enkele weken de wisselvalligheid er weer in geslopen, met als gevolg dat we de afgelopen twee wedstrijden verloren (al hadden we met een wat scherper vizier ook met 1 of 3 punten weg kunnen komen bij JSV). En dan kwam ook nog eens de nog ongeslagen kampioen Vreeswijk naar ons sportpark. In een wedstrijd zonder Paul Schuttenbeld, Renze en de geblesseerde Luuk en John, die wel kwam kijken en die in de kleedkamer zoals altijd weer het ijs wist te breken met enkele goeie grappen. Op basis van de verschillende keren dat aanvoerder Gijs meldde dat hij zich toch echt niet goed voelde en de ook niet al te beste warming-up zou er misschien een makkelijk middagje voor de bezoekers uit Nieuwegein verwacht kunnen worden. Maar niets bleek minder waar.

    Peefie bleek zeker niet van plan om als een volleerde Mourinho-ploeg een muur op te bouwen. Het ving de gasten op eigen helft op en wanneer het de bal te pakken kreeg schroomden onze mannen niet om zelf aan te vallen. Het leverde een reuzenkans op voor Koen A, op zoek om zijn topscorerstitel nog wat meer glans te geven, maar de keeper lag in de weg. Ook die andere Koen was enkele keren dichtbij maar trof geen doel. Peefie speelde prima, maar beloonde zichzelf niet. En op dat moment liet Vreeswijk zien niet voor niets kampioen te zijn, want met een hele mooie aanval stonden ze zo oog in oog met Jens, die ook niets meer aan het schot kon doen. Ruststand een enigszins onnodige 0-1.

    Maar na rust wilde Peefie absoluut de boel omdraaien en de competitie met een klapper afsluiten. Ruben was met opnieuw een enorme kans dichtbij, maar weer lag de keeper in de weg. Aan de andere kant keepte onze Jens, die naderhand voor de 5e keer dit seizoen zijn MOTM-trofee mocht ophalen, een wereldpot en hield met enkele prachtige reddingen zijn doel schoon. Uiteindelijk viel via wie anders dan Koen A toch de o zo verdiende gelijkmaker, voor onze altijd eigenwijze topschutter zijn 23e van dit seizoen voor ons team. Benzema heeft na de wedstrijd laten weten zijn Gouden Schoen per luchtpost vanuit Madrid naar Vleuten te sturen toen hij hoorde van de prestaties van Koen. Vanzelfsprekend verwachten wij een poolparty bij zijn nieuwe zwembad om dit te vieren.
    PVCV kwam aan de andere kant heel goed weg toen de scheidsrechter geen voordeel gaf en daarmee een streep ging door de 1-2 van Vreeswijk, dat even later wel een penalty kreeg. Maar Jens was niet voor één gat te vangen en dook ook deze bal er geweldig uit. Zo bleef het gelijk en kon onze mannen, even met tien na een gele kaart voor Gijs, op zoek naar de voorsprong. Tim en Koen van den Berg waren dichtbij, maar de bal leek wel een zender te hebben waardoor alle schoten voor de keeper waren. Drie identieke kansen van dichtbij die helaas geen van allen benut werden, maar even later kwam daar toch de voorsprong toen Ruben de bal binnenschoof. 2-1 voor tegen de kampioen, dat is dit seizoen waarschijnlijk weinig ploegen gelukt. Helaas duurde de wedstrijd net 5 minuten te lang, want nadat wat het midden had tussen een schot en een voorzet binnendwarrelde voor de 2-2, maakte Jens zijn enige foutje in een verder perfecte wedstrijd van hem. De verdediging, die keihard werkte, kon daarna de 2-3 vlak voor tijd ook niet meer voorkomen en zo eindigen we deze competitie met een tot wat zure nederlaag.

    Maar dit was zonder twijfel één van onze beste wedstrijden van dit seizoen. Waar het resultaat door de late zege van Vreeswijk toch wat tegen leek te vallen, hebben we echt wel laten zien dat wij dit seizoen onze plek in het linkerrijtje absoluut verdiend hebben. Of dat de 3e, 4e of 5e plek wordt hangt af van de wedstrijden die onze concurrenten nog moeten spelen. Maar we hebben dit hele seizoen al en ook zeker tegen Vreeswijk echt heel goed spel laten zien met een sowieso mooie eindklassering tot gevolg. Een gevolg van een verbetering van de tactiek, het spel en mentaliteit van iedereen van ons team. Dit seizoen zijn we echt iedere wedstrijd 90 minuten lang voor de winst gegaan en hebben we vaak voor de voetballende oplossing gekozen. Dat gecombineerd met wat nieuwe tactische veranderingen leidde tot beter spel en een hoop overwinningen. Een topprestatie in een bovenal heel gezellig, en niet door corona verpest, seizoen. Een seizoen wat er nog niet op zit, want na het inmiddels beroemde penaltytoernooi in Hapert hebben we nog een gezellige seizoensafsluiter bij PVCV met een onderling seniorentoernooi. Op naar een top-afsluiting van een heel mooi seizoen!