• Spannende korfbaluitslag

  Vandaag speelden we tegen Brederodes, die een mooi breed positiespel speelde tegen het compacte spel van PVCV. Wij leken kwetsbaar bij de snelle spelverleggingen van Brederodes, maar sloegen toch als eerste toe. Amin wist een aanval van Brederodes te onderscheppen, waarna de bal bij Sven kwam die zich geen moment bedacht en in de draai direct op het doel schoot en voor de 1-0 zorgde. Kort hierna landde een afstandschot van Koen op de paal en ontsnapte Bredrodes aan de 2-0.

  Vervolgens was het de beurt aan Brederodes die de 1-1 scoorde en daarna twee grote kansen kreeg, maar beide keren bracht Fabian redding. Thomas stuurde Sven langs de lijn diep die vanuit een moeilijke hoek net voorlangs schoot. Enkele minuten later stond Sven in een vergelijkbare positie na een mooie pass van Sem. Ditmaal werd de bal voorgegeven en kon Thomas van dichtbij de 2-1 binnen schieten. Lang genieten van de voorsprong konden we niet, want Brederodes knalde vanuit grote afstand de 2-2 binnen.

  De 3-2 kwam ietwat gelukkig tot stand. Sven jaagde rond de middenlijn de laatste man van Brederodes op die de bal naar voren wilde schieten. Sven blokte het schot dat tot ieders verbazing in het doel belandde. Opnieuw kwam Brederodes langszij met een mooi schot uit de draai, maar opnieuw had PVCV een antwoord. Amin knalde vanuit een corner op de paal, waarna een ouderwetse scrimmage voor het doel ontstond. Brent kwam als winnaar uit de strijd en schoot de 4-3 binnen.

  Na rust leek er door enkele omzettingen wat onzekerheid in de organisatie en kwam PVCV er in het begin niet goed uit. De verdediging onder leiding van Jesper stond echter goed en gaf weinig weg. Dit gaf PVCV weer wat vertrouwen en we kwamen er met gevaarlijke uitvallen goed uit. Zowel Thomas als Fabian liepen recht op de keeper af, maar schoten beide rakelings naast. De 5-3 viel uiteindelijk toch na een onderschepping van Fabian die ditmaal goed afrondde in de verre hoek. Sven wist zijn hand nog achter een hard schot van Brederodes te krijgen, maar helaas belandde de bal toch nog in het doel.

  De laatste 5 minuten was de organisatie achterin weg en werd Jesper die op dat moment wissel stond duidelijk gemist. Bij de 5-5 van Brederodes was er zelfs helemaal geen verdediger te bekennen. PVCV bleef echter doorvechten en Fabian wist zich op wilskracht langs drie man van Brederodes te wurmen en schoot knap de 6-5 binnen. Enkele minuten later loste Fabian van afstand een hard schot, maar deze kwam via de paal in de handen van de keeper. In de daarop volgende tegenaanval wist Brederodes de 6-6 te maken en door een onzorgvuldige aftrap werd het 6-7 voor Brederodes. Hoewel PVCV het nog wel probeerde viel de bal een paar keer net niet goed en was de tijd te kort om de achterstand nog goed te maken.

  Een leuk en spannend potje met alleen een teleurstellende einduitslag. PVCV kwam maar liefst 5x op voorsprong, maar vlak na de ene keer dat we op achterstand kwamen was de wedstrijd afgelopen. Gelukkig werden de penalty's wel glansrijk gewonnen!