• PVCV was door B&B Sloopwerken en Bouwbedrijf Koek in een prachtig nieuwe outfit gestoken! Dank namens de spelers!!
  Na de eenvoudige overwinning vorige week tegen Maarssen was het al na enkele minuten duidelijk dat er tegen De Meern uit een ander vaatje moest worden getapt. Het begin van de wedstrijd was voor De Meern die fel uit de startblokken kwam, goed combineerde en verdiend op 0-1 voorsprong kwam.

  PVCV vocht zich langzaam in de wedstrijd. Daan wist na goed druk zetten de ballen te veroveren en speelde Tijn in die op zijn beurt de bal breed gaf op Sven, die de eerste poging voor PVCV waagde maar zijn inzet over zag gaan. Kort hierna probeerde Daan het van afstand, maar zijn schot miste wat kracht. De eerste speldenprikjes waren echter uitgedeeld en de wedstrijd was nu echt begonnen!

  Een mooie dieptepass van Jacky op Sven en een vrijstaande Jasper op de 16 meter leek een mooie mogelijkheid te worden, maar de voorzet was te zacht. Ook Tijn leek een reuzekans te krijgen na een briljante steekbal van Thijs met buitenkant voet, maar de keeper van De Meern was net sneller bij de bal dan Tijn.

  De Meern liet zich ondertussen ook niet onbetuigd en was met name met een aantal diepteballen gevaarlijk, maar achterin werd er goed op één lijn verdedigd, waardoor De Meern meerdere malen buitenspel kon worden gezet. Toch wist De Meern de buitenspelval ook enkele keren te ontlopen, maar Thijmen was steeds alert en was telkens op tijd zijn doel uit om de spitsen te snel af te zijn.

  Thijs wist de keeper bijna te verrassen met een pegel vanuit een moeilijke hoek. De rebound kwam weer voor de voeten van Thijs, maar hij schoot hem vanuit kansrijke positie net voorlangs. Na een moment van onachtzaamheid bij PVCV was het plots 0-2, nadat een uittrap van Thijmen rond de middenlijn landde en 3 seconde later ineens in het doel lag. Deze tegenslag was echter geen teken voor PVCV om de kopjes te laten hangen, maar men ging vol op zoek naar de aansluitingstreffer. Uiteindelijk viel deze vanuit een corner, waar Tijn de bal in de drukte terug legde op Jasper die met zijn chocolade been de bal in de hoek legde, 1-2!

  PVCV bleef jagen naar de 2-2 en De Meern kwam er niet meer aan te pas. De beide backs Duncan en Nick schoven door naar het middenveld en met Twan en Sterre was er voldoende restverdediging, aangezien zij elk duel wonnen. Brent, Thijs en Daan heersten op het middenveld en het leek een kwestie van tijd voordat de 2-2 viel, maar juist die tijd was er bijna niet meer.

  Een actie van Daan werd onreglementair gestopt met een sliding van achter in een verder sportieve wedstrijd. De vrije bal werd goed ingeschoten door Thijs, maar de keeper wist de bal knap te klemmen met een mooie duik. Thijs kwam op 1 m van het doel een teenlengte te kort na een mooie strakke voorzet van Jasper. Vlak voor tijd viel dan toch de verdiende 2-2; vanuit een afgeslagen corner kwam de bal bij Panagiotis die hem uit de lucht vol op zijn slof nam en het net bol liet staan.
  PVCV ging nog op zoek naar de overwinning en kreeg nog één mogelijkheid na een snelle intrap van Pascalle die Thijs vrij zag staan. Thijs zag de ruimte, maar moest met zijn linker schieten wat hij goed probeerde in de korte hoek, maar de keeper van De Meern liet zich niet verrassen.

  Met nog 5 minuten extra had een overwinning er nog ingezeten, maar helaas zat de tijd erop. Een leuke, spannende, sportieve wedstrijd waar PVCV knap terug kwam na een achterstand! Ik heb genoten 😊