• SP-AR-TA, zullen wij laten horen

    Er zijn veel mooie clubs in het Nederlandse voetbal maar één van de mooiste is toch wel het sympathieke Sparta uit Rotterdam. De oudste club in het betaalde voetbal en vol met traditie. Vandaag hadden we de eer om met de jongens af te reizen naar het jeugdcomplex van Sparta Rotterdam om te oefenen tegen de JO11-1 van Sparta. Om de files te vermijden vertrokken we iets na 15.00 uur bij PVCV vandaan. Mooi op tijd verzamelden we allemaal op het mooie complex van Sparta. In de kantine konden de ouders nog even opwarmen terwijl de jongens zich klaar maakten voor de wedstrijden.

    We speelden vandaag 8x8 twin games. Kortom twee wedstrijden tegelijk op een half veld en dus in een 8x8 opstelling. Om voldoende spelers en wissels te hebben waren er wat invallers van diverse elftallen. Een mooie groep jongens uit Vleuten bij elkaar. Jammer genoeg kon Niccolo er alleen niet bij zijn. Die lag ziek in bed, beterschap Niccolo! Nadat de klok van 17.00 uur dichterbij kwam konden we met z'n allen richting het voetbalveld. Daar stonden de jongens al klaar om te beginnen.

    Het blijft daarbij lastig om twee wedstrijden tegelijk te volgen maar duidelijk was dat vanaf het begin af en aan dat er veel mooi voetbal viel te bewonderen, aan beide kanten. Ook de intensiteit en inzet spatte er in beide wedstrijden vanaf. Team A van PVCV moest er in de eerste 20 minuten nog even inkomen maar kwam al wat meer op stoom in de tweede twinting minuten. Team B zat er meteen goed in en was duidelijker sterker dan hun tegenstander. De kansen werden niet allemaal afgemaakt anders was er al snel een grote score ontstaan. Ook in de tweede twinting minten zette dit zich door alhoewel Sparta aan het einde nog even sterk terug kwam. En zo zat de \"eerste helft\" van 2 x 20 minuten er op. Even bijkomen en herstellen en klaar maken voor de tweede helft. Daarbij wisselde de Sparta teams zich om. Team A was op stoom en bleef stoom. Tegen de nieuwe Sparta tegenstander waren ze duidelijk sterker. In zowel het derde als vierde kwart werd er een aantal keren gescoord en was het mooi om te zien hoe er voetballend goed werd gecombineerd en samengespeeld. Team B speelde een uitstekend derde kwart tegen het sterkere Sparta team. Het balbezit werd omgezet in kansen maar jammer genoeg niet in doelpunten. Het vierde kwart was voor team B net even teveel. Sparta liet zijn klasse zien en kon een aantal keren scoren.

    Uiteindelijk zaten beide wedstrijden erop. Jammer genoeg want het was genieten langs de kant van al die mooie voetbalacties en de intensiteit van beide wedstrijden. We waren er wel aan toe om weer even op te warmen in de kantine. Nadat de kids gedoucht waren konden we weer op weg naar Vleuten en omstreken. Nagenietend van weer een mooi voetbalavontuur. Op naar zaterdag voor de bekerwedstrijd bij en tegen Elinkwijk.