• Senioren O27 en JO19 teams mogen weer! Nieuw trainingsschema 3 maart t/m 14 maart

  27 feb 2021
 • Senioren O27 en JO19 teams mogen weer! Nieuw trainingsschema t/m 14 maart

  Het kabinet heeft afgelopen dinsdag besloten dat jongeren en jongvolwassenen op dezelfde manier mogen gaan trainen en onderlinge wedstrijdjes voetballen vanaf woensdag 3 maart.

  Dat betekent dat PVCV JO19-1 t/m 5 en JO23 weer normaal mogen trainen met hun teams. Bij PVCV1 en PVCV 4 t/m PVCV 8 zijn bepaalde spelers nog uitgezonderd, die kunnen helaas nog niet meedoen aan de groepstraining. PVCV 2 en PVCV 3 kunnen helaas nog niet beginnen met trainen. Alle 'standaard' Corona-regels blijven van kracht. 

  De JO19 teams mogen ook weer onderling oefenen en worden opgenomen in het schema van de zaterdag, of als daar geen plek meer is op de zondag. Seniorenteams kunnen op zondag ook weer onderling oefenen. De Seniorencommissie maakt daarvoor een schema.

  Vanwege de avondklok is er beperkt ruimte op trainingsdagen bij PVCV. Toch kunnen we alle teams hun ‘gewone’ aantal trainingen aanbieden. Dat is niet altijd op de dag, tijdstip en veld dat normaal geldt. We hebben daarbij voor de oplossing gekozen die de minste impact heeft voor alle teams.

  Wel geldt dat alle 11x11 teams binnen PVCV met z’n drieën op één veld trainen, m.u.v. PVCV 1 en JO23. Die laatste trainen daarom hun tweede training ook op zondag.

  De ongecompliceerdheid van deze oplossing is te prefereren boven het ‘uitsluiten’ van teams van trainingen. Immers, daar valt moeilijk een keuze in te maken. Zeker ook omdat de competities voor de jeugdteams vooralsnog niet zijn afgelast.

  Het nieuwe trainingsschema gaat in op woensdag 3 maart. Hopelijk zal dit trainingsschema slechts 2 weken dienstdoen, waardoor we vanaf 15 Maart het gewone trainingsschema weer in werking kunnen laten treden. Mocht de avondklok langer worden gehandhaafd dan zullen we het schema opnieuw bekijken.

  Seniorencompetities afgelast; Regio Cup als en wanneer het weer mag
  De KNVB heeft deze week besloten dat alle senioren competities zijn afgelast. Teams zullen door de KNVB worden ingedeeld in een beperkte regionale competitie. Deze competitie gaat beginnen als het kabinet wedstrijden tussen clubs weer vrijgeeft. 

  Hoe staat het met de Jeugdcompetities?
  Een beslissing hierover wordt uiterlijk 17 maart genomen door de KNVB (JO23) en 24 maart (t/m JO19). Als de jeugdcompetities er ook uit gaan dan komt er ook voor deze teams een regiocompetitie. 

  Avondklok Schema 3 Maart