• Scheidsrechtersopleiding PVCV en vv De Meern in samenwerking met KNVB. Schrijf je nu in!

  18 sep 2023
 • Scheidsrechtersopleiding PVCV en vv De Meern in samenwerking met KNVB. Schrijf je nu in!

  Het nieuwe seizoen is begonnen en dat betekent weer verantwoordelijkheden voor de teams om scheidsrechters aan te stellen. Goede scheidsrechters met kennis van de spelregels zijn belangrijk om de wedstrijd in goed banen te leiden en dragen daarbij in hoge mate bij in het voetbalplezier van onze jeugd. Toch merken we dat begeleiders en ouders nog eens onzeker zijn met het leiden van een wedstrijd. Daarom organiseren we ook dit jaar weer de cursus verenigingsscheidsrechter bij PVCV en vv De Meern in samenwerking met de KNVB.

  Veel van de teams in de Bovenbouw zullen al vaste scheidrechters en assistenten hebben, maar voor de JO13 en in mindere mate JO14 teams is dit een nieuwe taak en dus zijn deze cursussen speciaal op de ouders van deze teams gericht.

  De cursussen staan echter open voor alle aspirant scheidsrechters. Wel verwachten we deelname van elk team in de JO13 en JO14 dat nog geen opgeleide ervaren scheidsrechter is, omdat we het belangrijk vinden dat in deze leeftijden scheidsrechters worden opgeleid. Maar we moedigen iedereen, maar speciaal ook onze oudere jeugd om deel te nemen.

  Aan deelname van deze cursussen zijn geen kosten verbonden voor de deelnemers. De deelnemers van PVCV ontvangen na het slagen van de cursus een certificaat en een scheidsrechter tenue op kosten van PVCV.

  De opleiding tot verenigingsscheidsrechter start waarschijnlijk medio Oktober 2023. Deze opleiding zal vier avonden vanaf Oktober 2023 t/m  Januari 2024 bij PVCV en vv De Meern, verdeeld over vier avonden (1 avond per maand). De cursus gaat in op veel facetten van scheidsrechter zijn, inclusief de spelregels, gedrag, zowel in de praktijk als de theorie. Aan het einde van de cursus behaal je je KNVB-badge en ben je officieel verenigingsscheidsrechter. De cursus wordt gegeven door KNVB docent (waarschijnlijk Ad van der Korput).

  Inschrijven voor de cursus doe je door een mail de sturen naar JO14 coordinator Marcel Busink van de Jeugdcommissie: marcel.busink@pvcv.nl en vermeldt daarbij:

  • Je voor- en achternaam;
  • Het PVCV team waarbij je betrokken bent;
  • Je e-mail adres;
  • Je mobiele telefoonnummer.