• Scheidsrechters

  Scheidsrechters

  Elk team z'n eigen scheidsrechter en grensrechter
  PVCV heeft een actieve groep scheidsrechters. Elk team moet in principe zorgdragen voor haar eigen scheidsrechters. Mocht een team incidenteel geen scheidsrechter beschikbaar hebben dan kan zij vragen om een scheidsrechter via het wedstrijdsecretariaat. Een team dient altijd zelf zorg te dragen voor een assistent scheidsrechter (grensrechter).

  Volg een opleiding tot Verenigingsscheidsrechter!
  PVCV stimuleert (ouders) van haar leden een scheidsrechtersopleiding te volgen. Bij de club budget beschikbaar om een opleiding Verenigingsscheidsrechter (VS) van de KNVB te volgen. De opleiding VS is zeer aan te bevelen voor ouders waarvan het (jeugd)team de overstap maakt naar de 11x11 spelvorm. Je kan na de opleiding aan de slag als scheidsrechter en natuurlijk als assistent-scheidsrechter (grensrechter).

  De opleding tot Verenigingsscheidsrechter wordt elk seizoen organiseerd door de KNVB bij PVCV op een vereniging in de buurt. Kandidaat-scheidsrechters van diverse verenigingen doen aan deze opleiding mee.

  De opleiding bestaat uit vier avonden waarbij wordt ingegaan op de spelregels en specifieke wedstrijdesituaties. Ook wordt er collectief een oefenwedstrijd beoordeeld. Daarnaast wordt je begeleid door een scheidsrechter bij het fluiten van je eerste wedstrijden. De opleiding wordt op de laatste avond afgesloten met een test, waarna je - bij goed gevolg - het diploma en de scheidsrechtersbadge krijgt uitgereikt.

  Meldt je aan via: tjc.secreatriaat@pvcv.nl

  Scheidsrechterscoördinators
  Dimitry Zwaay is de scheidrechterscoördinator bij de Senioren.

  De positie van scheidsrechterscoördinator bij de Jeugd is op dit moment vacant. Heeft u interesse? Mail dan naar tjc.secreatriaat@pvcv.nl.