• UPDATE: Nog enkele plaatsen open voor Scheidsrechtersopleiding bij PVCV met KNVB. Schrijf je nu in!

  6 sep 2021
 • UPDATE 6 Sept:

  Er zijn inmiddels 12 van de 18 plaatsen voor de scheidsrechterscursus vergeven. We zouden graag vanuit de JO13 en JO14 teams van elk team een aanmelding ontvangen.

  De Scheidsrechterscommissie   Scheidsrechters opleiding en cursus Grensrechter van start bij PVCV met KNVB. Schrijf je nu in!


  Het nieuwe seizoen gaat over twee weken beginnen en dat betekent weer verantwoordelijkheden voor de teams om scheidsrechters en assistent-scheidsrechters (ook wel grensrechter) aan te stellen.

  Goede (assistent) scheidsrechters met kennis van de spelregels zijn belangrijk om de wedstrijd in goed banen te leiden en dragen daarbij in hoge mate bij in het voetbalplezier van onze jeugd.

  Toch merken we dat begeleiders en ouders nog eens onzeker zijn met het leiden van een wedstrijd – in het veld of langs de lijn. Daarom hebben we twee cursussen opgezet bij PVCV in samenwerking met de KNVB. 

  Veel van de teams in de bovenbouw zullen al vaste scheidrechters en assistenten hebben, maar voor de JO13 en in mindere mate JO14 teams (vanwege corona) is dit een nieuwe taak en dus zijn deze cursussen speciaal op de ouders van deze teams gericht.

  De cursussen staan echter open voor alle aspirant scheidsrechters. Wel verwachten we deelname van elk team in de JO13 en JO14 dat nog geen opgeleide ervaren scheidsrechter is, omdat we het belangrijk vinden dat in deze leeftijden scheidsrechters worden opgeleid.

  Scheidsrechters die zich vorig jaar hadden ingeschreven voor de opleiding, wordt gevraagd op zich opnieuw in te schrijven en hun voorkeur aan te geven voor dagen waar opleiding plaats vindt.

  Aan deelname van deze cursussen zijn geen kosten verbonden voor de deelnemers.

  1. De opleiding tot verenigingsscheidsrechter – vanaf Oktober

  Deze opleiding zal aanvangen in Oktober op vier avonden tussen Oktober en December/Januari bij PVCV. De cursus gaat in op veel facetten van scheidsrechter zijn, inclusief de spelregels, gedrag, zowel in de praktijk als de theorie. Aan het einde van de cursus behaal je je KNVB-badge en ben je officieel verenigingsscheidsrechter. Er zijn maximaal 17 plaatsen beschikbaar. In de link kan je aangeven welke avond(en) je niet kan en wat je voorkeursavond is. We kiezen dan data waarop de meeste deelnemers kunnen.

  Inschrijven kan via de volgende link:
  https://docs.google.com/forms/d/1FQkIzITxcjv8paQeihpmBOOCgGS2yd-VON3v9JQR0eY/edit

  2. Cursus assistent-scheidsrechters (aka grensrechter) - September
  Deze cursus wordt gegeven op een maandagavond in September. We kiezen de datum waar de meeste cursisten kunnen. Tijdens deze avond zal de focus zijn op de betrokkenheid, buitenspel en communicatie met de scheidsrechter.

  Inschrijven kan via de volgende link:

  https://docs.google.com/forms/d/1_qptG0Whui0hPU50m8nknjkMv46YPAN5kj9KH0-GaDI/edit

   

  De Scheidsrechterscommissie