• Pubers, middelbare school en alle veranderingen die daarbij horen. We hebben er mee te maken in de JO13-1. Door schoolkamp, ziektes en andere omstandigheden was het een rommelige week geweest, qua aanwezigheid bij de trainingen. Niet de meest ideale voorbereiding dus voor de competitiewedstrijd van vandaag. Ook nu stond er een wedstrijd op het programma met een voor ons onbekende tegenstander, DSV'33 Ermelo. Het was dus gissen hoe sterk deze tegenstander zou zijn. We speelden vandaag lekker thuis. Bijna iedereen was aanwezig, alleen Niccolo moest zich vanwege ziekte afmelden. Noeri kon na al het blessureleed wel weer een gedeelte van de wedstrijd spelen. We verzamelden iets voor 09.00 uur en al snel werd de kleedkamer opgezocht om de voorbereiding te beginnen.

Stefan nam alles nog een keer goed door met de jongens. Scherpte en er kort bovenop zitten vanaf het begin. De boodschap was helder, zeker na de verliespartij van vorige week moest er vandaag wat worden rechtgezet. De warming up werkten de jongens af op het grasveld wat nog nat was van de dauw. Nadat we klaar waren voor de wedstrijd zagen we dat de JO13-2 nog niet toe was aan het eind van de wedstrijd. De warming up werd dus nog even verlengd maar uiteindelijk konden we op weg naar veld 2. DSV'33 Ermelo maakte zich ook klaar in de mooie zwartgele tenues. De scheidsrechter was er ook en nadat alles klaar was gemaakt kon de wedstrijd beginnen.

Onze jongens hadden goed geluisterd naar Stefan want ze begonnen scherp aan de wedstrijd. Er werd goed druk naar voren gezet en PVCV werd meteen gevaarlijk wat ook de eerste corner opleverde. Andres slingerde de bal voor het doel en daar stond Thom vrij. Die liet zien dat die sterk is in de lucht en kopte de 1-0 onhoudbaar voor de keeper binnen. Dat was nog eens een flitsende start en een mooie beloning voor Thom met zijn eerste doelpunt voor PVCV. We gingen er eens goed voor zitten maar ondanks dat PVCV de betere ploeg was, zakte het spel een klein beetje in. Ze hielpen daarmee de tegenstander in de wedstrijd. Met name de snelle rechtsbuiten van DSV'33 Ermelo zorgde daarbij af en toe voor gevaar. In de meeste gevallen loste onze verdediging dat op maar na een dikke tien minuten spelen was dat niet het geval en maakten de gasten gelijk. We konden weer opnieuw beginnen. Langzamerhand kwamen onze jongens weer wat beter in de wedstrijd. Na een mooie aanval werd Thomas vrijgespeeld door Marijn maar de bal belandde helaas op de paal. Daarna nog een paar gevaarlijke momenten met uiteindelijk wederom een corner als gevolg. Daarbij volgde een kopie van het eerste doelpunt. Alleen werd de corner nu vanaf de andere kant genomen. Echter ook nu was het Thom die volledig vrijstaand de bal mooi in het doel kon koppen. De voorsprong was weer te pakken. PVCV bleef in het vervolg van de eerste helft de betere ploeg. De gasten kwamen er steeds minder uit maar bleven wel goed verdedigen. Uiteindelijk bereikten we de rust met een 2-1 voorsprong voor PVCV.

In de kleedkamer kon er even wat gedronken worden en wat fruit worden gegeten. Stefan kon met de jongens de eerste helft evalueren en de puntjes op de i zetten voor de tweede helft. Daarna konden we weer op weg naar het veld voor het begin van de tweede helft.

PVCV was direct vanaf het fluitsignaal de bovenliggende partij. Het verschil werd groter en groter. DSV'33 uit Ermelo kwam eigenlijk niet meer aan aanvallen toe. PVCV daarentegen werd gevaarlijker en gevaarlijker. Jilles kwam een keer goed door aan de rechterkant maar zijn voorzet kwam net niet bij een medespeler terecht. Daarna wat het twee keer Joran die gevaarlijk was. Eerst met een goede rush aan de rechterkant die net werd afgeblokt en daarna met een kopbal op de paal. De 3-1 hing in de lucht. Die viel uiteindelijk. Na een goede aanval kwam de bal voor en werd ingeschoten. De bal bleef een beetje hangen waarna Ties het beslissende zetje gaf. De grensrechter van de gasten gaf ook sportief aan dat de bal de lijn had gepasseerd. Complimenten daarvoor. Het was ook meteen de beslissing van de wedstrijd. PVCV bleef gemakkelijk de veel betere ploeg. Het mooiste moment van de wedstrijd moest toen nog komen. Vanuit achteruit werd er een mooie aanval opgebouwd waarbij er netjes van rechts naar links werd opgebouwd. Uiteindelijk was het Tom die Joran de diepte in stuurde. Die was te snel voor zijn tegenstander, passeerde de laatste man en schoot de 4-1 binnen. Een prachtige teamgoal! Daarna volgde er nog de nodige kansen en momenten om de 5-1 erin te schieten maar dat duurde nog even. Aan de andere kant stond onze verdediging samen met Jasper als een huis en gaf in de tweede helft helemaal niets meer weg. De beloning voor deze goede tweede helft viel in de allerlaatste seconden en wie anders dan Thom had de eer. Ook nu vanuit een corner kon Thom, alweer met een kopbal, zijn derde doelpunt van de wedstrijd maken. Met recht man of the match! Daarmee was het ook gelijk einde wedstrijd. De goed leidende scheidsrechter floot voor het eind van de wedstrijd.

Een terechte en ruime overwinning voor onze jongens. Nadat de tegenstander bedankt was alleen maar blije gezichten dus. Uiteraard ook met complimenten van de trainer! Nadat er gedoucht en omgekleed was konden we een mooi vervolg geven aan dit weekend. Op naar de volgende wedstrijd weer!