• PVCV – Xerxes 1-1

  Peefius, de oudste zoon van PVCV, nam het vandaag op tegen Xerxes, zoon van Darius. Onder begeleiding van Pluvius (de god van de regen) en Zephyrus (de god van de westenwind) eindigde dit Grieks Romeins duel vandaag onbeslist.

  En daar mag PVCV niet over klagen. De Rotterdamse lantaarndrager maakte een prima indruk en had in de slotfase van de wedstrijd de winnende treffer op de schoen, maar de paal was de ploeg van trainer Maas deze zondag goed gezind. Dit duel onderin de 2e klasse was een wedstrijd in de categorie “wie het eerst scoort, wint waarschijnlijk”. Weinig kansen, weinig opwinding voor de beide doelen. En als er al een ploeg was die op zoek was naar de winst, dan was het toch zeker Xerxes. Dat is overigens logisch, zij hebben heel dringend de punten nodig om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Maar goed, PVCV kan de punten ook prima gebruiken om uit de problemen te blijven.

  Het was Xerxes die in de 2e helft de score opende. Nadat een buitenspeldoelpunt van Sjoerd was afgekeurd, kwam de Rotterdamse ploeg niet eens verrassend op voorsprong. Het bleek gelukkig niet de winnende treffer. Een strafschop, Dennis werd gevloerd in de zestien, werd overtuigend door de prima spelende Utku verzilverd. En dat leverde uiteindelijk een gelijkspel op. Daar hebben beide ploegen overigens niet veel aan.

  De wedstrijd werd gespeeld voor een handvol toeschouwers, waaronder een Rotterdamse fan met een enorme vlag. Er was alle tijd om het prachtige vaandel schouwspel tot zich te nemen en dat zegt alles over het niveau en de spanning van de wedstrijd. PVCV had in de 1e helft de wind in de rug en dat is op het slechte en veel te snelle hoofdveld zeker geen voordeel. En als dan ook de eindpass iedere keer steil en veel te hard is, dan is de verklaring gevonden voor het uitblijven van kansen. De enige kans van de 1e helft was voor Dennis. Hij schoot van een meter of 12 hard op de lat.

  De 2e helft was spannender. Zeker omdat Xerxes in de omschakeling erg dreigend was met de hele snelle aanvallers. PVCV is kwetsbaar als ze het spel moet maken. Wat dat betreft komt er een mooie serie wedstrijden aan. De komende weken speelt Peef tegen hoger geklasseerde teams en dat ligt de ploeg van trainer Maas beter.

  Volgende week zondag speelt PVCV uit tegen RVC ’33. De ploeg uit Reeuwijk maakte in de heenwedstrijd een prima indruk, ondanks dat PVCV toen in de slotfase de drie punten in eigen huis wist te houden.

  Oh ja, RVC staat voor Reeuwijkse Voetbalvereniging Concordia. En Concordia is de Romeinse godin van de eendracht en harmonie. Eens zien wie dit Romeinse onderonsje gaat winnen.

  Tot volgende week!