• PVCV – VVIJ 3-2

  Met nog 35 seconden op de klok heeft Spanje de bal, de stand is 29-29. Oranje heeft een ruime voorsprong zien verdampen en is het initiatief in de wedstrijd kwijt. Als Spanje scoort dan is de Nederlandse droom aan diggelen. Wat er daarna in een kolkende kantine gebeurt, is ongelofelijk mooi. PVCV deelt de kantine met Handbal Vereniging Leidsche Rijn en al onze handbalvrienden en vriendinnen zijn aanwezig en leven ontzettend mee. Net zoals alle voetbalsupporters overigens. Vandaag is handbal het belangrijkste. Tot enorme opluchting van alle aanwezigen stopt Tess Wester de inzet van de Spaanse speelster. Als haar Fast Break onreglementair wordt gestopt, krijgt Oranje zes seconden voor tijd een strafworp. De hele kantine houdt haar adem in, Lois Abbingh heeft de kans om geschiedenis te schrijven. Zal Oranje voor het eerst Wereldkampioen worden? Zeven meter scheidde Oranje van een historische overwinning. Lois legt aan, kijkt, vertraagt, valt en ….scoort. Ongelofelijk Nederland is wereldkampioen Handbal!!!!

  Na dit onwaarschijnlijke hoogtepunt mocht ons PVCV haar laatste wedstijd voor de winterstop spelen tegen VVIJ. En het leek wel of beide ploegen in de eerste helft de Oranje eruptie nog onder de leden hadden. De wedstrijd wilde maar niet op gang komen. Tot vijf minuten voor het rustsignaal was een verkeerd geraakte bal van Sander van der Woude die per ongeluk op de lat viel, het hoogtepunt. En toch ging Peef met 1-0 rusten. Helemaal uit het niets kreeg de Vleutense ploeg een strafschop (achteraf bleek overigens dat de uitstekende scheidsrechter het goed had gezien) en dat buitenkansje werd door Sjoerd van Doorn omgezet naar een overigens verdiende voorsprong.

  Na rust werd de wedstrijd leuker en iets opener. Maar of het nu aan de WK-finale lag, aan het slechte weer of aan het vooruitzicht van de aanstaande winterstop, echt hoogdravend zou het niet worden. Maar goed dat zal PVCV achteraf bezien niets uitmaken. Het was Dennis Boeijen die een assist van de prima keepende David Kraan op waarde schatte en 1 op 1 de IJsselsteinse keeper met een bekeken lobje wist te kloppen, 2-0. De wedstrijd leek eigenlijk al gespeeld tot de enige echt mooie aanval van VVIJ zomaar de 2-1 opleverde. Gelukkig voor iedereen die PVCV een warm hart toedraagt, verkrampte de ploeg niet en ging het op zoek naar de bevrijdende 3-1. Die kwam tien minuten voor tijd. Een prachtige bal van Jim Zeehuisen leverde een kans op voor Dennis Boeijen. Hij vond de keeper op zijn weg, maar de rebound werd door de slimste speler van PVCV, Dani Kovachev, binnen getikt. Was dit het dan? Waren de drie punten voor Peef? Helaas nog niet. VVIJ kreeg ook uit het niets een strafschop. Robin du Breuil kreeg in de zestien de bal op de arm en de toegekende strafschop werd prachtig ingeschoten, 3-2. En dan verwacht je een IJsselsteins slotoffensief, maar dat bleef gelukkig achterwege.

  En dat betekende dat de ploeg van trainer Mitch Maas weer drie punten mocht bijschrijven en zich mocht opmaken voor het eindejaarsfeestje, opgeluisterd door zanger Hans Kaay. En een feestje werd het. De wetenschap dat Peef de eerste ronde van deze competitie op een gedeelde zesde plek afsluit (de hoogste positie tot nu toe in de 2e klasse) maakte de Vleutenaren blijkbaar dorstig. De prachtig uitgedoste dames van de kantine tapte lekkere biertjes en serveerde heerlijke hapjes. En dat is wat onze club zo geweldig maakt. Samen spelen, samen vieren of we nu winnen of niet. Met Vleutense jongens zo hoog mogelijk proberen te spelen en veel plezier maken.

  En dat gaat prima tot dusver. Het 2e elftal draait bovenin mee en maakt al kans op een periode. Het 1e team kan zelfs al een klein beetje naar boven kijken na jaren van tegen degradatie spelen. Prachtige ontwikkelingen, zeker als je weet dat er tegen VVIJ drie spelers van de succesvolle O19-1 op de bank zaten.

  Maar goed, nu eerst de verdiende winterstop en dan op weg naar een ongetwijfeld gezellig trainingskamp in het geweldige Brabant.

  De selectie van PVCV wenst u fantastische feestdagen en een mooi nieuwjaar toe. Zij danken iedereen voor de geweldige steun en vertrouwen erop dat u in 2020 zowel het 1e als 2e elftal weer komt aanmoedigen.

  Wij zijn wit, wij zijn rood, maar vandaag natuurlijk ORANJE!