• PVCV Trainingsschema seizoen 2020|2021 Derde en Laatste versie!

  1 sep 2020
 • Trainingsschema vanaf 28 April 20221


 • PVCV Trainingsschema seizoen 2020|2021 Derde en Laatste versie!
  We hebben nog een aantal wijzigingen aangebracht nadat het trainingsschema definitief werd vorige maand. We zijn blij dat we opnieuw vrijwel alle verzoeken tot verplaatsing opnieuw hebben kunnen honoreren naar tijden die de trainers beter uitkomen.

  De laatste versie (geldig vanaf 28 april 2021) is nu te vinden onder de knop.

  Veel plezier allemaal komend seizoen!

  Piethein Leune
  Trainingsschemaplanner

  Stefan Frowijn
  Materiaalcommissie


  PVCV Trainingsschema seizoen 2020|2021 definitief!
  Na het bekend maken van het concept trainingsschema hebben we toch weer veel reacties gekregen voor wijzigingen. Op een enkel verzoek na, zijn alle wijzigingsverzoeken doorgevoerd. Deze zijn inmiddels verwerkt in het schema en er zijn aanpassingen geweest in de samenstelling van de kliko’s door de Materiaalcommissie. 

  Het schema is dan ook definitief en te downloaden via de button.

  Er kunnen nu geen wijzigingen meer worden aangevraagd. Als jouw team toch nog op een andere dag wil/moet trainen dan is dat alleen mogelijk om 16:00 uur én als er verder geen impact is op de samenstelling van de kliko’s.

  Hieronder een herhaling van de eerder gecommuniceerde informatie inzake het trainingsschema.

  2020|21: 94 teams en 203 trainingssessies per week
  Opnieuw was het een enorme puzzel om een goed functionerend trainingsschema in elkaar te zetten. Dit jaar zijn we al in Februari gestart om de 94 teams (2019|20: 89) voor komend seizoen in te plannen. Het aantal trainingssessies komt met 203 (2019|20: 193) per week voor het eerst boven de 200 uit. Dit binnen de uitgangspunten die de commissies vorig jaar samen hebben afgesproken (zie verder uitgangspunten trainingsschema 2020|21 aan het einde van dit bericht).

  We zullen hieronder een aantal onderwerpen bespreken inzake het trainingsschema:

  • Wanneer gaat het trainingsschema van start?
  • Liever op een andere dag/tijdstip trainen? 
  • Trainen op gras, waarom en hoe werkt dat? 
  • Oefenwedstrijden plannen?
  • Waar staan we met extra kunstgras? 

  Wanneer gaat het trainingsschema van start?

  Gespreid opstarten in Augustus: over de volle breedte vanaf maandag 17 augustus
  De schoolvakanties eindigen dit jaar wederom laat op 31 augustus in Utrecht. Selectieteams vanaf maandag 3 Augustus. Vanaf 10 augustus kunnen alle teams de trainingen weer hervatten. In de praktijk verwachtten we dat de meeste selectieteams weer zullen beginnen op 10 Augustus en dat de niet-selectieteams weer beginnen vanaf 17 Augustus of 24 Augustus. Meer informatie met betrekking tot de openingstijden van het sportpark in de periode 3 Augustus tot 17 Augustus volgt.

  De circuittrainingen en de Dieren-, Landen- (JO5 & JO6) en Champions League- (JO7) trainingen zullen worden hervat in September. De exacte data volgen.

  Op maandag 24, dinsdag 25 en donderdag 26 augustus zal bij PVCV voor de jeugd een vakantie-afsluitende voetbal 3-daagse worden georganiseerd. Je kan je hier aanmelden.

  Liever op een andere dag trainen?

  Jeugdteams: andere dag? Train om 16:00 uur! 
  Jeugdteams Onderbouw (JO8 t/m JO12) worden gestimuleerd om te starten met trainen om 16:00 uur. Vooralsnog starten teams om 17:00 uur op elke dag. Het wordt echter wel steeds drukker op de plekken om 17:00 uur.

  Wil je een andere dag én/of meer ruimte? Vraag dan een verplaatsing naar 16:00 uur aan voor je team via trainingsschema@pvcv.nlonder vermelding teamnummer, dag en 16:00 uur. Wie het eerst komt, heeft voorrang!  

  Ruilen van trainingstijden
  Anders dan verplaatsing naar 16:00 uur laat het trainingsschema weinig tot geen veranderingen toe anders dan het ruilen van plekken. Als je overeenstemming hebt met een team om te ruilen mail dit dan naar trainingsschema@pvcv.nl, dan gaan we in overleg met de materiaalcommissie of een aanpassing mogelijk is.

  Geen flexibiliteit seniorenteams
  Het stramien voor de seniorenteams ligt vast en is besproken met de SC. We accepteren geen verzoeken tot andere trainingstijden. 

  Trainen op gras op ruimte te maken. Hoe werkt dat?

  Een klein aantal teams traint op veld 4 (gras) om ruimte te maken in het schema
  PVCV krijgt nog steeds meer teams in de bovenbouw en daarom hebben we dit jaar voor het eerst ook veld 4 (gras) in beperkte mate betrokken in het trainingsschema om ruimte te blijven bieden aan onze bovenbouwteams. Omdat we de JO17-JO18-JO19 teams niet laten trainen op vrijdag (i.v.m. bijbaantjes), wordt het daardoor extra druk op de andere dagen.

  Veelal de jongere teams trainen soms op gras. Dat is om het gras zo veel mogelijk te ontzien voor de wedstrijddag (zaterdag) én omdat het voor de ontwikkeling goed is voor de jongere voetballers om op verschillende ondergronden te trainen. Van een nood een deugd maken dus! Een team traint echter nóóit meer dan 1 trainingssessie op gras. 

  Wat gebeurt er als veld 4 (gras) onbespeelbaar is? Dan dikken we in op KG!
  Mocht er sprake van een situatie dat het gras onbespeelbaar is of dat dit niet gewenst is i.v.m. de (verwachte) weersomstandigheden (er kan geen sprake zijn van trainingen op veld 4 na hevige regenval, sneeuw of vorst) dan is er voor deze teams óók ruimte op kunstgras. We dikken dan met z’n allen (óók selectieteams) op die dagen in om elk team wél te kunnen laten trainen. Kijk de kleine lettertjes bij het schema na die vertellen op welk veld je dan kan aanschuiven.

  Rouleren tussen veld 4 (gras) en KG? Maak onderling afspraken.
  Soms rouleer je met andere teams tussen gras en kunstgras. Maak met elkaar afspraken welk(e) team(s) per week op welke ondergrond traint zodat iedereen de afwisseling evenredig is verdeeld. 

  Oefenwedstrijden plannen in Augustus en September?

  Oefenwedstrijden moeten altijd worden aangemeld via wedstrijdsecretariaat@pvcv.nl. Zij geven de uiteindelijke toestemming en de veld- en tijdindeling. Oefenwedstijden worden altijd zichtbaar in de voetbalapp. Oefen zoveel mogelijk op je eigen trainingstijd (ruil eventueel dagen met je andere veldgebruikers). 

  Oefenen in Augustus
  In Augustus is er daarnaast de mogelijkheid om te oefenen op de woensdagen van 17:00-19:00. Ook de zaterdag (Jeugd) en de zondag (senioren) zijn beschikbaar voor oefenwedstrijden. Het gaat hier o de weekenden van 8 & 9 Augustus, 15 & 16 Augustus en 22 & 23 Augustus. 

  Start van het seizoen; speeldagenkalender
  Er is ook beschikbaarheid in het weekend van 29 Augustus, maar in beperkte mate. Dit omdat voor de Senioren een deel van de Jeugd het seizoen dan begint met de eerste bekerwedstrijden. In het weekend van 5 & 6 September start voor iedereen het voetbalseizoen met beker of competitie. Als je inzicht wil hebben in alle speeldagen van jouw team, download dan hier de speeldagenkalender van de KNVB voor ons District West 1.

  Nieuw: Aanvullende mogelijkheden voor oefenwedstrijden JO13-JO16 op woensdag (veld 4)
  Niet-selectieteams in de jeugd JO13-JO16 hebben komend seizoen – zo lang er voldoende licht is - een aanvullende mogelijkheid tot oefenwedstrijden op Woensdag om 19:00 uur op veld 4 (gras). Je kan oefenen tegen tegenstanders van buiten of intern. Het doel is tweeledig: het bieden en van oefengelegenheid én het creëren van trainingsruimte. Immers, als een team (of twee) oefenen op gras, dan ontstaat er meer ruimte voor de andere teams.

  Voor selectieteams is er op Dinsdag om 19:00 uur op veld 4 (gras) een extra mogelijkheid tot oefenen.

  Extra kunstgras is nodig vanwege krapte, de doorstroming van leden en de groei van ledenaantal.

  Extra kunstgrasveld? Niet deze komende zomer, helaas…
  Het afgelopen seizoen is PVCV op meerdere keren in gesprek met de Gemeente Utrecht gegaan over de groei bij PVCV en van de stad in het kader van de Utrecht2030 bijeenkomsten. Helaas komt het extra kunstgrasveld tot onze teleurstelling er niet deze zomer. De gesprekken met de Gemeente worden het komend jaar voortgezet met het uitgangspunt van PVCV om binnen niet al te lange termijn óók over te gaan tot realisatie.

  Utrecht2030 – verdere groei verwacht
  De vraag naar voetbal als sportbeoefening blijft toenemen door de continue groei in Leidsche Rijn en andere delen van de Gemeente Utrecht (denk aan Merwerdekanaalzone en de Carthesiusdriehoek). Er worden in de komende 10 jaar 80.000 nieuwe inwoners in de stad verwacht en daardoor 5.000 extra voetballers, waarvan ook een substantieel deel in Leidsche Rijn. 

  PVCV heeft vooral gebrek aan trainingscapaciteit
  We hebben het ook over modellen voor het berekenen van trainings- en wedstrijdcapaciteit. Bij PVCV is vooral gebrek aan het eerste omdat wij bij onze vereniging zowel de zaterdag als de zondag volop gebruiken. En hoewel het druk is op zaterdag, lukt het plannen van alle wedstrijden (nog) wel.  

  Velden heel drukbezet en heel efficiënt gebruikt
  Een vergelijking met andere verenigingen laat ook zien dat de velden van PVCV zowel één van de drukst bezette zijn, maar ook dat deze heel efficiënt worden gebruikt (er gaat bijna geen kwartiertje verloren). Hopelijk argumenten die ook tellen om snel over te gaan tot extra kunstgras zodat we én onze leden iets meer ruimte kunnen geven en de verwachte groei kunnen opvangen. 

  Andere vragen?
  Heb je nog vragen met betrekking tot het trainingsschema die niet worden behandeld? Neem dan contact op via trainingsschema@pvcv.nl.

  We wensen alle PVCV-teams, spelers, coaches, vrijwilligers, kantinemedewerkers, consuls, scheidsrechters, commissieleden en ouders een hele fijne zomer(vakantie) toe!

  We zien jullie graag in het nieuwe voetbalseizoen weer bij PVCV!  

  Piethein Leune
  Planner Trainingsschema PVCV


  Uitgangspunten trainingsschema seizoen 2020|21:

  • Jeugdteams niet-selectie trainen 2x per week één uur
  • Jeugdteams Onderbouw trainingen starten om 16:00, 17:00 of 18:00 uur (starten om 16:00 uur wordt gestimuleerd) en eindigen maximaal om 19:00 uur
  • Jeugdteams kunnen trainen op veld 4 (gras). Bij slechte weerscondities trainen deze teams óók op kunstgras. Dan wordt er ingedikt (óók door selectieteams). 
  • Wanneer teams rouleren tussen gras en kunstgras, stem dan onderling af dat de verhouding gras-kunstgras evenredig is verdeeld
  • Jeugdteams niet-selectie Bovenbouw (m.u.v. JO18 & JO19) trainen maximaal 1x per week met drie teams op één veld
  • Jeugdteams niet-selectie Bovenbouw trainen minimaal 1x per week op een half veld 
  • Jeugdteams Bovenbouw trainingen starten vanaf 18:00 uur. JO13 & JO14 trainingen eindigen maximaal om 20:00 uur. JO15 & JO16 trainingen eindigen maximaal om 21:00 uur. JO17-JO18-JO19 trainingen eindigen maximaal om 22:00 uur
  • Jeugdteams niet-selectie Bovenbouw (JO13 t/m JO16) oefenen in zomertijd op woensdag op veld 4. 
  • Jeugdteams JO19, JO18 en JO17 teams trainen niet op vrijdag.
  • Jeugdteams JO19 & JO18 teams trainen op maandag en/of woensdag.
  • JO19 teams kunnen dit seizoen kiezen om 1x 1,5 uur te trainen i.p.v. 2x 1 uur
  • Teams trainen in principe niet twee dagen achter elkaar – maar dit kan niet altijd worden voorkomen
  • Jeugdselectie traint 3x per week (dit seizoen geldt dit niet voor JO17, JO18, JO19)
  • Trainingstijden Jeugdselectie zijn afhankelijk van beschikbaarheid trainers
  • Jeugdteams selectie Bovenbouw kunnen in de zomertijd oefenen op dinsdag veld 4
  • Selectieteams (Senioren en Jeugd) worden gestimuleerd om zoveel mogelijk te oefenen tijdens eigen trainingstijden.
  • Senioren trainen 1x per week op een half veld (1,5 uur) na 20:30 uur
  • PVCV 1 selectie traint 2x per week op een heel veld (1,5 uur) op dinsdag en donderdag
  • JO23 selectie traint 2x per week op een half veld (1,5 uur) op dinsdag en donderdag
  • Bij uitzondering kan worden afgeweken van deze uitgangspunten binnen redelijkheid om een kloppend en werkzaam trainingsschema te kunnen maken.