• PVCV terug in middenmoot na thuiszege op Hertha

    Na een extra week rust vanwege de verplaatsing van de uitwedstrijd tegen Lopik (staat op de planning voor later dit jaar of begin 2019), stond vandaag alweer de zesde thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Tegenstander was vandaag Hertha JO19-3 uit Vinkeveen. Bij winst zou Peef over de bezoekers heen gaan op de ranglijst, dus drie punten waren vandaag extra belangrijk voor de boys. PVCV had al drie wedstrijden op rij niet gewonnen en had tegen IJFC een zege laten liggen door veel kansen te missen. Vandaag was de ploeg gebrand op een driepunter.

    Aftrap in de namiddag op het nieuwe kunstgras. Albert en Kees konden gelukkig beschikken over een complete selectie, dus maar liefst vijf namen plaats in de dug-out. Gelukkig scheen de zon en was het niet al te koud. PVCV schoot gelijk uit de startblokken en legde Hertha het vuur aan de schenen. Helaas gingen we ook door met wat we in de vorige wedstrijd al deden: het missen van kansen. Onder andere Steph, Jean en Bobbie hadden pech in de afwerking. Steph raakte zelfs de paal en de openingstreffer was heel dichtbij. Die kwam er uiteindelijk toch. Na een goede onderschepping van Jean omspeelde hij de keeper en rondde hij goed af: 1-0. Na ons sterke begin werd Hertha steeds gevaarlijker en er kwamen gevaarlijke voorzetten. Uit een omschakeling kwam toch weer de 1-1, toen tegen de verhouding in. Peef liet zich echter niet uit het veld slaan. Koen gaf mee op linksback Bert, die naar binnen kwam en alsof ie het elke week doet knalde hij de bal kiezelhard in het dak van het doel. PVCV opnieuw op voorsprong, maar er was Vleutense opluchting toen Hertha een reuzekans voor open doel miste. Ruststand was wel 2-1.

    Na rust ontstond er een meer open wedstrijd: beide teams zochten naar het volgende doelpunt. Het was PVCV die het kreeg: Ruben schoot raak uit een penalty. Daarna trok PVCV de wedstrijd definitief naar zich toe, doordat Freek via een verdediger de bal in het net schoot. Zijn beloning voor de goede wedstrijd die hij speelde en de beslissing in de wedstrijd. Hertha wist nog een treffer te maken in de wedstrijd die gaandeweg steeds harder en fysieker werd, maar de tweede zege van het seizoen was binnen.

    PVCV heeft vooral thuis een goede status opgebouwd: al drie wedstrijden op rij op het eigen sportpark ongeslagen. Hiermee stijgt Peef bovendien naar de zevende plek en is het terug in de middenmoot. Uit werd helaas tot nu toe alles verloren en buiten Vleuten wist Peef nog maar drie keer te scoren. Volgende week een kans dit te verbeteren, dan gaan we op bezoek bij JSV in Nieuwegein. Die staan zesde en maakten vandaag indruk door een 7-1 zege. Het verschil is wel slechts twee punten, dus als we volgende week voor het eerst een goed resultaat weten te behalen in een uitwedstrijd gaan we de gastheer voorbij. Lastig gaat het zeker worden, maar we gaan voor een nieuwe driepunter! Wordt vervolgd volgende week in Nieuwegein.