• PVCV 1 – de voorbereiding seizoen 2020/21

  Als stukjesschrijver leef je van onvoorspelbaarheid, een prachtige en onuitputtelijke bron van inspiratie. Of het nu het uitstekende debuut van Wesley in PVCV 1 is, de plassex affaire van een BN’er, de geboorte van Seff, de supporter met de enorme XerXes vlag, de oude heldendaden van Kees van Rijnsoever of een ongelofelijk ingrijpend Coronavirus, alles is, hoe vervelend soms dan ook, welkom en wordt met liefde aangegrepen om de vaak iet wat saaie wedstrijdverslagen te omlijsten met anekdotes, gekkigheid en actualiteit.

  Maar als de actualiteit onze Marianne en de pillen betreft, dan is alles anders. Kan je hier eigenlijk wel iets over schrijven? Het is zo verwerpelijk aan de ene kant, maar de bijdrage van Marianne aan de ontwikkeling van PVCV is al die jaren zo groot geweest. Dat is de andere kant. En als je er al iets over schrijft, met welke toon doe je dat dan? Een rondgang langs Peef notabelen leverde een advies op. “Blijf er maar bij weg. Laat het maar rusten.” Ondanks alles verdient Marianne echt beter. Zij verdient een hele dikke pluim voor alles wat zij voor PVCV heeft gedaan. Jaar in, jaar uit heeft zij zeven dagen per week met haar team er alles aan gedaan om PVCV een hele leuke, fijne en geborgen club te laten zijn. En dat is uitstekend gelukt en daarvoor verdient zij alle credits. Bij deze!

  Wie ook alle credits verdienen zijn de vrijwilligers die ervoor gezorgd hebben dat de kantine weer open is. Jan, Peter, Marcel, Sander Dennis, Maickel, Piethein, Lenneke, Esther, Herman, Esmee en Lucienne (hopelijk ben ik niemand vergeten…) enorm bedankt dat jullie ervoor gezorgd hebben dat de kantine weer open is en draait alsof het nooit anders is geweest. #trots!

  Over credits gesproken. PVCV1 speelde haar derde wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen Soest. Soest is al jarenlang één van de betere ploegen in de 2e klasse en dat zal dit seizoen niet anders zijn. Tegen zo’n tegenstander spelen, is een mooi meetmoment. Waar staan we? Een selectie overigens zonder Dennis Boeijen (hij is op zaterdag gaan spelen bij de buurman. Alle succes Dennis en bedankt voor je heerlijke doelpunten), maar met Julian, Hamza en Darnell. Deze mannen zijn in Coronatijd via de video bereid gevonden om bij PVCV te komen spelen en samen met ruim tien spelers uit de jeugd onderdeel te worden van de selectie. Welkom heren en geweldig om te zien dat het niveau met jullie erop vooruit is gegaan. De eerdere oefenwedstrijden tegen Focus en Zwaluwen hadden dat al laten zien, maar de wedstrijd tegen hoogvlieger Soest was de bevestiging. PVCV heeft gewoon een hele aardige voetballende ploeg, die het Soest erg moeilijk maakte. Zo moeilijk zelfs dat het kansenoverwicht en de doelpunten in het voordeel van PVCV was. De selectie van trainer Maas won uiteindelijk met 3-0 en daar was helemaal niets aan gestolen. Na de eerdere overwinningen kan dan ook gesproken worden over een succesvolle voorbereiding. Jammer dat je daar geen punten voor krijgt.

  Die punten zijn vanaf a.s. zaterdag wel te winnen. Dan start de bekercompetitie thuis tegen JSV (15.30 uur). Renswoude en Woudenberg zijn de andere tegenstanders. En dan gaat het weer voor het echie. Best bijzonder. In maart werd abrupt gestopt met voetballen en nu beginnen we weer. Fijn! Laten we er samen voor zorgen dat we kunnen blijven spelen. #staysafe.

  Oh ja, de kantinecommissie kan nog wel een paar vrijwilligers gebruiken. Zin in? Meld je dan aan: https://www.pvcv.nl/kantine-van-pvcv-en-hvlr-zoekt-enthousiaste-leden-om-open-tekunnen-gaan/

  Graag tot zaterdag!