• PVCV Scheidsrechters ronden succesvol cursus af

  10 mei 2022
 • PVCV Scheidsrechters ronden succesvol cursus af

  De cursus duurde door de Coronamaatregelen enkele maanden langer dan gehoopt, maar gisterenavond was het dan zover: de vijf PVCV-scheidsrechters in opleiding zijn nu officieel gediplomeerd om wedstrijden te leiden bij de club! In totaal deden vijftien scheidsrechters van verschillende clubs mee aan de vijf cursusavonden bij PVCV. Allemaal hebben ze de opleiding met succes afgerond. Wij feliciteren hen allemaal, maar natuurlijk ‘onze’ Antal, Jan, Joost, Joost en Rudy in het bijzonder.

  Onder leiding van KNVB docent Peter van Dijen werd sinds September met plezier gewerkt aan het kennen en in de praktijk toepassen van de spelregels. Ze werden daarbij begeleid door een aantal bestaande PVCV-clubscheidsrechters. Hartelijk dank daarvoor aan Peter, Onno en Terry.

  De scheidsrechters krijgen van PVCV voor het behalen van het diploma de officiële KNVB-scheidsrechters-kleding, zodat zij goed herkenbaar zijn op de velden.

  Bij PVCV vinden we het belangrijk dat onze jeugd goed wordt begeleid op de velden en daar horen ook opgeleide scheidsrechters bij. Zij kunnen door hun opleiding niet alleen de spelregels op de velden goed toepassen, maar kunnen zo ook bijdragen aan een plezierig klimaat op en rond de velden. We zijn dan ook blij dat we de vijf scheidsrechters aan het PVCV-corps kunnen toevoegen.

  Het enthousiasme over opleiding was groot. “Je leert niet alleen de spelregels, maar ook hoe je moet communiceren met spelers en leiding en de wedstrijd ‘aanvoelen’. Heel nuttig en leuk”, aldus scheidsrechter Jan. Joost is zelfs zo enthousiast dat hij komend seizoen zal doorgaan naar de opleiding SO III en om zo te kunnen fluiten in de A-Categorie.

  PVCV streeft ernaar om elk jaar de ouders en leiders van de verschillende teams de mogelijkheid te geven om bij PVCV-deel te nemen aan de opleiding tot Verenigings-scheidrechter. Zodra teams in de jeugd op het grote veld gaan spelen zijn de teams verplicht om zelf ook een scheidsrechter te leveren. Veel scheidsrechters vinden de combinatie van vrijwilliger zijn op het veld en zelf ook bewegen in plaats van langs de kant staan een prettige combinatie.

  Voor komend seizoen zullen de ouders en/of begeleiders van de nieuwe JO13-teams ook weer worden gestimuleerd om per team een scheidsrechter de opleiding te laten volgen. Ook zullen we aan het begin van het seizoen een avond organiseren voor nieuwe (en oude) assistent-scheidsrechters.