• PVCV – RVC ‘33 4-3

  De bal kwam via een inworp (slim Sjoerd) in de 89e minuut in de voeten van Marlon. Hij deed precies dat waarvoor hij een plek in de 1e selectie heeft. Hij gebruikte zijn lijf om de bal af te schermen, hij leunde in en draaide van zijn directe tegenstander weg, haalde de achterlijn en plaatste de bal op het hoofd van Dani. 4-3, de winnende treffer. Wow! Natuurlijk had Marlon heel graag zelf gescoord en zijn tegeltje in talloze stukken geschoten, maar dit was zomaar nog beter. Althans voor iedereen die PVCV een warm hart toedraagt.

  De overwinning op de ploeg uit Reeuwijk was een overwinning van het collectief. De ploeg van trainer Maas snapt erg goed dat je als team moet spelen en samen moet strijden voor ieder punt. En dat deden ze met verve tegen een overigens uitstekende tegenstander, wellicht de beste waartegen we tot dusver hebben gespeeld in deze competitie.

  De wedstrijd ontpopte zich als een omgekeerde kopie van het 3-3 gelijkspel tegen Antibarbari. Daar waar we vorige week na 15 minuten al met 2-0 achterstonden, was het nu precies andersom. Twee snelle goals van Robbin en Dennis gaven Peef het comfort om RVC het spel te laten maken en snel diepte te zoeken om de spitsen 1 op 1 te krijgen tegen het minste deel van de Reeuwijkse ploeg. En dat werkte prima. De tegentreffer viel pas in de 2e helft, net als vorige week, waarna de thuisclub gelukkig snel de 3-1 maakte na een werkelijk prachtige actie van Dennis. RVC drong nog nadrukkelijker aan en kwam door een strafschop terug in de wedstrijd. De 3-3 viel, net als vorige week, een paar minuten voor tijd. Keeper Stefan (hij keepte overigens een puike wedstrijd) stond op een ziedend schot als aan de grond genageld. Een teleurgestelde Vleutense aanhang had echter geen rekening gehouden met het slotakkoord van Marlon en Dani en mocht uiteindelijk toch met een geweldig humeur en drie punten aan het rijk schuimende gerstenat.

  Deze geweldige wedstrijd met vele mooi momenten van beide elftallen kende echter nog een naar moment en een onverwachte man van de wedstrijd. Diep in de blessuretijd zakte een speler van RVC zomaar ineen. En dan houd je toch even de adem in. Dat gold echter niet voor Sander van der Woude. Hij schatte de situatie direct als ernstig in en sprintte naar de Reeuwijkse speler om er meteen samen met de verzorger van RVC voor te zorgen dat de speler in een stabiele zijwaartse ligging kwam te liggen. Gelukkig bleek de situatie van de speler van RVC minder ernstig als dat het in eerste instantie leek. Sander, jij liet deze zondag blijken dat voetbal wellicht soms ‘oorlog’ is, maar dat gezondheid en zorg verlenen bij uitstek veel belangrijker is dan welke punten dan ook. Grote klasse!

  Na deze uitstekende overwinning gaat de ploeg van Trainer Maas volgende week voor de beker op bezoek bij AFC. Een geweldige ervaring voor de jonge Vleutense ploeg. Lekker genieten en kijken of er wat te halen valt in Amsterdam. Met Dennis in deze vorm…

  Veel plezier en succes a.s. zaterdag om 14.00 uur in Amsterdam.