• PVCV ronde verder in de beker na thriller tegen Elinkwijk

    Na een mooi afgesloten najaarscompetitie stond vandaag de laatste officiele wedstrijd gepland voor de winterstop. Een stevige tweede plaats in de bekerpoule bleek voldoende om een ronde verder te bekeren en dus stond vandaag een bekerwedstrijd gepland in de knock out fase. Dat brengt altijd een extra spanning mee. Tegenstander van vandaag was Elinkwijk. Elinkwijk komt uit in Hoofdklasse 2 en draait onderin mee dus normaal gesproken een tegenstander die \"te doen\" zou moeten zijn. Maar daar zat een dubbel gevaar in. Allereerst onderschatting maar daarnaast zat de kans erin dat er spelers van de JO13-1 mee zouden doen bij Elinkwijk (uitkomend in de derde divisie) en dat maakt natuurlijk wel een verschil. We zouden het gaan zien.

    Met een flinke stoet auto's vertrokken we om 08.15 richting Utrecht. Als bij elke uitwedstrijd was het supporterslegioen uit Vleuten in grote getalen aanwezig. Die verzamelden zich in de kantine terwijl de jongens met Brent en Barry zich gingen voorbereiden voor de wedstrijd. Mitch kon er helaas niet bij zijn (die was nog aan het bijkomen van zijn verjaardagsfeestje). Nadat de koffie en thee genuttigd waren, maakten we ons klaar om de kou in te gaan. Op veld 2 bij Elinkwijk (een lekker ouderwets kokosmat-kunstgrasveld) moest het gaan gebeuren. De scheidsrechter stond in korte broek en korte mouwen klaar om af te fluiten voor het begin van de wedstrijd.

    Twee zaken werden al snel duidelijk. Er deden bij Elinkwijk inderdaad een aantal spelers mee van de JO13-1. Daarnaast begon Elinkwijk fel en met veel druk naar voren aan de wedstrijd. Ook de niet JO13-1 spelers van Elinkwijk deden daar goed in mee. De vinex jongens van PVCV hadden het lastig tegen de straatvoetballers uit Utrecht. Neemt niet weg dat er goed verdedigd werd maar in balbezit was het vaak net even te slordig. Een vervelend moment in de eerste helft was het geblesseerd uitvallen van Daan. Met die tegenvaller er bij ontstond er een eerste helft waarin Elinkwijk een overwicht had, met name door de felheid in de duels. Echt gevaarlijk werd Elinkwijk alleen niet. PVCV stond verdedigend prima. Uiteindelijk kreeg Elinkwijk één echt goede kans. Die werd ook wel meteen benut. Daniel was helaas kansloos waardoor Elinkwijk met 1-0 voor kwam. Dat was uiteindelijk ook de ruststand.

    Snel werden de kleedkamers en de kantine opgezocht. Even opwarmen. De rust duurde echter maar kort. Terwijl het supporterslegioen van PVCV nog in de kantine zat werd de wedstrijd alweer hervat. En die misten meteen een heel mooi moment. PVCV kwam goed uit de startblokken en ging meteen in de aanval. Elinkwijk kon dat afstoppen en probeerde uit te verdedigen. Timo voorkwam dat en onderschepte de bal, dribbelde richting de keeper en schoot de bal mooi in de hoek. Een snelle gelijkmaker, dat was wel even lekker. Gelukkig kwam PVCV iets beter in de wedstrijd alhoewel het mix team JO13-2007-1 en JO13-1 van Elinkwijk het erg goed bleef doen. Er ontstond een steeds meer gelijkopgaand voetbalgevecht met veel goede en felle duels. Het was alleen moeilijk om tot kansen te komen voor beide teams. Aan beide kanten kregen de aanvallers weinig ruimte. Uiteindelijk was het weer Elinkwijk wat wist te scoren. De gevaarlijke spits van de Utrechters kreeg de bal in de zestien meter en schoot deze onhoudbaar voor Daniel in de kruising. De overwinning voor Elinkwijk leek voor het grijpen maar onze jongens gaven niet op en probeerden er nog een keer vol voor te gaan. Helaas viel nu ook Timo nog eens gebleseerd uit na een nare val op het harde en koude kunstgrasveld. Maar ook die tegenslag werd overwonnen. Onze jongens probeerde er alles aan te doen om de gelijkmaker op het score bord te krijgen. Uiteindelijk was de beloning daar. Tom kon vrijstaand bij de tweede paal binnen koppen na een prima voorgebrachte corner van Jesper. Het was weer gelijk, 2-2. Met nog een aantal minuten op de klok was het spannend. Zou er nog een beslissing komen of zouden penalty's de beslissing gaan brengen? Beide ploegen kwamen niet meer tot kansen of doelpunten en dus werd het dat laatste.

    Een spannende afsluiter van deze wedstrijd. Namens PVCV waren het Jesper, Tom, Ties, Noeri en Niccolo degenen die het moesten gaan doen. De eerste penalty's gingen er aan beide kanten feilloos in. De eerste misser was helaas aan PVCV kant. Nu was het aan Elinkwijk om de laatste twee penalty's erin te schieten en om door te gaan naar de volgende ronde in de beker. De combinatie van die spanning en onze klasse keeper in het doel maakte het dat dat teveel werd voor de spelers van Elinkwijk want de eerstvolgende penalty werd gemist. Daarna kon PVCV zijn penalty wel benutten. Nu kwam het er op aan maar weer miste Elinkwijk. Aan Tom de eer om zijn ploeg naar winst te schiet. Die bleef koelbloedig en schoot de penalty onhoudbaar voor de keeper binnen. Dat was het startsein voor een Vleutens voetbalfeestje. De jongens sprongen elkaar in de armen en vierden deze zwaarbevochten overwinning met het hele team. Door naar de volgende ronde van de beker. Een mooie afsluiter van het seizoen. Woensdag nog een laatste oefenwedstrijd en dan kunnen we richting de feestdagen en de afsluiting van 2018. En dan op naar een mooi vervolg van de competitie in 2019!