• Dit wordt geen leuk verslag, ik ben namelijk verdrietig!

  Ondanks dat PVCV de thuiswedstrijd tegen Roda ’23 met 2-1 won en dus ook na de 4e speelronde bovenaan staat in de 2e klasse, ben ik verdrietig. En de reden is natuurlijk eenvoudig. De Corona curve vlakt niet af en dan weet je het al. A.s. dinsdag zal Premier Rutte zeer waarschijnlijk het onvermijdelijke uitvaardigen en o.a. de amateursporters tijdelijk weer op non-actief stellen. Althans, dat verwacht ik. En dat maakt me verdrietig.

  Laat me duidelijk zijn, het is goed te snappen dat de boel waarschijnlijk op slot gaat. Sport is belangrijk, maar de gezondheid van ons allen en de beheersbaarheid daarvan is nog veel belangrijker. Daarbij is bijvoorbeeld het omkleden van 15 spelers in een dug-out op anderhalve centimeter van elkaar, omdat de thuisploeg de beschikbare kleedkamer bezet houdt, ook niet echt de bedoeling. Zeker niet als de herfstregen met bakken tegelijkertijd naar beneden komt. Daarnaast is overal de spil van een club, de kantine, verplicht gesloten. En dan is er niet veel aan. Nog wel om te spelen natuurlijk, dat blijft altijd leuk, maar alles erom heen klopt niet.

  En dat was in wellicht de laatste wedstrijd voor de komende tijd ook aan de orde. Circa 20 toeschouwers (bestuur, staf TC leden van beide verenigingen) waren maar getuige van een voor PVCV succesvolle wedstrijd. En dat is natuurlijk veel te weinig om samen het succes te aanschouwen en te vieren. De derde helft…

  En die derde helft was waarschijnlijk groots geweest. Peef won alweer en bleef daardoor koploper, wat een weelde. Het verhaal van de wedstrijd is kort samen te vatten. PVCV had het beste van het spel in de eerste helft en Roda ’23 in de tweede. Omdat Peef meer kansen creëerde en er uiteindelijk ook één meer maakte dan de Amstelveense ploeg, is de Vleutense overwinning te rechtvaardigen.

  Het iets langere verhaal. De winnende treffer viel in de 83e minuut. Koning Julian was weer trefzeker (prima pass van Lars en goed doorgekopt van Jeffrey). PVCV had het zich echter veel gemakkelijker kunnen maken als de ploeg zorgvuldiger was omgesprongen met de kansen. Julian had in de eerste helft, bij de stand van 1-1, twee 100% kansen (37e en 38e minuut), maar toen wilde het nog niet. Later gelukkig wel. Sam was degene die namens PVCV de score opende. Na een prima vrije trap van Robin kopte hij uitstekend in (21e minuut). Heel lang kon er niet van de voorsprong worden genoten. Roda ’23 scoorde in de 27e minuut zomaar uit het niets een mooie gelijkmaker. Als Julian vervolgens met scherp had geschoten dan had Peef met de rust al het verschil kunnen maken. Dat gebeurde niet en dat was voor Roda het sein om de 2e helft te domineren. Zij vonden de vrije middenvelder steeds gemakkelijker en dat dwong PVCV in het defensief. Niet dat Roda veel creëerde, maar dreigend was het zeker wel. Het offensief van Roda maakte dat Peef steeds vaker de lange bal moest hanteren en dat ligt de ploeg van trainer Maas wel. Uit één van de lange ballen scoorde Julian dus de winnende. In de 88e minuut had hij trouwens nog een keer kunnen scoren. Na weer een lange bal werd zijn inzet echter knap van de doellijn gehaald. Maar goed, dat bracht de overwinning niet meer in gevaar en zorgde ervoor dat PVCV koploper blijft.

  En dat kan dus zomaar een hele poos zo blijven. Althans, als mijn sombere gedachten ook die van Premier Rutte blijken te zijn.

  Maar mocht ik er helemaal naast zitten, dan gaat de ploeg van trainer Maas volgende week op bezoek bij de buren van Nieuw Utrecht. Zij wonnen van FC Jeugd en staan 5e . Dat wordt dan ongetwijfeld een leuke wedstrijd….zonder publiek.

  #StaySafe!