• PVCV niet van de leg na paraplu-incident: promotie naar tweede klasse
   
  PVCV is gepromoveerd naar de tweede klasse. Dinsdagavond werden de laatste negen minuten van de nacompetitiefinale tegen Olympia’25 uitgespeeld, met een 3-2 stand in het voordeel van de Vleutenaren. Daarin kwam de voorsprong niet meer in gevaar: 4-2.
   
  Breukelen, zaterdag 15 juni 14:30
  PVCV en Olympia’25 beginnen aan de finale. In de eerste helft van de wedstrijd leek de finale op een deceptie uit te draaien voor PVCV, want door twee gigantische fouten achterin was de ruststand 0-2.
   
  Het bleek de ploeg van Fred van Leeuwen echter nog gemotiveerder te maken voor het tweede bedrijf. Aan de hand van 16-jarige invaller Seth Pothuizen kwam PVCV terug in de wedstrijd. Joey Untied scoorde 1-2, waarna spits Pance Vilarov profiteerde van een fout van de Olympia-keeper. Omdat keeper Niels Daalhuizen een drietal belangrijke reddingen verrichtte, haalde PVCV met moeite de verlenging. 
   
  Daarin barstte het feest aan de Vleutense zijde helemaal los. Vilarov maakte op schitterend aangeven van Lars van Houten zijn tweede van de middag. Maar niet veel later ging het mis. Olympia’25 kreeg binnen een minuut twee rode kaarten vanwege praten, waarna een toeschouwer een paraplu richting de scheidsrechter gooide. Daarop besloot arbiter Nauta het duel definitief te staken.
   
  Breukelen, dinsdag 18 juni 20:00 uur
  De resterende negen minuten worden uitgespeeld onder toeziend oog van niet eens tien procent van de toeschouwers die er zaterdag op afkwam. Scheidsrechter Andy Wolff – een andere arbiter dan tijdens de eerste 111 minuten – floot de wedstrijd in gang met een vrije bal voor PVCV op de hoek van de zestien.
   
  Einde aan illusies
  Binnen een paar tellen maakte PVCV een einde aan alle illusies van Olympia’25. De vrije trap, getrapt door linksback Jeremy van Haarlem, werd laag over de grond voorgezet, waar Sjoerd van Doorn inliep en afrondde: 4-2.
   
  Zo verricht de formatie van Fred van Leeuwen een fenomenale prestatie. PVCV is komend seizoen na een jaar afwezigheid tweedeklasser.


  Bron: Moreno Versteeg, AD.