• PVCV – ONA 1 - 3

Het team van trainer Maas had erg graag het afscheid van één van de trouwste supporters van PVCV, Kees Heesberge, opgeluisterd met drie punten. Dat mocht helaas niet zo zijn, maar Kees zou trots zijn geweest op het spel van zijn ploeg. Peef was minstens gelijkwaardig aan de koploper, creëerde vanuit een prima organisatie meerdere uitstekende kansen en mogelijkheden, maar de gewenste en verdiende doelpunten bleven helaas uit. Twee persoonlijke fouten deden uiteindelijk de Vleutense ploeg de das om. De 1-3 in blessuretijd was uiteindelijk voor de statistieken.

De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte. En dat is best bijzonder. Traditionele protocollen laten niet altijd ruimte om even stil te staan bij het overlijden van een supporter, maar dan is het juist zo mooi dat ONA, de scheidsrechter en PVCV dat wel deden. Heel fijn!

Heel fijn was ook de eerste helft. Beide ploegen maakte er voor de toeschouwers een prima schouwspel van, waarin ONA aan de hand werd genomen door een aantal erg goede spelers en PVCV de kracht van het collectief als belangrijkste troef naar voren schoof. En dat leverde veel aardige momenten voor beide doelen op. Voor de doelpunten moesten we echter wachten tot de slotminuten. Na een fout van de keeper van ONA, Dennis zette uitstekend druk op de weifelend overkomende doelman, kreeg de Vleutense topscoorder een niet te missen kans en dat deed hij dan ook niet. Heel lang kon de ploeg echter niet genieten van de voorsprong. Een dom weggegeven vrije trap in de gevaarlijke zone van het veld leverde net voor de rust de gelijkmaker op. Daar kan de ploeg van trainer Maas nog in verbeteren. De naïviteit waarmee veel corners en vrije trappen worden ‘weggegeven’ baart zorgen. Dat zou na 10 minuten in de tweede helft ook weer blijken.

ONA kwam gesterkt door een lekkere rugwind beter uit de kleedkamer en dwong daarmee verscheidene corners af. En één daarvan leverde uiteindelijk weer een tegendoelpunt uit een stilstaande situatie op, 1-2. Werk aan de winkel voor trainer Maas, het voorkomen van corners en vrije trappen. PVCV had nog ruim een half uur om op gelijke hoogte te komen met de koploper, maar dat zou uiteindelijk niet meer lukken. En dat ondanks de onverwachte hulp van ONA. De prima spelende ‘6’ vergreep zich aan Sjoerd en mocht uit het niets de warme douche gaan opzoeken. Het lukte PVCV daarna wel een aantal malen om het erg hardwerkende en verdedigende tiental uit Gouda uit elkaar te spelen, maar Dani kon tot twee keer toe niet de keeper van ONA passeren. Om op gelijke hoogte te komen, hadden we wat hulp van de prima fluitende scheidsrechter kunnen gebruiken, maar hij zag geen strafschop in de overtreding op Dani. En dat betekende uiteindelijk een onnodige nederlaag, waarmee de ploeg echter wel verder kan. De ploeg speelt prima voetbal en gaat zeker weer de nodige punten halen. Dat kan niet anders. Om af te sluiten nog even een compliment voor Masis, de benjamin van de ploeg. Hij vervangt de lang afwezige Mats tot dusver met verve, ondanks zijn dubbele weekendprogramma.

Volgende week mogen we weer. We gaan dan op bezoek bij het Rotterdamse Meeuwenplaat, de ploeg die een aantal maanden geleden verrassend de punten meenam uit Vleuten. Tot volgende week.