• PVCV klimt, door winst tegen VVIJ, omhoog naar een gedeelde vijfde plaats

  De mei vakantie zit erop. School is weer begonnen en dus kunnen we ook de competitie weer hervatten. In totaal zijn er nog drie competitiewedstrijden te spelen waarbij er een brede middenmoot is die dicht bij elkaar zit. Een of twee keer winnen en je maakt een sprong naar boven. Dat winnen moest vandaag gaan gebeuren tegen VVIJ. In aanloop daar naar toe gaf Brent al aan nog niet eerder te hebben verloren van VVIJ. De coach van VVIJ had Brent al gewaarschuwd hier dankbaar gebruik van te maken. ZIjn spelers hadden geen betere motivatie kunnen hebben. Winst kon VVIJ zo en zo goed gebruiken want met drie punten bezetten ze de laatste plaats.

  De omstandigheden waren voortreffelijk. Het zonnetje scheen. De terrassen bij PVCV waren goed gevuld. Rond de klok van 15.00 uur verzamelden beide ploegen zich bij PVCV. De kleedkamers werden opgezocht om de voorbereiding te beginnen. Bij PVCV was iedereen er bij. Ook Noeri was weer hersteld en kon vandaag weer mee doen. Naarmate de klok van 16.00 uur dichterbij kwam groeide ook het supporterslegioen van PVCV. Het mooie tijdstip in combinatie met het mooie weer zorgde er voor dat het druk was langs de lijn bij veld twee. Daar stelden de ploegen zich op en nadat de handen waren geschud kon de strijd beginnen.

  De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang. Er stond een verradelijk windje over het veld waar onze jongens moeite mee hadden. Daarnaast begon VVIJ fel aan de wedstrijd en probeerde met goed druk te zetten, PVCV het moeilijk te maken om te voetballen. Dat lukte deels. Er waren genoeg momenten dat PVCV goed wist op te bouwen en onder de druk uit wist te voetballen. Er kwamen ook momenten dat dit wat lastiger ging. Het spel speelde zich grotendeels af op de helft van PVCV. Daarbij werd VVIJ niet echt gevaarlijk maar natuurlijk heb je liever het spel op de helft van de tegenstander. De eerste grote kans was voor VVIJ. Na een goede aanval stond de spits opeens vrij in het strafschopgebied. Die telde zijn doelpoging al als doelpunt maar Daniel tikte de bal met een mooie snoekduik naast het doel. Meteen daarna was er de eerste goede kans voor PVCV. Na ook een mooie aanval werd Marijn diep gestuurd maar zijn schot ging helaas net naast het doel. Het vervolg van de eerste helft kwam wat meer in evenwicht alleen werd het voetbal er niet echt beter op. Het was een wat rommelige eerste helft met weinig hoogtepunten. Op voor allebei de ploegen een kans na dan. Gescoord werd er echter niet en dus gingen we rusten met een 0-0 stand.

  De kleedkamers, kantine en terrassen werden opgezocht en de eerste helft werd kort geevalueerd. We waren het er over eens dat het nog geen geweldige wedstrijd was. Gelukkig was er nog een helft te gaan en wie weet wat het (kleine) windje mee zou gaan doen.

  De teams kwamen het veld weer op en dus maakten we ons klaar voor het vervolg van de wedstrijd. PVCV kwam langzamerhand beter in de wedstrijd. Het spel speelde zich steeds meer af op de helft van VVIJ. Zonder echt geweldig te spelen werd PVCV sterker en dreigender. De eerste grote kans was wederom voor Marijn, die na een mooie uittrap van Daniel, 1-op-1 met de keeper kwam. Zijn schot ging jammer genoeg net langs de verkeerde kant van de paal en dus naast. Onze jongens werden sterker en VVIJ had moeite om nog druk op de bal te zetten. Er kwamen steeds meer kansjes voor PVCV maar de bal wilde er niet in. Met nog een klein kwartiertje op de klok werd het nu toch wel tijd om de score te openen. Die eer was aan Thomas. In het strafschopgebied werd Thomas vrijgespeeld en kon de keeper van VVIJ passeren. Een zucht van opluchting ging door het Vleutense supporterslegioen. Het verzet van VVIJ was daarmee definitief gebroken. Ze kwamen er niet meer aan te pas en PVCV creeerden nog een paar goede kansen. Uiteindelijk was het de hardwerkende Marijn die een prima wedstrijd bekroonde met de beslissende 2-0. Marijn werd de diepte ingestuurd, de keeper van VVIJ kwam het doel uit maar Marijn kon de bal net langs hem schieten waarna de bal langzaam het doel in rolde. PVCV speelde de wedstrijd daarna prima uit, had nog een paar kansjes op de 3-0 maar uiteindelijk werd de wedstrijd beeindigd met een mooie 2-0 overwinning.

  In het zonnetje werd er genoten en nagenoten van een goede tweede helft. Met slechts 1 verliespartij in deze sterke competitie staat PVCV nu met 14 punten op een mooie gedeelde vijfde plaats. De komende twee weken hebben we nog twee sterke tegenstanders voor de boeg. Te beginnen met een uitwedstrijd volgende week tegen BFC. Voor nu nog maar eerst even genieten van een mooi vervolg van het weekend. En Brent.... die heeft zijn ongeslagen status tegen VVIJ in stand gehouden en kan met opgeheven hoofd terugrijden naar IJsselstein.