• Met nog vier speelrondes te gaan wordt het met de week spannender bovenin. BFC blijft zijn wedstrijden winnen maar de strijd om de tweede plaats is heel erg spannend met vier / vijf kanshebbers. De PVCV JO15-1 heeft daarbij alles in eigen hand, de vier resterende wedstrijden winnen en de tweede plaats is binnen. Dat zou een mooie prestatie zijn. Maar de weg daar naar toe is niet gemakkelijk met komende tegenstanders als Victoria, De Meern en Houten. Vandaag stond er een andere sterke tegenstander op het programma, IJsselmeervogels. Een zware kluif, dat was vantevoren wel duidelijk. Een extra vervelende bijkomstigheid zijn de opnieuw genomen maatregelen om de verspreiding van het Corona virus tegen te gaan met als resultaat geen publiek meer bij voetbalwedstrijden. Omdat het vandaag een uitwedstrijd betrof mochten er wel een paar rij ouders mee naar binnen. Een klein supporterslegioen uit Vleuten dus bij de wedstrijd.

Gelukkig waren we met de gehele ploeg compleet. Ook Quinn kon er weer bij zijn omdat die gisteren negatief getest was. Dat was goed nieuws en dus konden we op pad naar Spakenburg. Het mooie van Spakenburg is dat er in zo'n relatief klein dorp twee grootmachten op het amauteurgebied spelen, IJsselmeervogels (de rode) en Spakenburg (de blauwe) met de twee stadions vlak naast elkaar. De beruchte derby tussen beide eerste elftallen stond voor vanmiddag geprogrammeerd maar was helaas afgelast anders hadden we er wellicht nog een stukje van de wedstrijd kunnen meepikken. In de kleedkamer gingen alle registers open bij Brent om een geinspireerde voorbereidingspeech te geven. Al Pacino was er niets bij. Maar het leek te werken, de jongens leken zeer gefocust en scherp in de warming up. Nu kijken of dat in de wedstrijd ook het geval zou zijn.

Gelukkig bleek dat al snel het geval. PVCV begon sterk aan de wedstrijd tegen een tegenstander die er voor koos om ver in te zakken en onze jongens op te vangen. Dat zorgde voor een druk bezet middenveld maar achter de verdediging van de Vogels lag er steeds de nodige ruimte. Na een paar minuten maakte Jesper al gebruik van die ruimte en haalde de achterlijn. Op het moment van voor geven werd er een overtreding op hem gemaakt maar de scheidsrechter liet door gaan. Dat bleek het begin van een wedstrijd waarin er nogal warrig gefloten werd en er op belangrijke momenten wel of niet gefloten werd. Al vrij snel daarna werd Nassim diep gestuurd maar de werd wel of niet terecht afgefloten voor buitenspel. Bij de derde aanval was het wel raak. Een hele mooie aanval zelfs. Nassim speelde zich knap vrij aan de rechterkant waarna die de bal mee gaf aan Niccolo, die gaf goed voor op Ties die de bal mooi in de hoek schoot. De belangrijke 0-1 voorsprong was binnen. Het spelbeeld bleef daarna ongewijzigd. IJsselmeervogels vrij onmachtig en afwachtend en PVCV die het spel bepaalde. Tussen de aanvallen door waren er nog twee mooie panna's te bewonderen van Ties en Jip. De jongens zaten lekker in de wedstrijd, dat was wel duidelijk. Echt grote kansen bleven wel even uit maar PVCV was makkelijk de betere ploeg. Gijs kon inschieten (na goed doorzetten van Jip) maar zijn schot werd geblokt. Adam kon ook schieten maar ook zijn schot werd geblokt. Daarna leek Nassim de 2-0 te maken maar de bal ging net naast de kruising voorbij het doel. Met nog een paar minuten te spelen leek IJsselmeervogels een andere tactiek te gaan proberen, het zetten van hoog druk. Daar speelden we een paar keer prima onderuit maar het zorgde wel voor iets meer dreiging van de Vogels zonder dat het echt grote kansen opleverden. Uiteindelijk gingen we rusten met een 0-1 voorsprong.

In een mooie, spannende en intense tweede helft probeerde IJsselmeervogels alles op alles te zetten om meer kansen te krijgen en wellicht aan doelpunten te komen. In de eerste 10 / 15 minuten na rust zorgde dat er voor dat ze iets meer balbezit hadden. Waar in de eerste helft alle tweede ballen voor PVCV waren was het nu even andersom. Onze jongens waren wat slordiger in balezit waardoor er weinig dreiging naar voren was. Daarbij echter een groot compliment naar onze verdedigers en middenvelders. Er was voor de IJsselmeervogels niet om door heen te komen. Even leek er een moment van dreiging maar toen stond Daniel paraat om de bal te onderscheppen. Langzamerhand kwamen onze jongens ook aanvallend beter in de wedstrijd. Onze aanvallers kregen steeds meer ruimte voorin en werden gevaarlijker. Daarbij was er een goede actie van Marijn in het zestien metergebied waarbij die duidelijk voor iedereen omver werd geduwd. De scheidsrechter besloot om opnieuw door te laten spelen met als gevolg gele kaarten voor Quinn en Brent (na protest). Gelukkig lieten onze jongens zich niet gek maken door dit alles en bleven goed door gaan. De Vogels bleven kansloos en aan de andere kant kregen we steeds meer kansen op de 0-2. Na een goede actie van Timo werd Nassim vrij voor de keeper gezet. Met een prachtige redding voorkwam de keeper de 0-2. Twee minuten later een kopie van deze aanval maar nu was het Jilles die met een heerlijke steekpass Nassim weer vrij voor de keeper zette. Nu kwam Nassim als winnaar uit de strijd en was de beslissende en bevrijdende 0-2 daar. Er kwamen nog kansen voor Nassim, Adam en Niccolo maar die gingen er niet meer in. De wedstrijd was gespeeld.

Na het eindsignaal van de scheidsrechter kwamen de jongens moe gestreden maar trots naar de kant. De tegenstander werd bedankt waarna er in de kleedkamer een mooi feestje werd gevierd. Het \"wij zijn wit, wij zijn rood\" schalde over het sportpark en het IJsselmeer. Een mooie stap in de spannende strijd om de tweede plaats. Nog drie finales tegen drie hele sterke tegenstanders. Een mooi vooruitzicht!