• OSM O17-1 vs PVCV O17-2 5:2


  Zaterdag 11 december trokken onze jongens massaal met de fiets en scooter naar het aan de andere kant van de A2 gelegen Sportpark Fazantenkamp in Maarsen. De laatste competitiewedstrijd voor de winterstop, waarin oude bekende OSM O17-1 de tegenstander was. In het heerlijke winterzonnetje was dat een burenruzie in de onderste regionen van de 1e klasse competitie. Nummer 7 PVCV tegen nummer 10 en hekkensluiter OSM. Ook zonder de met knieblessures kampende Mats en Niels lagen er vandaag in theorie winstkansen. In elk geval geloofden de gokkantoren en belchinezen dat onze jongens tegen OSM uit hun winterdip zouden komen, want er werden massaal Chinese bitcoins ingezet op een uitzege van onze helden.

  Van de afgelopen jaren weten we dat PVCV tegen OSM meestal een botsing van karakter en speelstijl is. Het snelle en felle krachtvoetbal van OSM tegen het combinatievoetbal van onze balgoochelaars. Het zou vandaag niet anders zijn.

  Onze jongens gingen vanaf het eerste fluitsignaal scherp van start. Eerst werd een inzet van Julian van de lijn gehaald en daarna floot de scheidsrechter niet voor een penalty bij een duidelijke handsbal van OSM. In de counter beukte OSM één van onze verdedigers onderuit en mocht de speersnelle spits alleen op Djavi af (1:0). OSM trok zich direct terug op eigen helft en bleef als een hongerige hyena loeren op de counter.

  Onze mannen lieten zich niet uit het veld slaan en gingen geduldig in de aanval. Eerst schoot Julian in het zijnet en daarna ramde hij vanuit kansrijke positie net voorlangs. Maar in de 17e minuut was het na een vloeiende tikkie-takkie aanval raak. Julian zette een een-tweetje op met Milan die Julian links in het strafschopgebied vrijspeelde en dat werd bekroond met een vlammend schot in de benedenhoek (1:1). PVCV ging gelijk op zoek naar de voorsprong, maar nauwelijks 3 minuten later kwamen de geel-blauwen uit Maarssen met enig geluk weer op voorsprong. Ruim buiten het strafschopgebied probeerde Derek met man en macht een schot van OSM te blokken, maar hij raakte de bal met zijn kleine teen en met een bizarre boog plofte de 2:1 over Djavi heen in het net.

  OSM rook bloed en zette vol druk op onze defensie. Daarbij werd in plaats van de bal soms ook een PVCV-been of enkel geraakt. Eén van de fanatieke OSM-aanvallers zette zelfs in onze eigen 16 meter een te harde flying tackle in en een seconde later vloog Wessel als een KLM-piloot door de lucht. Even waren onze jongens onder de indruk van het fysieke spel, zette OSM de turbo aan en misten de Maarssenaren zelfs helemaal vrijstaand voor ons doel.

  In de slotfase van de eerste helft speelden onze jongens zich al combinerend steeds beter onder de fysieke druk van OSM uit en kwamen er kansjes. Guylai goochelde zich in het strafschopgebied langs een paar OSM-houthakkers, maar kwam in een ongevaarlijke hoek van de 16 terecht. De net iets te fanatieke OSM-er trok hem naar achteren en de scheidrechter wees toch verrassend naar de stip. Penalties zijn wel aan Julian besteed en ook nu mikte hij de bal via de binnenkant van de paal binnen (2:2). Zo werd na een opwindende botsing van speelstijlen met een gelijke stand de rust bereikt en leek winst in Maarssen zeker mogelijk.

  Dat bleek ook in de eerste 10 minuten van de 2e helft. Met aardig combinatievoetbal drongen onze mannen het wat vermoeid ogende OSM terug op eigen helft. Guylai kreeg een flinke kans, maar zijn schot werd fraai gered door de uitstekende OSM-keeper. Dit gaf zijn teammaten blijkbaar een enorme boost, want in de daaropvolgende 10 minuten besliste het felle OSM de wedstrijd. En weer kwam daar enig geluk bij kijken. Een corner vloog over iedereen heen naar de tweede paal waar een OSM-aanvaller de bal kon intikken en die hobbelde via de rug van Djavi in het net (3:2). Vlak daarna dwong het volle bak jagende OSM balverlies op ons middenveld af en werd dat keihard afgestraft (4:2). Niet veel later kon Djavi in eerste instantie het schot van de OSM-spits nog keren, maar werd de rebound technisch fraai over hem heen gelobd (5:2).

  Daarmee was de toch redelijk gelijkwaardige wedstrijd ineens gespeeld. Onze jongens waren mentaal aangeslagen en OSM zocht steeds vaker de fysieke grenzen op. In de laatste 20 minuten veranderde de tot dan toe interessante voetbalpot in een grimmige strijd. Er waren steeds meer harde overtredingen, felle woordenwisselingen en emotionele uitbarstingen. Vlak voor tijd escaleerde een goed gesprek tussen Derek en zijn directe tegenstander en werd Derek eerst gespuugd en daarna hard in zijn gezicht geslagen.

  Een duidelijke reden om de oververhitte wedstrijd vroegtijdig af te blazen en veilig naar het rustige Vleuten te vertrekken. Weliswaar zonder punten, maar toch met het beeld dat er vandaag beter was gespeeld dan de afgelopen weken. Bij vlagen waren er weer fraaie staaltjes combinatievoetbal zichtbaar en dat geeft vertrouwen voor de tweede seizoenshelft. Na de welverdiende Kerstvakantie gaan onze mannen gewoon weer vlammen!