• PVCV – FC IJsselmonde 2-7

  Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht, want we zitten allemaal even recht. Misschien heeft U nog even tijd, voordat U weer naar Spanje rijdt.

  En of Sinterklaas tijd had. Tijd zat. Hij was blijkbaar in de buurt en had op deze heerlijke, maar koude eerste dag van de metrologische winter alle tijd om aanwezig te zijn bij een sleutelwedstrijd tegen FC IJsselmonde. En zoals het Sinterklaas betaamt, had de Goedheiligman cadeautjes bij zich. Heel veel cadeautjes.
  En we zingen en we springen en we zijn zo blij, want er zijn geen stoute kinderen bij. En we zingen en we springen en we zijn zo blij, want er zijn geen stoute kinderen bij.

  De ‘kinderen’ van trainer Maas (met trainingsbroek) waren niet stout geweest, ze hadden gezongen en gesprongen, dus het zou wel goedkomen. De werkelijkheid was echter anders. De Sinterklaas van dienst had er namelijk bij de spelers van PVCV op aangedrongen om een goed gastheer te zijn en eerst de Rotterdamse gasten de cadeautjes te laten uitpakken. En dat deden. Dat deden ze gretig en met overgave.

  Onze Dani was nog niet helemaal op de hoogte van de Sinterklaas gedachte en scoorde al na drie minuten de openingstreffer. Dat was deze middag natuurlijk niet de bedoeling. Gelukkig was Thom wel bij de les en hij gaf de eerste cadeautjes aan de gasten. Het eerste aardigheidje werd nog niet uitgepakt, maar het tweede fraai ingepakte pakje was wel aan de in een prachtig tenue gehulde bezoekers besteed. Daarna ging het snel. Binnen 25 minuten stond er al 1-4 op het scorebord. Nick, Stefan en Robin hadden zich ook van hun beste kant laten zien en gaven prachtige presentjes aan de nummer vier van deze competitie.

  Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje, gooi wat in mijn laarsje, dank u, Sinterklaasje.

  Trainer Maas had in de rust braaf gezongen en hoopte op een ommekeer. Hij wilde ook wel eens een leuk geschenkje. En hij werd direct op zijn wenken bediend. Dennis versierde een erg gemakkelijk gegeven strafschop die door Sjoerd werd opgeëist en verzilverd. De Vleutense toeschouwers hoopte op meer, maar dat zou deze middag niet meer gebeuren. FC IJsselmonde kreeg nog wat Vleutense geschenkjes aangereikt en bepaalden uiteindelijk de eindstand op 2-7 (het laatste doelpunt was overigens van een mooie schoonheid).

  Na deze feestelijke middag heeft PVCV volgende week weer een kans om verder afstand te nemen van de onderste plekken. De Vleutense ploeg speelt dan tegen het Rotterdamse COAL. En dat is weer een sleutelduel. Winnen van deze lager geplaatste ploeg zal Peef veel lucht verschaffen, maar dan zal het gedaan moeten zijn met het uitdelen van zoveel cadeautjes.

  Gelukkig is Sinterklaas dan weer naar Spanje….